Demokrat Zafer

Decollage Art Space Eylül Etkinlikleri

Decollage Art Space, yeni sezona dopdolu başlıyor ve Eylül ayında da birçok etkinlikle izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Aşağıda detaylı programını bulabileceğiniz Eylül etkinliklerinde buluşmak üzere.

  • 2 Eylül Cumartesi: Tuba Sönmez ile Aromaterapi: 13:00-15:00

Günlük hayatın temposundan uzaklaşmak, bedeninize, zihninize ve ruhunuza bütünsel yaklaşmak için aromaterapiyi hayatınıza dahil etmeye ne dersiniz?

Tuba Sönmez ile Aromaterapi Atölyesi’nde aromaterapinin tarihçesini, kokuların zihnimiz, ruj ve beden dengesi üzerindeki etkilerini ve kullanım alanlarını öğreneceğiz. Bir koku yolculuğuna çıkarak doğanın bize hediye ettiği şifalı bitkilerden elde edilen yağlarla roll on ve krem formunda katı parfümler yapacağız.

·        2 Eylül Cumartesi: Sinem Kaya ile Akrilik Resim Atölyesi: Edgar Degas 14:00- 17:00

Tüm sanat tutkunlarına, resim yapmak istemesine rağmen bu isteğini erteleyenlere, kendisini resim konusunda geliştirmek isteyenlere çağrı!

Uzman eğitmenimiz Sinem Kaya ile bu atölyede Edgar Degas’ın “The Dance Studio”  eseri üzerinde çalışacak, Degas’ın sanatı, tekniği ve dönemi üzerine yeni bilgiler eşliğinde sohbet edeceğiz. Atölyeye katılım için daha önce resim yapmış olmanıza gerek yok! Tüm malzemeler Decollage Art Space tarafından karşılanacak ve atölye sonunda yaptığınız eseri yanınızda götürebileceksiniz.

·        5-12-19-26 Eylül Salı: Mira Argun ile Fotoğrafçı Gözüyle Kişisel Gelişim Seminerleri:

Uluslararası sanatçı, ödüllü projelerde imzası bulunan profesyonel fotoğrafçı Mira Argun, yirmi beş yıllık deneyimlerinden sentezlediği mesleki sırlarla bezenmiş seminerleri ile Decollage Art Space’te!

Daha fotojenik görünmek ve sosyal medya görünürlüğünüzü arttırmak mı istiyorsunuz? Beden dili ile, iletişimde öne geçmek; karar alma sürecimizin arkasındaki gerçeği bilmek ve bunu yönetmek isteyenler için “Fotoğrafçı Gözünden Kişisel Gelişim Seminerleri” birbirinden bağımsız dört bölümden oluşuyor. İstediğiniz bölüme katılabileceğiniz gibi, dördüne birden de katılabilirsiniz. Seminer sonunda katılım sertifikası verilecektir.

         5 Eylül Salı: Değişen Bakış Açıları ile Değişen Perspektif 19:00-21:00
         12 Eylül Salı: Fotojenik Duruş Mükemmel Selfie İpuçları ile: 19:00-21:00
         19 Eylül Salı: Kadrajda Beden Dili: 19:00-21:00
26 Eylül Salı: Bakmak Yerine Görmek ve Karar Anı: 19:00-21:00

  •  7 Eylül / 21 Eylül Perşembe: İpek Demirkan ile Öz İfade- Kolaj Atölyesi: 12:00- 14:00

İdeal kendinizi bir tuvale yansıtmaya ne dersiniz?

İpek Demirkan eşliğinde kendimizi bilme, bulma ve olma yolculuğumuzda zihnimizin telaşını kolaj sanatıyla yatıştırıyor, zamansız kesilmiş parçaları yeni bir gerçeklik yaratmak için tutkalla buluşturuyoruz.

  •  10 Eylül/ 24 Eylül Pazar: Özlem Kevser ile Kintsugi Atölyesi: 11:00-17:00

Kin: Altın, Tsugi: Onarmak.

Kintsugi, kırılmış ya da çatlamış seramiklerin ‘’urushi’’ adı verilen özel bir reçine ve altın kullanılarak onarıldığı, tarihi 16. Yüzyıl Japonya’sına dek uzanan bir Japon sanatıdır. Kintsugi, her yıkımın bir son olmadığını gösteren, onarılan yerleri gizlemek yerine altın ile belirginleştirerek objenin yaşanmışlığının değerini ortaya koyan bir sanattır. Özlem K. Birkan ile Modern Kintsugi atölyemizde kırılan objeleri onarırken Kintsugi yoluyla kişisel yıkımlarımız ve kendimizi onarma sürecimize dair de farkındalık geliştireceğiz.

  •  12-13 Eylül / 26-27 Eylül Salı-Çarşamba: Eylül Aysun Toksöz ile Mozaik Atölyesi 15:00-18:00

Dünyanın en eski sanatlarından biri olan mozaik sanatının temel tekniklerini ve tarihi önemini öğreneceğimiz Aysun Toksöz ile Mozaik Atölyesi Decollage Art Space’te.

Mozaik Atölyesi, renk uyumu ve renk analizini öğrenmemizi sağlayarak farklı materyalleri aynı kompozisyon içinde görebilme yetisi kazandıracak. Atölye çalışması sırasında eğitmenimiz Aysun Toksöz, mozaik sanatı hakkında çeşitli bilgiler vererek yaşadığımız toprağın tarihine bizleri yakınlaştıracak. Atölyemize katılmak için daha önce eğitim almanıza gerek yoktur.

  •  16 Eylül/30 Eylül Cumartesi: Ahsen Küçükçalık ile Suluboya Atölyesi: 12:00- 15:00

Suluboya sanatının akışkanlığıyla içsel bir yolculuğa çıkın!

Ahsen Küçükçalık yürütücülüğünde gerçekleştireceğimiz bu atölye ile duygusal bir yaklaşımla suluboyayı keşfedeceğiz. İçsel yaratıcılığımızı harekete geçirerek duygusal ifademizi suluboya ile buluşturacağız.

Katılımcılar, Ahsen Küçükçalık’ın rehberliğinde gerçekçiliğin sınırlarını zorlayarak izleyicinin algısını nasıl şekillendirebileceklerini, nihai resmin parçalarının toplamından daha fazlası olacak şekilde referans görüntülerin seçimi, stili ve tekniği kullanmaya kadar uzanan temel kavramları öğrenecekler. Ayrıca gerçekçilik ve soyutlama arasındaki ilişkiyi keşfedecek ve her ikisinin de ilginç resimler yaratmadaki önemini öğrenecekler.

  •  22 Eylül Cuma: Flapper Swing Konser 20:30

Flapper Swing, cazın altın çağı olarak bilinen 1920’lerin ve 1930’ların parti atmosferini Decollage Sahne’ye taşıyor!

Otantik sound’u ve neşeli repertuarıyla Django Reinhardt ve Sydney Bechett’nin ayak izlerini takip eden grup, Gypsy Swing’in en eğlenceli şarkılarıyla sizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. İki manouche gitar, saksafon, kontrbas ve vokalden oluşan Flapper Swing’in hem görsel hem de işitsel bir şölen olan konserleri, 2 Eylül Cumartesi akşamı Decollage Art Space’te.

  •  23 Eylül Cumartesi: Sinem Kaya ile Akrilik Boya Resim Atölyesi: Henri Matisse: 14:00-17:00

Tüm sanat tutkunlarına, resim yapmak istemesine rağmen bu isteğini erteleyenlere, kendisini resim konusunda geliştirmek isteyenlere çağrı!

Uzman eğitmenimiz Sinem Kaya ile bu atölyede Henri Matisse’in “Yeşil Çizgi” eseri üzerinde çalışacak, Matisse’in sanatı, tekniği ve dönemi üzerine yeni bilgiler eşliğinde sohbet edeceğiz. Atölyeye katılım için daha önce resim yapmış olmanıza gerek yok! Tüm malzemeler Decollage Art Space tarafından karşılanacak ve atölye sonunda yaptığınız eseri yanınızda götürebileceksiniz.

  •  27 Eylül Çarşamba: Meltem Taşkıran&Didem Kazancıoğlu: Şan Resitali Konser 20:30

Dinleyicilerine eşsiz bir opera ve lied repertuarı sunan soprano Meltem Ergin ve piyanist Didem Kazancıoğlu, sizleri Decollage Art Space’te gecenin sihirli seslerini dinlemeye davet ediyor.

Mozart’tan Donizetti’ye, Verdi’den Grothe’ye geniş bir repertuar sunan konser, 27 Eylül Çarşamba gecesi sizleri sihirli bir yolculuğa çıkarıyor.

  •  Sinem Kaya ile Yağlı Boya Resim Atölyesi Her Salı: 12:00-15:00

Her Perşembe: 19:00-22:00

Temel yağlıboya eğitimi ile başlayarak, her katılımcıya uygun programlarla ilerleyecek atölyede, katılımcıların bireysel ihtiyaç ve eğilimlerine uygun bir biçimde çalışmalar yapılacak, Sanat Tarihi eğitimiyle katılımcıların bakış açısı genişletilecektir. Atölye 4 haftadan oluşmaktadır. Malzeme listesi atölye öncesinde katılımcılarla paylaşılacaktır. Sinem Kaya, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü, Kemal İskender Atölyesi’nden üçüncülük derecesiyle mezun oldu. Sakıp Sabancı ödülüne layık görüldü.

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 10:00 – 18:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı

kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ