Demokrat Zafer

İŞÇİDER’den ADD Bursa’ya Ziyaret! “Cumhuriyet’in 100 Yıllık Kazanımları Çok Değerlidir, Kaybedilemez!”

Türkiye’nin en büyük STK’larından olan İşçi Haklarını Koruma Derneği üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesini ziyaret etti. ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan tarafından karşılanan İŞÇİDER Genel Başkanı İsmail Doru ve yönetimi karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

İŞÇİDER Genel Başkanı İsmail Doru; “Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanımız sayın Gürhan Akdoğan’a ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Zafer Haftasının da yıl dönümüne gelen bu güzel günde karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bursa bir işçi kenti. Birbirinden bağımsız 68 iş kolunda 400 binden fazla işçimiz alın terini emeğe dönüştürerek evinin geçimini sağlıyor. Bugün merkezi Hükümet tarafından atılan mali iyileştirmeleri yakından takip ediyoruz. Ancak; ne yapılırsa yapısın ülkede ekonomi disiplin altına alınmadıkça işçiler hak ettiği ücreti işverenden alamaz! Atatürk bu ülkeyi ilk konumladığı yıllarda asgari ücret kavramı yoktu. İşçilerimizin aldığı 1 aylık ücret sonraki günlerde onlar 2 ay çalışmasa bile yetiyordu. O zamanlar biz devlet olarak çok mu zengindik? Hayır o ilk yıllarda liranın alım gücü çok yüksekti. Şimdi de liranın alım gücü yükselmeli ki; işçimiz, emeklimiz, talebemiz, çiftçimiz, memurumuz rahat bir nefes alsın. ADD bünyesinde bir “İşçi Komisyonu var mı?” diye sorduk, bugüne kadar kurulmamış, sayın Akdoğan ile bu konuları da müzakere edeceğiz.” dedi.

ADD Başkanı Gürhan Akdoğan; “Bugüne kadar bizleri siyasiler, muhtarlar ziyaret etti. Ama ilk kez işçileri temsil eden bir STK ziyaret ediyor. Ziyaretten dolayı sayın İsmail Doru ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İşçilerin kronikleşmiş sorunlarının çözümü için bizde dernek olarak onlara destek olacağız. ADD ve bizlerle birlikte olan STK’larla birlikte Lozan Anlaşmasının yıl dönümünde Heykel’e çelenk koymak istedik ama bu mümkün olmamıştı. Hatırlarsanız o günlerde bu olay kamuoyunu da fazlasıyla meşgul etmişti. 30 Ağustos Zafer Haftasında bir dizi etkinlik planlayarak Valiliğe müracaat ettik ama henüz buna bir cevap alamadık. Umarım bu faaliyetlerimizi de engellemezler.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ