Demokrat Zafer

Artan konut fiyatları, gayrimenkul yatırımcılarını tiny house’lara yönlendirdi

Büyükşehirlerdeki konut maliyetlerinin artmasıyla birlikte gayrimenkul yatırımcıları rotasını tiny houselara çevirdi. Beyaz Group İnşaat ve Atlas Gayrimenkul ise yeni projeleriyle vatandaşların uygun fiyatlı arsa üzerine yerleştirebilecekleri tiny houselar ile hem doğayla iç içe yaşamasını hem de yatırımlarından daha fazla kâr elde etmesini sağlıyor.
Son dönemde ülkemizdeki konut fiyatlarının hızla yükselmesiyle birlikte satışlar da düşmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın nisan ayında yayımladığı son veriler, konut fiyat endeksinin bir önceki yılın aynı dönemine göre reel bazda %53 arttığına işaret ediyor. Buna bağlı olarak Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayına ilişkin açıkladığı istatistikler de konut satışının 2023’ün ilk 7 ayında geçen yıla kıyasla %22,1 azaldığını gösteriyor. Beyaz Group İnşaat ve Atlas Gayrimenkul ise tiny house yaşam köyü projeleri Bahçeköy Plus (Bahçeköy Akmeşe) ile gayrimenkul yatırımcılarına alternatif çözüm sunuyor. Vatandaşlar, uygun fiyata satın aldıkları arsaların üzerine yerleştirebilecekleri ruhsatlı ve plakalı tiny house’lar ile hem doğayla iç içe yaşayabiliyor hem de yatırımlarından daha fazla kâr elde edebiliyor.

“Tiny house’lara talep yaklaşık %80 arttı”

Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan, konuya dair şu açıklamada bulundu: “Tiny house’lar, son dönemde konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte yatırımcıların gözdesi oldu ve talepler geçen seneden bu yana %75 ila %80 arttı. Çünkü bu evler, uygun fiyatlı olmasının yanı sıra arsaları da diğerlerine kıyasla daha hızlı değerleniyor. Tekerlekli ve çelik konstrüksiyonlu materyallerle yapıldığından depreme dayanıklı yapısıyla da öne çıkıyor. Kullanıcılara hem güvenli yaşam alanı fırsatı sunuyor hem de doğayla iç içe olmalarını mümkün kılıyor.”

Tiny house’ların turistik bölgelerde de yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan, “Birçok vatandaşımız yalnızca dönemsel değil, zamanının çoğunu bu evlerde ikamet ederek geçiriyor. Böylece bütçelerini de daha stratejik bir şekilde yönetebiliyor. Biz de Atlas Gayrimenkul ile birlikte 15 yıllık deneyimimizden yola çıkarak imza attığımız alt yapı ve üst yapı olanaklarına sahip, site konseptindeki doğayla bütünleşmiş tiny house köylerimizle gürültü kirliliğinden uzak, güvenli, organik bir yaşam sunuyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz”

Geliştirdikleri projelerle birlikte yatırımcıların yüksek oranda kâr elde etmelerini sağladıklarını ve kalıcı bir yatırımcı ağı oluşturduklarını belirten Atlas Gayrimenkul Sahibi Hüseyin Ergüner ise projeye dair, “Projemiz, 7/24 güvenlik, otopark, elektrik ve su altyapısı, bahçelerin ahşap çitlerle birbirinden ayrılması gibi özellikler barındırıyor. Öte yandan bisiklet ve yürüyüş parkurları gibi hem çocuklar hem de yetişkinler için sosyalleşebilecekleri alanlar içeriyor. Böylece vatandaşlarımızın hayal ettiği yaşam alanını projemizle gerçeğe dönüştürüyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yatırımcıların beklentilerini detaylı bir şekilde analiz ediyor, tüm proje fikirlerimizi en uygun ve stratejik lokasyonlarda hayata geçiriyoruz. Beyaz Grup İnşaat ile birlikte kusursuz müşteri deneyimi yaratmayı ilke ediniyoruz. Şimdi hedefimizde bu konforlu deneyimi daha çok yatırımcıya ulaştırmak var. Gelecek dönemde çevre duyarlı projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ