Demokrat Zafer

TEV’İN “BU ÇANTA KİMİN?” İSİMLİ SES GETİREN, ÖDÜLLÜ FARKINDALIK PROJESİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK İÇİN BURSA’DA!

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV), burs mülakatlarında anlatılan gerçek hikâyelerden yola çıkarak hayata geçirdiği “Bu Çanta Kimin?” isimli ses getiren, ödüllü farkındalık projesi İstanbul’un ardından şimdi de Bursa’da! Üniversiteli gençlerin eğitime ulaşma çabasına dikkat çekmeyi hedefleyen proje kapsamında tasarlanan 2 metrelik kırmızı sırt çantası, TEV Bursa Şubesi ev sahipliğinde Kent Meydanı AVM’de yerini aldı.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), gençlerin eğitimleri, hayalleri sürsün diye 2021’de hayata geçirdiği “Yarıda Kalmasın” projesini bu yıl “Bu Çanta Kimin?” adlı farkındalık projesiyle sürdürüyor. Proje kapsamında tasarlanan ve dikkat çeken 2 metrelik kırmızı sırt çantası, ilk olarak İstanbul’un merkezi noktalarından Mecidiyeköy Metro/Metrobüs durağında sergilendi. Kırmızı sırt çantası, şimdi de Kent Meydanı AVM’de Bursalılarla buluşuyor.

TEV, konumlanan kırmızı çantayla en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerin yaşadıkları zorluklar nedeniyle eğitimlerini, hayallerini yarıda bırakmak zorunda kaldıklarına dikkat çekiyor. “Bu Çanta Kimin?” projesinin, önümüzdeki günlerde başka illere de taşınması planlanıyor.

Bu anlamlı projenin İstanbul’dan sonra Kent Meydanı AVM’de sergilenmesinden heyecan duyduklarını dile getiren Kent Meydanı AVM Genel Müdürü Cemal Tuzcuoğlu “Sosyal sorumluluk projelerini her zaman önemseyen bir AVM olarak eğitim en hassas noktalarımızdan biri. TEV’in ses getiren “Bu Çanta Kimin?” projesinin bir parçası olduğumuz için gururluyuz. Umuyoruz ki; Bursa’da da farkındalığı artırır, tüm gençlerimiz için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya katkıda bulunuruz. Bu kapsamda gelecek hayalleri kuran gençlerimizi hayallerine yaklaştıran TEV’e teşekkürlerimizi sunuyoruz,” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Vakfı’nın bu anlamlı kampanyasını Bursalılarla buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka ise Bursa’nın, daima gençlerin eğitimine destek veren büyükşehirlerden birisi olduğuna dikkat çekti. Özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle gençlerin eğitim yolculukları ve hayalleri yarıda kalmasın diye, daha fazla öğrenciye destek olmak için çalıştıklarına dikkat çeken Şipka, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Bursalıların desteğiyle en az 500 öğrenci için burs imkânı yaratmayı hedeflediklerini belirtti. TEV’in kırmızı çantasının İstanbul dışındaki ilk programını Bursa’da hayata geçirdikleri için heyecanlı olduklarını paylaşan Şipka, Kent Meydanı AVM yönetimine ve ekibine teşekkürlerini iletti.

TEV’in Destekleri Katlanarak Devam Ediyor

TEV, özellikle ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından tüm imkânlarını afetten etkilenen bursiyerleri ve eğitim çağındaki tüm gençler için seferber etmeye devam ediyor. 2023-24 akademik yılında başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine vereceği burs tutarlarını bir önceki yıla göre %100’e yakın bir oranda artıran TEV, bursiyer sayısını ise 15.500’e yükseltti. 6 Şubat depremleri sonrasında dört aylık bir periyotta destek verilen afetzede öğrencilerin burslarının 2023-24 akademik yılında da sürdürüleceğini açıklayan TEV ayrıca, önceki akademik yılın sonunda bursu kesilme durumunda olan tüm bursiyerlerinin burslarının yeni dönemde de devam ettirilmesine karar verdi.

Bilgi için:              tev.org.tr

facebook.com/TurkEgitimVakfi

twitter.com/TEVKurumsal

instagram.com/turkegitimvakfi

linkedin.com/turk-egitim-vakfi

youtube.com/user/TEVKurumsal

TEV HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ