Demokrat Zafer

Okula Dönüş Ailelere Pahalıya Patlıyor!

Velilerin Harcama Alışkanlıkları  Anketi Sonuçları Açıklandı

Bu heyecan verici okula dönüş günlerinde, KızlarSoruyor platformunda gerçekleştirilen ve toplamda 13.599 katılımcının yer aldığı anket sonuçları, öğrenci ve velilerin okula dönüş dönemindeki tercihlerini ortaya koydu.

Ankete katılanların %80.9’u öğrenci, %19.1’i ise veliydi. Katılımcıların %20.5’i özel okulu tercih ederken, %79.5’i devlet okulunu tercih etti. Özel okul tercihinin başlıca nedeni eğitim kalitesiydi. Özel okul tercih edenlerin %46.2’si eğitim kalitesinin, %20.4’ü akademik itibarın önemine vurgu yaparak özel okulu tercih ettiklerini belirtti. %16.9’u için burs imkanları önemliydi ve bu da özel okul tercihini etkiliyordu. %16.5’i ise kulüp ve sosyal aktiviteler açısından özel okulları daha avantajlı buldu.

Okul Seçiminde En Önemli Etken Eğitim Kalitesi!

Devlet okulu tercihinde ise en önemli etken okulların ücretsiz olmasıydı. Katılımcıların %43.2’si bu nedenle devlet okulunu tercih etti. Aynı zamanda, %23.9’u evlerine yakın devlet okullarını tercih etti. Eğitim kalitesi %16.4, akademik itibar %11 ve kulüp-sosyal aktivite olanakları %5.5 ile devlet okulu tercih edenlerin diğer dikkate aldığı faktörler oldu.

Okul alışverişinde, katılımcıların %44’ü 1000 TL’nin altında harcama yapmayı hedeflerken, %24.9’u 1000-3000 TL aralığında harcama yapmayı planladığını söyledi. %12’si 3000-5000 TL aralığında kalırken, %19.1’i 5000 TL’nin üstünde harcama yapabileceğini ifade etti. Geçen yıl yapılan ankette %13.9 olan 3000 TL ve üstü harcama yapacak katılımcı oranı, bu yıl %19.1’e yükseldi. Ekonomik koşulların bu artışta etkili olduğunu söylemek mümkün.

Katılımcıların %52.5’i kitap ve kırtasiye ürünlerini, %27.5’i giyim ürünlerini, %10.6’sı teknolojik ürünleri, %9.5’i ise çocukların çalışma alanları için harcama yapacağını belirtti.

Ailelerin Online Alışveriş Tercih Oranı Yükseldi!

Okul alışverişi yapacak katılımcıların büyük bir kısmı (%69.4), alışverişlerini fiziksel mağazalardan yapmayı tercih ediyor. Bununla birlikte, %30.6’sı online alışverişle okula dönüş alışverişini tamamlamayı düşünüyor. Geçen yılki ankette bu oran %23.2 idi, bu yıl ise kullanıcıların daha fazla online alışverişe yöneldiği gözlemleniyor.

Fiziksel mağazaları tercih edenler arasında %41.1’i Bim, A101, Şok gibi zincir marketleri tercih ederken, %33.6’sı semtlerindeki kırtasiyeleri tercih edeceğini söyledi. %25.2’si ise D&R, Inkılap gibi büyük kırtasiye ve kitap mağazalarını tercih edecek.

Trendyol Okul Alışverişi İçin de En Çok Tercih Edilen Online Mecra!

Online alışveriş tercih eden katılımcıların %44.8’i Trendyol’u, %19.9’u Hepsiburada’yı tercih edecek. %11’i D&R online sitesinden alışveriş yapmayı planlıyor. Diğer tercihler arasında Amazon %8.8, MediaMarkt %7.4, Çiçeksepeti %5.1 ve Koçtaş %2.9 şeklinde sıralanıyor.

 https://www.kizlarsoruyor.com 


KızlarSoruyor Hakkında:
KizlarSoruyor, kullanıcıların hayata dair her konuda birbirleriyle samimiyetle bir araya geldiği bir sosyal etkileşim ve topluluk platformudur. KizlarSoruyor yine aynı ekip tarafından ABD’de kurulan GirlsAskGuys platformunun Türkçe versiyonudur. Platformda kadın ve erkeklerin birbirlerine yönlendirdikleri soru/görüş bölümlerinin yanı sıra aşk ilişkilerinden alışverişe, sağlıktan güzelliğe pek çok konuda zengin içerikler ve anketler üyelerin katılımıyla hazırlanıyor. Sitede ayrıca ünlü isimlerin KizlarSoruyor üyelerinin sorularını yanıtladığı özel röportajlar ve canlı yayınlar yer alıyor.   KizlarSoruyor’da ayda 15 milyon tekil ziyaretçi, 60 milyon sayfa görüntülüyor. Günde 150 bin paylaşım yapılan sitenin, %65’i 18-34 yaş aralığında Y ve Z kuşağından. Kullanıcıların %56’sı kadın, %44’ü erkek profiline sahip.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ