Demokrat Zafer

SEKTÖRÜN KENDİ ALANINDA LİDER KURULUŞU REBA OTOMOTİV İLE 2. EL PİYASASI

Bursa’nın Lider Kuruluşu Reba Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Recep Batuhan Özkan’ın Bursa Otokoop Showroomlarına konuk olduk ve 2. El Piyasasını değerlendirdik. Özkan; “Çip ve kablo tedarikindeki sıkıntıların artmasının yanı sıra ham madde fiyatlarındaki rekor fiyat artışlarının da sektörü zorlayacağı bir yıl olacak. 2022’nin başında pandeminin biteceğini, çip krizinden kaynaklı arz sorunun her çeyrekte biraz daha azalarak yıl sonunda tamamen çözüleceğini öngörüyor idik. 2022’de pazarda belirleyici unsurun kur olacağını düşünüyorduk. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşı yeni bir parametre olarak denkleme girdi. Savaşın birçok hammaddede tedarik krizi yaratması ve ekonomik büyümeyi aşağı çekiyor olması gibi nedenlerle 2022 zor geçecek” dedi.

ARAÇ BULMAK DAHA DA ZORLAŞABİLİR

Reba Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Recep Batuhan Özkan; “pazarda iç pazarda arz sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, “Satışlarda bulunabilirlik yine çok öne çıkmaya başladı. Alternatif çözümler yaratılmaya çalışılıyor ama genel olarak çip ve kablo tedarikindeki sıkıntıların artmasının yanı sıra ham madde fiyatlarındaki rekor fiyat artışlarının da sektörü zorlayacağı bir yıl olacak” dedi

OTOMOBİL FİYATLARI 1 AYDA YÜZDE 5 ARTTI

Özkan; “Rusya-Ukrayna savaşı paladyum, nikel, çelik gibi bazı hammaddelerde rekor fiyat artışlarına neden olmuştu. Yine lojistik maliyetleri de arttı. Otomotiv üreticileri artan üretim maliyetlerini fiyatlara yansıtmaya başladı. Bayilerden alınan bilgiye göre, Tofaş ve Renault mart ayında zam yapan markalar arasında. Otomotiv veri analiz şirketi Cardata’nın verilerine göre de 25 Şubat- 25 Mart arasında A, B ve C segmenti otomobillerde fiyatlar ortalama yüzde 5 arttı. otomobil fiyatlarındaki artışın kademeli olarak devam edeceğini belirtiyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ