Demokrat Zafer

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 165. SAYISI ÇIKTI!

2022 EYLÜL SAYISI İLE  eliz edebiyat  DERGİSİ 14. YILININ 9. AYINA GİRDİ!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 165. SAYISI ÇIKTI!

Eylül 2022, 165. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı ilke edinmiştir. O bağlamda, eliz edebiyat dergisi, Eylül 2022, 165. sayısı ile yine dopdolu ve yine gelecekçidir…

Şimdiden sonraya estetik (incelikli) izler ekmeli diye, toplumsal, ekonomik gelişmelere direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu sürdürmektedir… Tüm olumsuzluklara rağmen hayat haklıdır çünkü… İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, izler çevrenin, okurların ilgisini beklemektedir. “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, öncelikle sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur… Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesi dergilerdir. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat…

Edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 165.’e ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürmektedir.

Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla):

Canan AKTAŞ / M.Mazhar ALPHAN / Sevda ALTINKAYA / Mücahit AYGÖREN / Bilsen BAŞARAN   / Ferhat BEZCİ / Tahir Musa CEYLAN / Fazlı ÇOBAN / Önder ÇOLAKOĞLU / Nuri DEMİRCİ / Furkan DOĞAN / Gonca DOLU / Mustafa Tuğrul EDİS / Hasan EFE / Duran ER / Seda ERİŞ / Şahin EROĞLU / Yasemin EVREN / M. Furkan GÜLNAR / Erkin HACIMUHAMMED / Hilmi HAŞAL / Gülşah KABAL / Ümit KADİROV / Aytekin KARAÇOBAN / Cemal KARSAVRAN  / Cihangir NOMOZOV / Sanobar MEHMON / Nigora MUHAMMED / Meriç ÖZ / Cemil ÖZDAĞ / Hüseyin PEKER / Mehmet RAYMAN / Samim SADIK / Halûk CENGİZ / Canan GÜRTUNCA SANLI / Eren ŞAHİN / Ertan ŞAHİN / Umut TEMÜR / Şerif TEMURTAŞ / Gönül TOKAYEVA / Yalçın ULUKAYA                                           / Can ÜLGEN / Azamat YAKUBOV / Yunus YAŞAR / Fikret YAZICIOĞLU / Tuğçe YERDELEN / Tamara YULDAŞEVA (İSKANDERİYA) / Özcan PERSKA

Derginin Eylül 2022, 165. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta,elizi” bulunan şair Gönül TOKAYEVA, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “alıngan pencereler” başlıklı şiiriyle okura seslenmektedir.

Arka kapak içinde, 1996, Beyşehir doğumlu genç şair, M. Furkan GÜLNAR, fotoğraflı özgeçmiş ve “BİR GARDENYA LÜTFU”, başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. M. Furkan GÜLNAR’ın eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Arka kapakta; Rusya Federasyonu, Başkurtistan Cumhuriyeti’nden şair, Tamara YULDAŞEVA (İSKANDERİYA), fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmaktadır. Eliz 165. sayısı, şairin; “OK UÇAR”, “ÇİY DAMLASI”, “ÇİÇEKÇİ KIZ”, “MUTLULUK KUŞU ‘HÜMA’”, adlı eserlerini okurlarla paylaşılmaktadır. Türkçesi, Özcan PERSKA’ya ait…

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 2” başlığı altında, okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor… Bu sayıda, yaşam ile ölüm arasındaki “araf” imgesine bağlanan, belirsizlik-rastlantı-anlam kavramlarına yoğunlaşmış: Konu kaynağı, 31 Temmuz’da aramızdan ayrılan öykücü, deneme ve çocuk kitapları yazarı Şükrü Bilgiç… Onun yaşamı, düşünür ve eylemci yönü, kitapları ve ironi ile bezenmiş deneme-öykü yazılarına değinmiş, sevgi ve saygıyla anısını dile getirmiş.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; Edebiyat Günlüğü-165 ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler

günlüğü aynı ilgi yatağında akmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Fazlı ÇOBAN; “İÇE DOĞRU BÜYÜMEK” başlıklı deneme yazısında, bireyin içsel atmosferine vurgu yapmış… Psikolojik durum saptamasında, depresyon ve etkileri dolayısıyla düşünce paylaşmış.

Hüseyin PEKER; “EDEBİYAT ÇEVRELERİNİ ELEŞTİREN BİR ROMAN” başlıklı deneme-tanıtma yazısında, Onur AKYIL’ın romanını değerlendirmiş… Yazarın, Şey Kitap yayıncılık tarafından, Nisan 2022 de basılan Şairler ve Komünist adlı romanı dolayısıyla etik-estetik-sosyolojik eleştirisini ortaya koymuş. Romana ilişkin bireysel-toplumsal ve dönemsel ayrıntılardan yola çıkarak, okuru bilgilendirmiş…

Canan GÜRTUNCA SANLI; “RIZA ASLAN:  EDEBİYAT BAHÇESİNDE ŞİİR TOPLAYAN, DERLEYEN BİR SANAT ADAMI” başlıklı yazısında, yazar Rıza Aslan’ın eserleri ve edebiyata, sanata katkıları üzerine kapsamlı bir araştırma inceleme yapmış. Edebiyatın birçok dalında kitapları bulunan Aslan için, ilginç ve zengin biyografi/ bibliyografi niteliği taşıyan çalışma, önemli değerbilirlik örneği… İlgili çevrelerin dikkatini çekecektir!

Yasemin EVREN; “Sokakların Büyüsü” yazısında anılardaki çocukluğu ve insan ilişkilerini mercek altına almış. Bilgi ile bezeli içtenlik okurların dikkatini çekecek türden!

Hasan EFE; GÜLMENİN GERİSİNDEKİ İZLER: “ORTAÇAĞ’DA KAHKAHA VE KARNAVAL” adını taşıyan yazısında, Tufan Erbarıştıran’ın, Ortaçağ’da Kahkaha  Ve Karnaval, kitabını tanıtmaktadır.

Yunus YAŞAR; “SÖZYAŞI DEFTERİ – Sayfa: 9” ile lirik öykü-deneme metinlerini devam ettirmiş…

Bilsen BAŞARAN;  “YARASI GÜZEL” ŞAİR; DURAN AYDIN” yazısıyla adı geçen şairin kitapları ve yaşamı dolayısıyla yazı(n) yayın serüvenini incelemekte… Duran Aydın’ın bugüne dek basılmış, okurla buluşmuş kitapları, özellikle son beş kitabı değerlendirilmiş ve özgün nitelikleri kayda geçirilmiş.

eliz edebiyat’ın Eylül 2022, 165. sayısının diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait:

Canan AKTAŞ / M.Mazhar ALPHAN / Sevda ALTINKAYA / Mücahit AYGÖREN / Ferhat BEZCİ / Tahir Musa CEYLAN / Önder ÇOLAKOĞLU / Nuri DEMİRCİ / Furkan DOĞAN / Gonca DOLU / Mustafa Tuğrul EDİS / Duran ER / Seda ERİŞ / Şahin EROĞLU / M. Furkan GÜLNAR / Erkin HACIMUHAMMED / Gülşah KABAL / Ümit KADİROV / Aytekin KARAÇOBAN / Cemal KARSAVRAN  / Cihangir NOMOZOV / Sanobar MEHMON / Nigora MUHAMMED / Meriç ÖZ / Cemil ÖZDAĞ / Mehmet RAYMAN / Eren ŞAHİN / Ertan ŞAHİN / Umut TEMÜR / Şerif TEMURTAŞ / Yalçın ULUKAYA / Can ÜLGEN / Azamat YAKUBOV / Fikret YAZICIOĞLU / Tuğçe YERDELEN

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Eylül 2022, 165. sayısının değerli yüküdür…

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden Teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa

adresindeki “Duyuru – 165” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ