Demokrat Zafer

TARİH YAZAN ÇOCUKLAR YILDIRIM’DA

YILMAZ: “BİZİM MEDENİYETİMİZ, TARİH YAZAN KAHRAMANLARLA, BİLİM İNSANLARIYLA, SANATÇILARLA DOLU. ÇOCUKLARIMIZDA BU ÖNEMLİ KİŞİLERİ ÖĞRENİP ÖRNEK ALDIĞINDA MERHAMET MEDENİYETİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEKLER.”

BURSA- Yıldırımlı çocuklar kendi kahramanlarının hikâyeleriyle büyüyecek.

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da projesinin tanıtımı Nurettin Gülten Kutlucan İlkokulu’nda yapıldı. Törene Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da projesi ile tarihe mâl olmuş değerleri çocuklarla buluşturacaklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak bütün ilkokullarımızda kuracağımız kitap ağaçları ile çocuklarımız geçmişten ilham alarak geleceğe çok daha iyi şekilde hazırlanacaklar. Bizim medeniyetimiz, tarih yazan kahramanlarla, bilim insanlarıyla, sanatçılarla dolu. Çocuklarımızda bu önemli kişileri öğrenip örnek aldığında merhamet medeniyetimizi yeniden inşa edecekler. Bu hedefle böyle bir projeye başlangıç yaptık. Şu an için 3 okul ve 36 sınıfımızda projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz ama hayırseverlerimizin de destekleriyle beraber bunu ilçemizdeki bütün okullarda yaygınlaştıracağız. Tarihi Yazan Çocuklar Yıldırım’da hizmetimizin çocuklarımıza çok şey katacağına eminim” dedi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERE HİZMETTE ÖNCELİK

Hizmette önceliğin daima çocuklar ve gençler olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Evlatlarımıza yapılan her hizmet, ülkenin geleceğine yapılmış yatırımdır. Çocuklarımız ve gençlerimiz için Bursa’nın en güzel, en modern kütüphanesini Yıldırım’a kazandırdık. 9 ay önce hizmete açtığımız ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’mizden şu ana kadar 100 binden fazla evladımız istifade etti. Bursa’nın en büyük spor kompleksi olan ‘Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni de ilçemize kazandırdık.  Sadece bu yıl, ‘Yaz Spor Okulları’nda 15 bin çocuğumuza spor eğitimi verdik. Yine Barış Manço Kültür Merkezi’ni, çocuklarımız için gelecek merkezine dönüştürdük. Burada evlatlarımıza robotik kodlama ve yazılım eğitimi veriyoruz. Evlatlarımızın geleceği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözlerini aktardı.

Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da her okula bir kitaplık kazandırmanın çok değerli bir şey olduğunu ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı evlatlarımız, bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onları yarına ne kadar güzel yetiştirirsek, devletimiz de o kadar güçlü olur. Toplumumuz sağlam temeller üzerine kurulmuş olur” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 44 ilkokulda bulunan bin 7 dersliğin her birine 4 takım Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da kitap setinin bulunduğu özel kitap ağacı kuracak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ