Demokrat Zafer

‘Tuba Ağacı: Tanıklık’ sergisi

Seramik ve heykel sanatçısı olan Tuba Önder Demircioğlu‘Tuba Ağacı: Tanıklık’ isimli yeni kişisel sergisini Luxuria Etiler Showroom’unda 27 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında sanatseverler ile buluşturacak. Heykellerinde porselen ve stoneware gibi yüksek dereceli killerle çalışmayı tercih eden ve bronz, kurşun ve bakır gibi metalleri de entegre ederek farklı materyalleri bir arada kullanan sanatçı, birçok farklı disiplinlerde de eserler üretiyor.

‘Tuba Ağacı: Tanıklık’ sergisinde Rüzgarla Gelenler, Tuba Ağacı ve Koku isimli üç koleksiyona ait yeni eserler yer alacak. Bu solo sergi, dünyada benzerlerine rastladığımız fakat bizde örneğine az rastlanan bir iş birliği ile gerçekleşiyor. Zeynep Madra’nın kurucusu olduğu Luxuria, daha önce de The Haas Brothers gibi ünlü sanatçılarla iş birliği yapmış bir marka olarak, bu sefer kapılarını sanatçı Tuba Önder Demircioğlu için açıyor. Dünyaca ünlü markaların ürünlerine ulaştığımız dev bir markanın çatısı altında, sanatseverlere Tuba Önder Demircioğlu’nun eserlerini izleme şansının doğacağı bu özgün proje, bir yıllık bir çalışmanın ürünü.

“Sanat, yaşantıyı yakalayıp tutmak, onu belleğe, belleği anlatıma, gereçleri biçime dönüştürmektir.

Duyuş her şey değildir sanatçı için, işini bilmesi, sevmesi, bütün kurallarını, inceliklerini, yöntemlerini tanıması, böylece düşüncelerini, yaşamı uysallaştırıp sanatın bağıtlarına uydurması gerekir. Sanatın özünde düşünceler, duygular, sevgiler, sevgisizlikler, gerilim vardır; karşılıklı çatışma, uzlaşma ve farklı uyumlar vardır. Sanatın yoğun ve gerçek bir yaşantıdan doğması yetmez, ayrıca kurulması, nesnellik kazanarak bir biçim alması gerekir. Sanatın özgürce boy atıp gelişmesi ustalığın sonucudur. Ben’in biz’e dönüşmesidir.” sözleriyle sanata dair fikirlerini paylaşan Tuba Önder Demircioğlu,

Sanatçı olmanın verdiği bilinç ve duyarlılık bu fikirlerden yola çıkarak yeni bir oluşum yaratmak isteyen ve Zeynep Madra ile iş birliği gerçekleştiren Demircioğlu’nun en yeni eserleri 27 Nisan – 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Luxuria Etiler Showroom’unda izlenebiliyor olacak.

@tubaonderdemircioglu

@luxuriaistanbul

www.luxuria.com.tr

Dilhayat Sok. No:11, 34337 Beşiktaş, Etiler İstanbul

Tel: 0212 296 66 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ