Demokrat Zafer

Vintage pastalar ile zamanda yolculuk

Kutlama ve etkinliklerin sahne yıldızı pastalar, değişen trendlerin etkisiyle bambaşka görünümlere bürünerek mutlu anlara eşlik ediyor. Vintage pasta trendi, retro tasarımların görkemli bir dönüş yaptığı günümüzde en çok tercih edilen pasta çeşitleri arasında yer alıyor. Geçmişe duyulan özlemin bir simgesi olarak en çok 80’li ve 90’lı yıllarda çocukluğunu ya da gençliğini yaşamış kişiler tarafından talep edilen vintage pastalar, özel etkinliklere nostaljik bir dokunuşta bulunuyor. Tüketicilerin artık temiz içerikli, görüntüsü kadar tadıyla da geçmişi anımsatan, ev yapımı lezzetinde pastalar talep ettiklerine dikkat çeken Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, vintage pasta trendini tüm yönleriyle anlattı.

Bir pasta ister doğum günü ister düğün temalı olsun; mutlulukların, aşkın ya da yeni başlangıçların kutlandığı her seremoninin vazgeçilmez bir parçası olarak yerini alıyor. Akılda kalan tadıyla, biriktirilen anıları unutulmaz kılan pastalar görünümü ile fotoğraf karelerini güzelleştirirken lezzetiyle kutlamaların tadına da tat katıyor. Pastaların kutlama teması ile uyumlu şekilde hazırlanmasının, etkinliklerin keyfini ikiye katladığını ifade eden Ginger İstanbul’un kurucusu Yasemin Önal, vintage pastaların son zamanların yükselen yıldızı olmaya başladığının altını çizerek şunları söyledi;

Geçmişe olan özlem, nostaljik pastalara olan ilgiyi artırıyor

Butik ve kişiye özel hizmet anlayışı ile kaliteden ödün vermeden, müşterilerine kişisel zevkleri ile uyumlu birçok ürün ve hizmeti birlikte sunmayı amaçlayan Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, vintage pasta trendinin yükselişini şu sözlerle açıkladı: “Çocukluğumuzdaki gibi klasik tarzda dekore edilen pastaların, yani retro, vintage ya da nostaljik pasta şeklinde ifade edilen pasta görünümünün son zamanlarda yeniden talep edildiğini sıklıkla gözlemliyoruz. İnsanlar geçmişe duydukları özlemle çocukluk ya da gençlik yıllarını anımsatan nostaljik detayları, pasta dekorasyonlarının üstünde yeniden görmek istiyorlar.”

Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, geçmişe duyulan özlemin pasta trendlerine nasıl yansıdığını anlattı

Özlenen ev yapımı lezzeti, taze malzemelerden ve el emeğinden geliyor

Vintage pasta talebinin pastanın içeriğine de yansıdığını ifade eden Yasemin Önal, “İnsanlar artık görüntüsü kadar, tadıyla da geçmişi anımsatan, ev yapımı lezzetinde pastalar talep ediyorlar. Eskiden dışarıda yeme içme kültürünün çok fazla yaygın olmamasından dolayı pastalar çoğunlukla evlerde annelerimiz, büyük annelerimiz veya komşu teyzelerimiz tarafından yapılırdı. Günümüzde ise istisnalar haricinde, gıdanın fabrikasyon yöntemlerle üretilmesinin yaygınlaşması ve malzeme kalitesinin düşmesi ne yazık ki lezzete de olumsuz yönde yansıyor, bu da pastalarda eski tadı alamamamıza neden oluyor. Tüm bu sebeplerle vintage pasta trendine artan talep ile artık pastanın tarzı kadar lezzetinin de nostaljik özlemi gidermesi bekleniyor. Tam olarak bu nedenle Ginger İstanbul’da malzemesi bol kullanılmış, hakkıyla yapılmış, kaliteli içeriğe ve malzemeye sahip olan, katkı malzemelerinden uzak ve en önemlisi de makinelerin değil, insan elinin ürettiği pastaları müşterilerimize sunuyoruz. Bu aslında başta benim geçmişe duyduğum özlemin bir simgesi. Yaz gelince mevsimin en taze şeftalileri ve incirleriyle, sonbahar ve kışta balkabağıyla, kestaneyle hazırladığımız pastalarımızı müşterilerimize sunmanın bizde uyandırdığı his bambaşka” dedi.

En büyük talep 80’lerin ve 90’ların çocuklarından

Çocukluğunu ve gençliğini yetmişli, seksenli, doksanlı yıllarda geçirenlerin vintage pastaları sıklıkla tercih ettiğini dile getiren Yasemin Önal, “Ginger İstanbul’da müşterilerimize kişiye özel ürünler sunmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Pasta tasarımının kişinin ve etkinliğin tarzına uyum sağlaması, farklı beğenilere göre kişiselleştirilmesi gerekiyor. Vintage pastaların en çok hangi kutlamalara uyum sağladığı ise tamamen kişinin tarzı ile ilgili. Pasta ve konsept uyumu, etkinlikler ve kutlamalar için çok önemli. Bir örnek vermem gerekirse, 80’ler ve 90’lar konseptli partilerin vintage pasta teması ile çok uyumlu olacağını söyleyebilirim” dedi.

Kişiye özel nostaljik tasarımla zamanda yolculuk

Bir vintage pastayı güzel kılanın, onun kişiye hissettirdikleri olduğunun altını çizen Önal, “Temmuz ayında yaptığımız bir 60 yaş pastasında, doğum günü sahibinin 1964 yılında, 1 yaş doğum günü pastasını üflerken çekilen fotoğrafını ailesi bize gönderdi. Bizde fotoğraftaki bembeyaz vintage pastanın hem görünümüyle hem de şeftali içeriğiyle aynısını hazırladık. Pastasını daha özel hale getirmek için bu kişinin söz konusu 1 yaş doğum günü fotoğrafını da şeker hamuru baskısı yapıp çerçeveledikten sonra yanına dik bir şekilde yerleştirdik. Böylelikle müşterimiz 60. yaşını kutlarken, 1 yaş doğum gününde üflediği pastanın aynısını üflemiş oldu. Pastasının yanına yerleştirdiğimiz şeker hamuru 1 yaş fotoğrafıyla da güzel bir öncesi/sonrası deneyimiyle keyiflenmesi bizi de çok mutlu etti” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ