Demokrat Zafer

KARACABEY HÜRRİYET; “Parsel Parsel Alnımızın Terini Pazarladılar! Hellaleşmeyecekmisiniz!”

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet köyü sakinleri, Bütünşehir Yasası ile ellerinden alınarak parsel parsel satılan tapulu arazileri için mücadele başlattı. Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet Köyü sakinleri, 6 bin dönüm arazilerinin satılmasına karşı mücadele başlattı. Dün ihalenin yapıldığı Karacabey Belediyesi önünde toplanan köylüler, topraklarını geri alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Bulgaristan’dan göç eden Hürriyet köylüleri, 1951 yılında anavatana sığınarak Taşpınar Köyü sınırları içindeki 12 bin dönümlük Haydar Ağa Çiftliği’ni satın alarak 1955’te köye dönüştürmüş. Söz konusu arazinin 5 bin 700 dönümü; otlakiye, kavaklık, odun tedariki, cami, okul, öğretmen lojmanı, mezarlık yeri olarak kullanılmak üzere hisseli parsel olarak tapuda 201 hane arasında paylaşılmış. 1978 yılında yapılan kadastro çalışmasıyla, bu devasa arazi köy tüzel kişiliğine kaydedilmiş. Hürriyet halkı da devlete güvenerek, ileride bir sorun yaşayabileceklerini düşünmedikleri ve kullanım izni kendilerinde olduğu için bu duruma itiraz etmemiş. 2014 yılında çıkartılan Bütünşehir Yasası’yla birlikte, köy tüzel kişiliği üzerinde olan 5 bin 700 dönümlük arazi, bu kez ilçe belediyesine geçti. Diğer pek çok köyde yapıldığı gibi arazileri kooperatif kurup üzerine devretmeyen Hürriyetliler; yasa çıktıktan sonra yargıya başvurdu. Muhtarlık öncülüğünde açılan davanın ardından bazı vatandaşlar da başka koldan yeni davalar açtı ancak davalar yürütülemedi.

HABER OSMAN ÇETİN

Köylüden teminatlar istendi, ama köylüye ağır geldi. Hürriyet Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe bu zamana kadar söz konusu arazinin Karacabey Belediyesi tarafından; 150 dönümünün TEKNOSAB’a hibe edildiğini, 150 dönümünün Emir-Koop’a, 250 dönümünün de ismi gizli tutulan bir şahsa satıldığını aktardı.

Efe; “Bu hafta düzenlediğimiz dernek olağan genel kurul toplantımız sonrası tüzüğümize yeni düzenlemeler de ekleyerek görev dağılımımızı belirledik bu derneğin kuruluş amacı 6360 sayılı kanunla elimizden giden şahsi mülkümüz olan topraklarımızı geri almak ve köy yararına geri kazandırmaktır. Ezilenlere ve ezenlere sahip çıkan tüm siyasi partileri göreve çağırıyoruz bu yasa haklarımızı elimizden aldı sizlerin de bunda payı vardı bu yanlışlığı düzeltmek boyun borcudur çıkar ilişkilerine dayalı köylümüzü perişan eden bu yasanın düzeltilmesi için daha ne yapmalıyız artık siyasi yönetimlerin çıkar yönetimleri çıkar yönetimlerinin de siyasi çatılar olduğuna şahit olmak istemiyoruz Karacabey’de 50.000 işçi projesi Teknosa projesi 50.000 kişiyi çalıştırmak için 500.000 köy insanını mağdur etmek ise buyurun kıyıma devam edin üretmeden satmak kazanmadan satmak başkasının malını satmak yönetim biçimi değildir gelin hep birlikte üretelim hep birlikte kazanalım.

Hep birlikte büyüyelim ülkemin hiçbir hakkına girmeden ülkemin tüm toplumun kucaklayarak ezilenin sesi olalım devlet birkaç kişinin değil hepimizin devleti olsun
Bizler 1951’de buralara gelip 70 yıldır ekip biçdiğimiz topraklarda hatıralarımızı ekmeğimizi tarımımızı çiftçiliğimizi idame ettirmek istiyoruz parasını ödeyip satın aldığımız arazileri satmanız ve bize hiçbir hak tanımadan bizim hiçbir zaman olmamış gibi her zaman sizlere aitmiş gibi satmak size yakışmaz Belediye demek haklarımıza sahip çıkmak demektir haklarımız elimizden almak yönetmek değildir.

yasa demek adaleti getirmektir adaleti getirmeyen yasa yasa değildir ve her yasa doğru diye kendi kardeşinin etini yemek hak değildir. Bu arazilerimize inşaatlar yapıp bizi bu inşaatlara kapıcı yapmak amele ve işçi yapmak sizin tarzınız olmamalıdır. Çok kazanma hırsı bizim helal topraklarımıza el sürme hakkı vermez açlıkla ödedik yokluk la ödedik hastalandık buralar kolay ödenmedi bu kadar kolay alınamaz biz bugün varız yarın yokuz haksızlık la dolu bir ülke inşa ediyoruz gelin bu yanlıştan dönün!

Salı günü çalışmalarımızı sürdürerek Bursamızın güzel belediyesi Mudanya Belediye başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz’la bir araya gelip derdimizi anlattık sağ olsun kendisi de Mudanya ilçesinde tarıma verdikleri desteği çiftçiliğe verdiği desteği ilçe halkını ileri seviyelere taşımak için gayret ve çabalarından bahsetti kendisinin bize verdiği katkı ve destek için şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Fehime dedi ki:

    Köylünün tapulu malını haksız hukuksuz bir şekilde belli bir zümreye peş keş çek bide bunu kendi malını hibe etmiş gibi övün vaybe hizmete bak. Elbet bir gün hesap günüde gelecek Ali Özkan elbet gelecek

  2. Sükran Korkmaz/Tirpan dedi ki:

    Hakkimizi helal etmiyoruz.. Bu zülmü bize gösterenlere .. bir gün hesap günü gelecek!!

  3. Şaban Semerci dedi ki:

    Demokrasi, hukuk düzeninin siyasal niteliğidir, adıdır lakin köyümüzün bu durumu nedir?

    1. Erdal Akbay dedi ki:

      Parasını ödediğimiz yıllardır kullandığımiz yerlerimizi satanlara hakkımız helal değildir.Biz Adalete ve Rabbimize güveniyoruz.Bu helal yerlerimiz bize geri dönecektir.er

BİR YORUM YAZ