Demokrat Zafer

Nilüfer FSM’deki Yüksek İhtisas Hastanesi Kapanıyor mu? 250 Bin Vatandaşa Hizmet Eden Hastanede Tedirgin Bekleyiş!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan ilk OHAL kararnamesiyle kamulaştırılarak Sağlık Bakanlığına devredilen eski adı olan Özel Rentıp Hastanesi yeni adıyla Yüksek İhtisas Hastanesi’nin Nilüfer ek hizmet binası olarak çalışmaya başlanılan binayla ilgili olarak bir iddia ortaya atıldı. 15 gün içinde kapanacağı iddia edilen hastane çevresindeki 13 mahallede yaşayan 250 bin vatandaşın sağlık hizmetlerini sorunsuz bir biçimde karşılıyordu.

Yüksek İhtisas Ek Hizmet Binası Hastanesinde; 22 farklı branşta poliklinik hizmeti veriliyor. Ortalama olarak acil ve ayaktan olmak üzere tedavi için başvuran 110 bin hastaya poliklinik hizmeti verildi. Bin 40 hasta yatarak tedavi gördü ve bin 364 ameliyat yapıldı. Yüzde 70 dolulukla hizmet verilen merkezde, günde ortalama 1200-1300 hasta muayene ediliyor.

Hasta yoğunluğu ve tedavisindeki başarısı nedeniyle Nilüfer ek hizmet binasının organ nakli merkezi olması için gerekli başvuruların yapıldığı ve onay beklendiği, organ nakli ameliyatlarının bu binada yapılmaya başlanmasıyla Türkiye’nin çok önemli bir merkeze kavuşacağını, ayrıca inme ve anevrizma rahatsızlıkları için Nöroradyolojik Girişimsel İşlem, Refraktif ve Vitroretinal Cerrahi Merkezi olarak da kullanılması için 3 yıldır da ciddi bir hazırlık vardı. Pandemi de 600 bin hastaya müdahale ederek rekor kıran hastane kapatıldığında civarındaki 300 civarındaki esnafında etkileneceği düşünülüyor. Hastanenin kapatılması gerekçesi olarak ta; artık  “Özel Tıp Merkezleri” yerine ek hizmet binasını tercih etmesi ve Nilüfer’de yoğunluklu olan özel hastanelerin eski kazançlarından mahrum bırakılması en büyük etken olduğu ileri sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Deniz Önen dedi ki:

    Merhaba bu haber bugüne mi ait acaba ben bu kurumda çalışan bir hemşireyim

BİR YORUM YAZ