Demokrat Zafer

Zafer Bayramı’nın 101. yılında Bursa’da Zafer Yürüyüşü

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılında Bursa’da sivil toplum kuruluşları Tophane İstiklal Şehitliği’nde toplanıp Zafer Yürüyüşü gerçekleştirecek.

Yapılan ortak açıklamayı okuyan Birleşik Kamu-İş Bursa il Başkanı Özkan Rona, Bursalıları Zafer Yürüyüşü’ne davet etti.

30 Ağustos zaferinin 101’inci yılında, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak uğruna canlarını veren atalarımızı anmak ve büyük zaferimizi kutlamak üzere bayraklarımız ve Atatürk posterlerimizle alanlarda olacağız diyen Birleşik Kamu-İş Bursa il Başkanı Özkan Rona, “30 Ağustos Zaferinin Bursa’mız için ise bambaşka bir önemi vardır. Bursa’nın 20 Temmuz 1920’de işgal edilmesinden sonra duyulan üzüntü ile meclis kürsüsüne puşide-i siyah, yani siyah örtü örtülmüştür. Bursa’nın ve tüm Anadolu’nun üzerindeki karanlık işgal örtüsünün yırtılıp atıldığı o büyük günde, tüm Bursalı hemșerilerimizi, çağrıcı örgütler olarak, 30 Ağustos Çarşamba saat 13:30’da Tophane İstiklal Şehitliği’nde toplanmaya ve gerçekleștireceğimiz Zafer Yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz” dedi.

19 Mayıs kutlamalarında Atatürk Anıtında müdahaleye kalkışan, 24 Temmuz Lozan Anmasında Atatürkçülerin Atatürk Anıtı’na girmesini engelleyen bir anlayışın Cumhuriyet’in 100’üncü yılında coşku duymasını ve bu coşkuyu halkımızla paylaşmasını bekleyemeyiz diyen Rona, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tüm Bursalı hemşerilerimizi 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya çağırıyoruz. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı büyük zafere giden yolda omuz omuza vererek ülkemizin bağımsızlığı için nasıl mücadele ettiyse, biz de kadın, erkek, genç, yaşlı Bursalı tüm hemşerilerimizi, 30 Ağustos Çarşamba saat 13.30’da Tophane İstiklal Şehitliği önünde aynı düşünce ve kararlılıkla omuz omuza olmaya, bayram kutlamasına ve Zafer Yürüyüşüne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAĞRICI KURUMLAR
• BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU BURSA İL BAŞKANLIĞI ve BAĞLI SENDİKALARI
• ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ
• 29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ
• CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURSA İL BAŞKANLIĞI
• ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ BURSA ŞUBESİ
• NİLÜFER KENT KONSEYİ
• ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ
• MEMLEKET SEVDALILARI DERNEĞİ
• YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLÜLER DERNEĞİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ