Demokrat Zafer

Deniz Taşar’dan, Gümüşlük’te caz ziyafeti

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla devam eden

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, SUDA konserleri kapsamında kumların üstünde Deniz Taşar’ın verdiği konserle devam etti…
  2. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin son dört konseri, SUDA başlığı altında Gümüşlük’ün eşsiz deniz manzarasıyla gerçekleşiyor. Günbatımıyla başlayan konserlerin üçüncüsünde sahneye çıkan Deniz Taşar, kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yepyeni bir soluk getirmeye devam ediyor. Özellikle de son zamanlardaki çalışmalarıyla cazın sınırlarını zorlayan Taşar, aynı zamanda bir multidisipliner sanatçı. Şarkı yazarı ve tasarımcı kimliğiyle Deniz Taşar’ın müziğini caz armonileriyle dolu türlerarası bir hikaye anlatıcılığı olarak tanımlayabiliriz.

Caz vokalini standartların dışına taşımak

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında düzenlenen SUDA konserleri serisinde sahneye çıkan Deniz Taşar’a sahnede piyanoyla Adem Gülşen, basgitarla Alper Yılmaz ve davulla Onur Başkurt eşlik etti. Deniz Taşar, izleyici karşısında önceki albümlerinin yanı sıra son albümü “Pişman Olunmayan Dünler”den seçtiği parçaları da seslendirdi. Farklı yorumları ve sesini kullanış şekliyle standat caz vokalinin ötesine geçen Deniz Taşar, güçlü sesiyle festival izleyicisini kendine hayran bıraktı. Sanatçı sırasıyla, “Jump Out The Loop”, “Onu Ona Ona Onu”, “Beraber Yüzelim”, “Uzaktan”, “Günler Geri”, “Afro Blue – Mongo Santamaria”, “Hadi Gel”, “Yorgunluktan”, “Kirlendik”, “Bitch Don’t Kill My Vibe – Kendrick Lamar” ve “Not This Time” adlı parçalarları seslendirerek alkışlarla sahneden ayrıldı.

Vokalde yarattığı fark ödül getirdi

2013 yılında ‘Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’ birincisi, Akbank ‘JAmZZ’ Yarışması ‘En İyi Yorum’ ödüllü sahibi ve ‘İKSV Genç Caz Yarışması’nın kazananlarından olan Deniz Taşar, 2016 yılında Türkçe parçalarını ‘Uykuda Bir Bulut’ isimli ilk albümünde seslendirdi. Aynı yıl, bas-vokal projesi Songs From A Breeze’le ‘Chapter One’ albümünü yayınladılar. Kendi plak şirketi SOLAS Records’tan yayınladığı müzikal iş birlikleriyle dikkat çeken ve son albümü ‘Pişman Olunmayan Dünler’i bir podcast serisi ve sergiye taşıyan Taşar, bu sene Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Caz Sanatçısı’ ödülünün sahibi oldu.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Basın sponsoru: sanatokur.com

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali‘nde son konser:
    28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir. Konserin başlama saati: 20.30


info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

Rembrandt Trio Gümüşlük’te sahnenin son konuğu olacak

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapanış konserinde Hollanda’nın en bilinen ve sevilen caz grubu Rembrandt Trio’yu konuk edecek. Gümüşlük sahilindeki konserin etkinlik sponsorluğunu Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu üstleniyor…
  2. yılında birbirinden değerli konserlerle izleyiciyi Gümüşlük’te buluşturan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, SUDA konserleri kapsamında 28 Ağustos Pazartesi akşamı, saat 20.30 ‘da başlayacak Hollandalı caz grubu Rembrandt Trio konseriyle kapılarını bir sonraki yıla kadar kapamaya hazırlanıyor.

Davulda Vinsent Plajer, basgitarda Tony Overwater ve piyanoda Rembrandt Frerichs’ten oluşan Rembrandt Trio, on beş yıl önce kurulmuş ve kurulduğundan bu yana Hollanda’nın en ünlü caz gruplarından biri haline gelmiş. Trio, sanatsal merakları ve cazın geleceğine yönelik yenilikçi girişimleriyle uluslararası alanda tanınırlığa sahip olmuş. Caz, klasik ve Orta Doğu müziğine olan tutkularını kullanarak derinlemesine yenilikçi ve evrensel çekicilikte formlar ve sesler oluşturmuş olan Rembrandt Trio, çoğunlukla ülkeleri Hollanda dışında performans sergilemiş. Grubun özel ve anlamlı konserlerinden biri, efsanevi Ronnie Scott caz kulübünde Chick Corea’nın triosu ile konser vermek ve 25 bin caz tutkununun izlediği Taichung Caz Festivali’nde Tayvan’da açılış konserini gerçekleştirmek olmuş.

Tarihi çalgılar müziklerinin değişmez unsuru

Rembrandt Trio’nun diğer bir ilginç yanı ise tarihi enstrümanları, yaptıkları müziğe adapte etmek. Grup, dönemin enstrümanlarının güncel müzik formları arasında kaybolup gitmesini de bu yolla engellemiş oluyor… 2014 yılında Hollanda Ulusal Müzik Aletleri Vakfı, 1790 yılına tarihlenen ve dönemin meşhur piyano yapımcısı Anton Walter’ın, W.A. Mozart’a yaptığı erken bir piyano olan “fortepiano”nun replikasının yapımını Rembrandt Frerichs için piyano yapımcısı Chris Maene’ye sipariş etmiş. Kısa bir süre sonra Tony Overwater viyola da gamba ailesine ait 16. yy’dan kalma “violone” adlı enstrümanı çalmaya başlamış. Davulcu Vinsent Planjer ise “whisper kit” adlı tarihi ve kültürel farklılıkların bir araya geldiği bir vurmalı enstrüman koleksiyonu inşa etmeye girişmiş. Böylelikle trio, cazın alışıldık ‘sound’una farklı bir ses ekleyerek dikkat çekmiş.

Mevlana’dan aldıkları ilhamla albüm yapmışlar

Trio yarattığı enstrümantasyonla, sesleri daha yumuşak ve daha saydam hale getirdiğini ifade ediyor. Erken Dönem müzik icracıları ve Orta Doğu müzisyenleri ile ortak projelere imza atan trio, “A Wind Invisible Sweeps Us Through The World” adlı albümlerinin adını Mevlana Celaleddin Rumi’den aldıkları ilhamla koymuşlar. Müziğin büyüsüne ve evrenselliğini yakalamaya çalışan ekip, İran ve Batı kültürünü bir araya getiren bir de albüm yayınlamış. İranlı şarkıcı Mohammad Motamedi ile geliştirdikleri özel dostluğun ürünü olarak ortaya çıkan “İntizâr” adlı bu çalışma, usta doğaçlamacı Motamedi’nin, ruhani Farsça ve Türkçe şiirlere yaptığı doğaçlamalar ve Rembrandt Trio’nun batı enstrümanlarıyla yaptığı eşlikle dikkat çekmiş.

Türk müziği ve müzisyeni ile sıkı bağlar kurmuşlar

Rembrandt Trio ayrıca Paolo Fresu, Vincent Peirani, Norma Winstone, Verneri Pohjola, Sylvain Rifflet ve Perico Sambeat gibi Avrupalı müzisyenlerle iş birliği içinde önemli konser ve projelere de dahil olmuş. Trio, Akbank festivali, Ankara Piyano festivali ve İstanbul’daki Borusan Sanat gibi çeşitli etkinliklerde Türkiye’de birçok kez sahne almış. Kutsi Erguner ile daha önce aynı sahneyi paylaşan Rembrandt Trio’nun, Erdal Erzincan ve Türk dinleyicilerinin çok yakından tanıdığı Kayhan Kalhor ile de projeleri bulunuyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Basın sponsoru: sanatokur.com

Biletler:
Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir. Konserin başlama saati 20.30’dur.


info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ