Demokrat Zafer

Coca-Cola İçecek 2022 Entegre Faaliyet Raporu Bu Kez Dört Dilde Yayındı

Coca-Cola İçecek’in (CCI) 2022 yılına ait hem finansal hem de finansal olmayan performansına yer verdiği üçüncü Entegre Faaliyet Raporu, ilk kez tam kapsamı ile dört dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça) yayınlandı.

Coca-Cola İçecek’in (CCI) 2022 yılı finansal sonuçları, iş stratejileri, çevresel ve sosyal inisiyatiflerini açıkladığı üçüncü Entegre Faaliyet Raporu, faaliyet gösterdiği coğrafyaların tamamını kapsayarak ilk kez Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere dört dilde tam kapsamıyla yayınlandı.

Raporun kendisinin, kurumun şeffaflık, hesap verebilirlik ve operasyonel mükemmelliğe olan bağlılığını yansıttığını belirten Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “İlerlememizi, başarılarımızı ve karşılaştığımız zorlukları kapsamlı bir şekilde sunarak, size CCI’ın geçen yılki yolculuğuna dair açık ve anlaşılır bir genel bakış sağlamayı amaçlıyoruz. Raporumuzu şeffaf bir şekilde dört dilde ve tam kapsamda çok daha geniş erişim kabiliyetiyle paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

CCI’ın 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri etrafında şekillenen ve “CCI’da Sorumluluk Alıyoruz” mottosu ile yayınlanan Entegre Faaliyet Raporu, CCI’ın çevresel ve sosyal olmak üzere 9 hedefini adresliyor. Ambalaj, su, iklim değişikliği, insan hakları, çeşitlilik ve kapsayıcılık ve bu alanlar üzerine toplumsal yatırımları odaklarına aldıklarını belirten CEO Burak Başarır, “Önümüzdeki 7 yılın iş planlarını bugünden hazırladık. Bu yıl ilk kez 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerimizin yanı sıra Temel Sürdürülebilirlik Performans Göstergelerimizi de entegre faaliyet raporumuza dahil ettik. Taahhütlerimize dönük her adımın öncelikle kendi ekosistemimizde, daha geniş ölçekte ise iş dünyasında sürdürülebilirlik eforlarına ivme kazandırmasını umuyoruz” diye konuştu.

Tüm operasyonlar çevre denetiminden geçti

Burak Başarır sözlerine şöyle devam etti: “Raporumuz, faaliyet coğrafyamıza en son eklenen Özbekistan’a ait çevresel ve sosyal veriler de dahil olmak üzere genişletildi ve artık operasyonlarımızın %100’ünü kapsar hale geldi. Buna ek olarak, ilk kez operasyonların %100’ünü kapsayacak şekilde çevresel dış denetim gerçekleştirildi. Tüm CCI operasyonları çevre denetimlerinden geçti. Ayrıca, tüm ülkeler ve tüm değer zinciri ilk kez ISO 14064-3 uyarınca sera gazı emisyonları doğrulamasını tamamladı.”

Entegre Faaliyet Raporu uluslararası standartlarla yazıldı

Bu yıl da Global Reporting Initiative (GRI) standartları ve Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin (IIRC) Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi doğrultusunda, içerik geliştirme sürecinde AA1000 önemlilik/kapsayıcılık/duyarlılık ilkelerinin; finansal bildirimlerde ise Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının (IFRS) kılavuzluk ettiği raporda, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 dönemine ait yatırımlar, hedefler, uygulamalar ve elde edilen sonuçlar paylaşıldı.

CCI Hakkında:

CCI Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Irak, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Ürdün, Tacikistan, Türkmenistan ve Suriye’de faaliyet gösteren çok uluslu bir içecek şirketidir. CCI, The Coca-Cola Company’nin gazlı ve gazsız içeceklerini üretir, dağıtır ve satar. 11 ülkede, 30 şişeleme, 3 meyve işleme fabrikası ve 10.000’den fazla çalışanı bulunan CCI, 430 milyonluk tüketici kitlesine geniş bir içecek yelpazesi sunar. Ürün portföyünde gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suları, sular, spor içecekleri, enerji içecekleri, buzlu çaylar ve kahve yer almaktadır. CCI’ın hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (BİST) “CCOLA.IS” sembolü ile işlem görmektedir.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ