Demokrat Zafer

BURSA’DA MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARI DEPREM BÖLGELERİ İÇİN ÜRETİMDE

Ülkemizde son zamanlarda yaptığı üretim çalışmaları ile sık sık gündeme gelen mesleki liselerimiz 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketine duyarsız kalmadılar. Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi haber ekibi olan habercimiz.net meslek liselerinin deprem bölgesi için yapılan deprem çalışmalarını konu alan bir haber dizisi hazırladı.

Kahramanmaraş Merkezli yaşanan 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, yaralar sarılmaya devam ediyor. Bursa’da bulunan mesleki eğitim kurumları da deprem felaketinin yaşandığı illere yardım göndermeye devam ediyor.

Deprem bölgelerindeki çadırlara gönderilmek üzere soba üreten Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, “Ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bizlerde Bursa Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde gerçekleştirilen ve bizlerden istenilen ihtiyaçların en kısa sürede depremzedelere ulaştırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Yıldırım Kaymakamlığı olarak halkımızdan gelen yardımları deprem bölgelerine ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “Yıldırım’da bulunan meslek liselerimiz ve mesleki eğitim kurumlarımız ile deprem bölgelerinin ihtiyacı olan temizlik, ısınma ve aydınlatma sorununa çözüm üretmek amacıyla canla başla çalışmaktayız. Valilik ve AFAD koordinesinde yardımlarımız ivedilikle depremzedelere ulaştırılmaktadır” dedi.

Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yağcı, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu büyük deprem felaketinin yaralarını birlikte sarmak amacıyla bizlerde taşın altına elimizi koyarak, ürettiğimiz çadır sobalarını deprem bölgelerine göndermeye başladık” dedi.

Bölgenin acil ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarladıkları sobaların seri üretimine başladıklarını belirten Metal Teknolojisi Alan Şefi Mustafa Çakır, vatandaşlarımızın geçirdikleri bu zorlu günlerde onlara destek olmak amacıyla soba üretimine ağırlık verdiklerini dile getirdi. Şu ana kadar 120 adet sobanın üretimini tamamladıklarını dile getiren Çakır, “İstenilen 750 adet sobanın deprem bölgesi Adıyaman’a gönderilmesi için tüm arkadaşlarımız gece gündüz demeden bu üretimleri gerçekleştiriyor” dedi.

Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde barındırdığı bölümleriyle Türkiye’yi derinden yaralayan deprem felaketinde yaraların sarılması için canla başla çalışıyor.

Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah İnce “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizi derinden yaralayan bu deprem felaketinin acılarını hep birlikte sarmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam ediyoruz. Okulumuzda bulunan Kimya Teknolojileri alanı ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarında üretimlerimize devam ediyoruz. Bölgenin hijyen ve aydınlatma ihtiyacını karşılamak amacıyla ürettiğimiz ürünlerin bölgeye gönderimini gerçekleştirmeye başladık.

GÜNEŞ PANELLERİ İLE AYDINLATMA SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETTİLER

Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından geliştirilen güneş panelleri deprem bölgelerinde bulunan çadır kentlerin elektrik sorununa çözüm olacak. Üretilen prototip güneş panelleri ile çadırlarda bulunan aydınlatma ve enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Yenilenebilir Enerji Alanı Atölye Şefi Zafer Keleş, Bursa Valiliği enerji birimi ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı kaynaklarıyla hazırlanan proje kapsamında, aydınlatma sorununa çözüm üretmek amacı ile bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Keleş, afet bölgelerinde ilk etapta 100 adet Güneş Panelini deprem bölgesine ulaştıracaklarını ve gerçekleştirilen teslimatların ardından deprem bölgelerindeki kapasiteye göre üretim gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

DEPREM BÖLGELERİNİN HİJYEN MALZEMELERİ YEŞİLYAYLA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN GÖNDERİLİYOR
Kimya Teknolojileri alanında üretimi gerçekleştirilen havlu kâğıt, sıvı el sabunu gibi hijyen malzemelerini deprem bölgelerine gönderdiklerini belirten Kimya Teknolojileri Alan Şefi Sabri Yıldırım, “Depremin ardından bizlere söylenen ihtiyaç listelerini hızlı bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırmak amacıyla iki vardiyalı sistemle çalışıyoruz. Ülkemizi derinden yaralayan bu felaketin yaralarını sarmak için bizlerde üzerimize düşen görevlerimizi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ