Demokrat Zafer

FERDİ ÖZBEĞEN 82. DOĞUM GÜNÜNDE YAPAY ZEKÂ ile ANILIYOR! TEV, BAĞIŞCISI ÖZBEĞEN İÇİN HAZIRLADIĞI ÖZEL KLİBİ #bizseniçoksevdik ETİKETİYLE YAYINLADI.

Türk Eğitim Vakfı’nın, bağışçısı anısına hazırladığı özel video, #bizseniçoksevdik etiketiyle sosyal medyada paylaşılıyor.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türk Eğitim Vakfı (TEV), müzik dünyamıza unutulmaz eserler bırakarak milyonların sevgisini kazanan, piyanist ve ses sanatçısı Ferdi Özbeğen’i 82. doğum gününde bir yapay zekâ projesiyle anıyor! Hayata veda etmeden önce tüm mal varlığını ve kendisi için manevi anlamı çok büyük olan beyaz piyanosunu TEV’e bağışlayan Özbeğen’in yapay zekâyla hazırlanan fotoğrafları, Bir İlkbahar Sabahı şarkısının sözleri eşliğinde video haline getirildi. Video, usta sanatçının doğum günü için #bizseniçoksevdik etiketiyle sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. 

Kurulduğu günden bu yana başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs vererek binlerce gencin hayatına dokunmaya devam eden Türk Eğitim Vakfı (TEV), eğitim dostu kişi ve kurumların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin eğitim yolculuğunu aydınlatıyor.

Türkiye’nin köklü vakıflarından TEV’in bağışçıları arasında, eskimeyen şarkıları, gülümsemesi ve beyefendi kişiliğiyle milyonların gönlüne taht kuran unutulmaz sanatçımız Ferdi Özbeğen de yer alıyor. Vasiyetiyle, tüm mal varlığını ve beyaz piyanosunu TEV’e bağışlayan Özbeğen’in adına açılan burs fonu, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Usta sanatçının beyaz piyanosu ise Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) özel yetenekli gençlerin müzik ve piyano eğitimlerinde kullanılıyor; müzikle ilgilenen, üstün yetenekli birçok gence ilham kaynağı oluyor.

TEV, 17 Ağustos 1941 doğumlu Ferdi Özbeğen’i, yapay zekâyla doğum gününe özel olarak hazırlanan eşsiz video klip ile anarken Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk Müziği’nin usta ismi, piyanist ve ses sanatçısı, değerli bağışçımız Ferdi Özbeğen, sadece döneminin değil, tüm zamanların en büyük sanatçılarından biri… Tüm mal varlığını vakfımıza ve ünlü beyaz piyanosunu TEVİTÖL’e emanet eden Ferdi Özbeğen birçok gence ilham ve umut oldu. Gençlerimiz adına ona ne kadar teşekkür etsek az… Onu her zaman sevgi ve saygıyla anmaya, eşsiz sanatını ve ismini daima yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

TEV HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Bilgi için:             tev.org.tr

facebook.com/TurkEgitimVakfi

twitter.com/TEVKurumsal

instagram.com/turkegitimvakfi

linkedin.com/turk-egitim-vakfi

youtube.com/user/TEVKurumsal

Değerli sanat ve eğitim dostu,

Türk Eğitim Vakfı olarak 56 yıldır bu yana çabamız hep ülkemiz, geleceğimiz ve gençlerimiz için… Bu yolda ilerlerken en büyük desteğimiz ise bağışlarıyla gençlerimizin eğitim yolculuğunu aydınlatmaya destek veren kişi ve kurumlar.

Eskimeyen şarkıları, gülümsemesi ve beyefendi kişiliğiyle milyonların gönlüne taht kuran unutulmaz sanatçımız Ferdi Özbeğen de vasiyetiyle TEV’e bağışladığı mal varlığı ve beyaz piyanosuyla, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaya devam eden kıymetli isimler arasında yer alıyor. Adına açılan burs fonuyla başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs desteği sağlayan Özbeğen’in beyaz piyanosu ise Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) TEV Nevin-Mehmet Bilginer Kültür ve Sanat Merkezi’nde özel yetenekli gençlerin müzik ve piyano eğitimlerinde kullanılıyor.

17 Ağustos 1941 doğumlu kıymetli sanatçımızı, 82. doğum gününde eşsiz bir projeyle anmak istedik. Özbeğen’in yapay zekâyla hazırlanan fotoğraflarına, Bir İlkbahar Sabahı şarkısının sözlerinin eşlik ettiği fotoğraflarından oluşan videomuzu vakfımızın Instagram hesabından paylaştık. Bu çerçevede herkesi, videomuzu #bizseniçoksevdik etiketiyle sosyal medyada paylaşmaya davet ediyoruz. Sizi de bir harekete dönüşmesini arzu ettiğimiz projemize paylaşımınızla destek olmaya, Ferdi Özbeğen’i bu anlamlı günde birlikte anmaya çağırıyoruz.

Bu değerli projede bizi yalnız bırakmamanızı diliyor, tüm TEV Ailesi adına sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Banu Taşkın

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ