Demokrat Zafer

Dilek Bozkurt: Ayar Kültür Sanat Edebiyat Dergisi’nden çok daha fazlası

Diden Medya’nın yayına hazırladığı Kültür Sanat Edebiyat Dergisi yayın hayatına merhaba dedi. Ayar Dergi Kültür Sanat Edebiyat Dergisi olmanın ötesinde  sosyal sorumluluk misyonuyla da dikkatleri üzerine çekti…

3 aylık Kültür Sanat Edebiyat Dergisi “Ayar” Ağustos itibariyle raflarda yerini aldığı gibi adından söz ettirdi.

Ataol Behramoğlu’ndan, Ahmet Güneştekin’e, Burhan Şeşen’den, Levent Üzümcü, Gizem Duman Şeşen ve Cüneyt Özdemir ‘in içerikte destek olduğu dergi, yazar kadrosu ve çizerleriyle büyük beğeni topladı.

Kültür sanatla birlikte bir sosyal sorumluluk misyonu üstlenen Ayar  Dergi Otizmli bireylerin eğitimini destekleyecek. Destek fonu Diden Medya’nın kurucusu imtiyaz sahibi Dilek Bozkurt ‘un başkanlığını yürüttüğü Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği ‘ne bağışlanacak.

Derginin sosyal sorumluluk misyonunu sorduğumuz Bozkurt; “Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği‘nin  hak savunucusu bir dernek olduğunu:

MİSYONUMUZ: 

Otizm yelpazesi dahilinde; Otizm  tanısı almış ve  erken tanı alan ( OSB) bireylerin tanı almasıyla birlikte  kişisel gelişim olanaklarının  bağımsız yaşam yetisi kazanabilmesine yönelik yapılacaklarla ilgili  ailelerin destek mekanizmalarının geliştirilmesine, toplumsal farkındalık yaratılarak dışlanma ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik  faaliyetlerde bulunmakta, hak ihlallerinin üzerine gitmekte ve bu konularda yapılacak proje ve çalışmalarla ortak akıl yürütmek Otizmi ve Otizmli bireylerin seslerini duyurmaya  katkı sağlamaktadır.

VİZYONUMUZ:

Türkiye yaşayan otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar, hak ihlalleri doğrultusunda dışlanma ve ayrımcılığa uğramamaları, eşit katılım konusunda güçlü sistem belirlenmesine ilişkin çalışmalar yapmakla birlikte yapılacak çalışmalarla birlikte güvenilir ve saygın sivil toplum örgütü oluşması için çaba sarf etmektedir.

Ele alınan her konunun titizlikle üzerinde durarak ve  şeffaf bir çalışma prensibi yürütmektir” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği ‘nin de her dernek gibi maddi desteğe ihtiyacı olduğunu bu ihtiyacı bugüne dek bireysel olarak kendisinin ve dernek başkan yardımcısının üstlendiğini, Türkiye şartlarında konjonktür ne yazık ki; otizmli bireylerin ebeveynlerinin hak savunuculuğundan fazla yardım konularında talepte bulunmalarına ittiğini, bu noktada dernek olarak sadece hak savunuculuğu değil her alanda çalışma yapmak durumunda kaldıklarını belirtti.

Dernek olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin yanında gelen talepler doğrultusunda yardımseverlerle maddi durumu elverişsiz aileleri bir araya getirdiklerini dile getiren Bozkurt; derneğe bağış isteme konusunda çok yetenekli bir başkan değilim sanırım bu nedenle Ayar deprem öncesi gerçekleşecek bir projeyken erteledik ve deprem için çalışmalar yaparken derginin bir misyonu olması gerektiğine karar verdim, dedi.

O ARTIK MELEKLER İÇİN SAVAŞIYOR 

Ayar sadece otizmli bireylerin değil özel gereksinimi olan ayaklarıyla yazarak insanlarla iletişim kuran Ays Kara’yı hayallerine kavuşturdu. Bir dergiden çok daha fazlası yani. Ays bana duygularım var, ben buradayım yazar olmak istiyorum dediğinde çok duygulandığını ve heyecanlandığını belirten Bozkurt; bir taraftan da bu çocuğu kullanıyor diye düşüneceklerinden çekindim.  Ama Ays’ın hayallerine destek olabilirim duygusu hiç aklımdan çıkmıyordu. Bu çocuğun her ne kadar emeğinin karşılığı olmasa da emeğini almasının  gerektiğini ve bunun  onu çok mutlu edeceğini düşündüm. Ays çok gururlu bir çocuk,  öyle al bu para senin harçlığın diyeceğiniz bir çocuk değil. İhtiyacı olsa da istemez. O ben yazar olmak istiyorum Dilek abla, ama paraya gerek yok dedi. Fakat ona bunu güzel bir şekilde izah etmiş olmalıyım ki kabul etti. Ays’ın hikâyesi aslında hepimize başlı başına ayar veriyor ifadelerini kullanan Bozkurt derginin hedeflediği amaca hizmet etmesi için desteklenmesinin önemi vurguladı ve herkesten destek beklediklerini söyledi.

EKİBE VE İÇERİĞE DESTEK OLAN HERKES ÇOK PROFESYONEL 

“Ayar’ın ekibinde gazeteci arkadaşlarım ve edebiyatçılar var. Hepsinin bir çalışma hayatı söz konusu diyen Bozkurt; Ayar’ı ortak akıl çalışma yürüttük ve zor koşullardan geçerek ortaya çıkardık. İçerikte Ayar’a yazılarını,  şiirlerini emanet eden herkes, derginin sosyal sorumluluk projesinden haberdar değillerdi. Çünkü deprem olmadan önce almıştık çoğu içeriği ve sonrası sosyal sorumluluk misyonu üstlenmesi gerektiğine karar verdiğimde onlara bu durum sürpriz olsun diye düşündüm.  Dergi çıkınca duyurduğumda hepsi çok sevindi. Hepsi çok profesyonel kalemi kuvvetli insanlar. Buradan onlara   çok teşekkür ediyorum, onlar olmazsa başaramazdık” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ