Demokrat Zafer

n11.com CEO’su Yu-Shik Kim’den e-ticaret sektörüne dair açıklama

n11.com CEO’su Yu-Shik Kim, 21 Ekim Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirilen Worldef’in düzenlediği Dünya E-ticaret Forumunda ‘E-ticaret Rönesansı’ konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı. E-ticaretin Türkiye’deki gelişim sürecini ve önümüzdeki dönemi değerlendiren Kim, ‘2012 yılında Türkiye’ye geldiğimde, e-ticaretin genel perakendeye oranı %2 dolaylarındaydı. Altyapının iyi olması sebebiyle e-ticaretin çok yüksek potansiyele sahip olduğu görüşü vardı ve beklenti olumlu yöndeydi ancak e-ticaret penetrasyon oranı hala düşüktü. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki pandeminin de etkisiyle e-ticaret sektörü kayda değer bir büyüme kaydetti.  Büyüme rakamlarına baktığımızda bunu etkileyen pek çok faktör görebiliyoruz. Ekosistem gelişti ve büyüdü, nüfus ve ortaya konan talebin ciddi önemi oldu. Altyapı, ödeme ve lojistik sistemlerin gelişmesi de buna katkı sağladı. Ekosistemi geliştirme azmiyle e-ticaretin gelecekte çok daha parlayacağını düşünüyorum.’ dedi.

Kim, ‘Dünyada e-ticaretle ilgili şu an sıkı bir yarış sürüyor, özellikle Asya ülkeleri bu konuda çok önde. Hızlı teslimat gibi yaşam tarzıyla ilgili iyileştirmeler e-ticaretin gelişmesine katkı sağlıyor. E-ticarete hizmet veren diğer sektörleri güçlendirip iyi bir kapasite sunabiliriz. Ayrıca doğru yöntemlerle KOBİ’lerin dijitalleşmesine daha fazla yatırım yaparak tedarik ve talebi doğru karşılayabilirsek Türkiye’de e-ticareti çok daha hızlandırabiliriz.’ diyerek devam etti.

Türkiye’nin en büyük güçlerinden birinin sahip olduğu nüfus olduğunu söyleyen Kim, ‘Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluşması oldukça önemli. Gençlerin teknolojiyi kullanan ve etkileşime girmeyi sevmesi ve deneyime açık olmaları sektör adına çok büyük avantaj. Bu genç nüfus yeni pazarlara açılmak ve yeni hizmetler sunmak için oldukça çekici bir faktör. Eğer Kore, Çin gibi Asya pazarlarıyla Türkiye arasında bir köprü kurulursa, e-ticaretin ülke ekonomisine katkısı daha da artacaktır. Türkiye e-ticaret konusunda hızlıca motive olan bir ülke.’ diyerek tamamladı.

n11.com hakkında:
n11.com, Doğuş Grubu ile Güney Kore’nin en büyük gruplarından SK Group’un ortaklığında kurulmuştur. 20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağını müşterileriyle buluşturarak kusursuz bir alışveriş deneyimi sunmak üzere çalışan n11.com, Türkiye’nin öncü açık pazar konseptli alışveriş platformudur.

n11.com bir Doğuş Planet markasıdır”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ