Demokrat Zafer

Bursa’da Tezcan Karakuş Candan kararına sert tepki!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi önceki Başkanı İbrahim Mart, Tezcan Karakuş Candan’ın memuriyetten çıkarılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sonucunda Candan memuriyetten çıkarıldı.

Karar ile ilgili TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi önceki Başkanı İbrahim Mart sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Mart yaptığı açıklamada, ”Her türlü hukuksuzluk ve hak gaspı karşısında, kamu ve toplum yararını savunmaktan, demokrasi ve hukuk mücadelesini sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek  Tezcan Karakuş Candan hakkında verilen karara tepki gösterdi.

Tezcan Karakuş Candan memuriyetten neden ihraç edildi?

TOGO Kuleleri’nin sahibi CHP eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün Çankaya Belediyesi’nde çalışan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında “işe gitmeden maaş aldığı ve haksız kazanç sağladığı” şikayetinde bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu uyarınca Karakuş hakkında soruşturma açılmasına izin vermişti. Çankaya Belediyesi ve Candan, soruşturma izninin iptali için Danıştay’da dava açmıştı. Danıştay 18. Dairesi, soruşturma iznini iptal etmişti. Bu karara rağmen İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu bugün toplanarak Candan’ın konuya ilişkin savunmasını aldı ve ardından memuriyetten ihracına karar verdi.

Tezcan Karakuş Candan Kimdir?

Tezcan Karakuş Candan 1967 yılında Manisa’da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılında ODTÜ bina bilgisinde yüksek lisansa devam etti.

Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmalarında yüksek lisansını tamamlayarak Latin Amerika Uzmanı oldu. Ankara Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimlerinden, doktora dersleri aldı.Çankaya Belediyesi’nde teknik personel ve yönetici olarak görev yaptı. Çankaya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Tarihi Kentler Birliği koordinatörlüğünde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, Çankaya Sağlıklı Kentler Proje ofisinde görev aldı. Çankaya Belediyesinde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında birlikte Küçük Kara Balık’la Bilim ve Sanata Yolculuk Projesini yürüttü. TÜBİTAK Sivil Mimari Bellek Projesinde araştırmacı olarak yer aldı. Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri sorumluluğunu üstlendiği dönemde çok sayıda proje üretti ve yürütücülüğünü üstlendi.

 

Şu anda Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kadrosunda çalışmakta olup,Atılım Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görevlendirme ile “Kent ve Mimarlık, Çocuk ve Mimarlık, Mimarlıkta Çözümleme Yöntemleri, Mimarlıkta Deneyim ve Tasarım, Yapılı Çevrenin Oluşumunda Yerel Yönetimlerin Rolü”derslerini vermektedir. Yerel yönetimler, kentleşme, sosyal mimarlık, kamusal alanlar, kentsel toplumsal hareketler, yerel yönetim kampanyaları konusunda çalışmalar çok sayıda makale ve proje üretmiştir. Mimarlar Odasında Çocuk ve Mimarlık, kamu hizmetinde mimarlığa tanıklık projesi kapsamında yayınlanmış yayınları ile birlikte Neoliberal Laboratuvar: Şili, Türkiye ile benzerlikler farklılıklar kıyaslar adlı kitabı ile Ali Hakkan ve Gökçe Bolat ile birlikte kalem aldığı Kaçak Saray kitabı bulunmaktadır. Öğrencilik yıllarından bu yana Mimarlar Odası’nın genç örgütlenmesinde, birçok komite komisyon ve kurullarında görev almış,Yönetim Kurulunda Sayman Üyelik, Sekreter Üyelik ve Şube Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ