Demokrat Zafer

Keleş; Erdoğan’ın Çizgisini Bir An Önce Netleştirmesi Milletimizin Bekası İçin İyi Olacaktır!

1,5 yıl önce ekonomistlerin faiz politikası eleştirilerine “Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” yanıtını veren Erdoğan, faiz konusunda resmen geri adım attı.

‘Benim alanım ekonomi, ben ekonomistim‘ diyerek Türkiye’yi 2022 yılına yeni bir ekonomi modeliyle sokan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faiz sebep, enflasyon neticedir” teziyle 1,5 yıldır uyguladığı politikadan vazgeçti.

Erdoğan, ekonomistlerden “faiz sebep, enflasyon neticedir” tezine gelen eleştirilere o dönem “Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortada olduğuna göre sana, bana ne oluyor?” diye cevaplamıştı.

Eleştirilerin devam etmesi üzerine Erdoğan bir kez daha dini referanslar vererek şöyle demişti: “Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Elhamdülillah biz doğru yoldayız. Çünkü faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar hükmü bize öyle sıradan gelen bir hüküm değil.”

Saadet Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş; “Ekonomideki belirsizlikler en çok dar gelirli vatandaşları yoruyor. Asgari ücretin ev kirasına bile yetmediği bir dönemde çadır tiyatrosunu bile aratmayacak bir şekilde bir ileri bir geri kararlarla ülkenin kaynaklarını kime gelir kapısı kazandırdığı belli değil. Sadece Bursa’dan son alınan faiz kararı ile kaçan net paranın 1 milyar dolar olduğu söyleniyor. Bu miktar işçinin alın teridir. Hükümeti uyarıyoruz. Ekonomi yaz boz tahtası değildir!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ