Demokrat Zafer

Tatlıoğlu’nun Büyük Planı!

Gözler siyasetin en tepe noktasında iken aniden el frenini çekerek köşesine çekilen o isimde! İYİ Parti Gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu; 14 mayıs seçimleri öncesi Genel Başkan Meral Akşener ile yaptığı görüşme basına sızmış, “milletvekilliği sıralamasında ikinci sıraya oturmam” çıkışı ise günlerce medyayı meşgul etmişti. Oysa ki; bu iddia yazılı basını süslediğinde Tatlıoğlu; “Okuduklarınıza inanmayın. Benim ağzımdan çıkmayan her kelime müfteridir!” demişti. Tatlıoğlu’nun seçim arifesinde yakın çevresine milletvekilliği sıralamasında yeni isimlerin gelmesi gerektiğini özellikle belirttiği bilinirken. Listeye girmeyen Tatlıoğlu’nun 6’lı Masa’yı dağıtan Akşener’in” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı” iddiası ise şimdilerde internet ve yazılı medyada. 1999’da Doğru Yol’dan 2009’da Milliyetçi Hareket’ten aday olması, 2019 Mahalli Seçimlerinde İYİ Parti adayı olarak isminin geçmesi ise kendisi hakkındaki iddiaları güçlendiriyor. CHP’nin listesinden 2019’da Millet İttifakı adayı olarak yarışa dahil olan 2 yıl öncede bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu tarafından 2024 Millet İttifakı adayı olarak açıklanan kısa bir süre öncede CHP Genel Merkezini ziyaret eden Büyükşehir’de Mustafa Bozbey’in ise temasları sürüyor.

Siyasi atmosferin yerel seçimlere odaklandığı ve tansiyonun yükseldiği bugünlerde Tatlıoğlu yurt dışına iki önemli ziyaret yaptı. Azerbaycan ve ABD’ye giden Tatlıoğlu Bursa’ya döndü. Son günlerin sessiz ismine dönen gözler üzerine Tatlıoğlu yerel medya ziyaretlerine başladı. İYİ Parti adına öz eleştiride yapan Tatlıoğlu; “Biz seçmen ile frekansı tutturamadık. Vatandaşın ihtiyaçları noktasında muhalefet dilini etkinleştiremedik.” dedi. Önümüzdeki süreçte kendisinin üniversitede akademisyenliğe devam edeceği belirten Tatlıoğlu’na ulaşarak yol haritası hakkında bilgi edindik. ,

Tatlıoğlu; “Yurtdışı seyahatlerimizi aylar önce planlamıştık. Evet gittiğimiz devletlerde birbirinden değerli akademisyenlerle de diyaloğumuz oldu. Geniş bir ufuk çizgisi çizdik onlarla. Bursa; geçmişinden aldığı tarihi mirasını gelecek nesillere yaşatabilmesi önemlidir. Bir turizm, bir tarım, bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bilim şehridir de Bursa. Bu özeliklerini canlı tutması için 2’si devlet biri vakıf olmak üzere 3 üniversitenin güzide akademisyenleri insani gayret gösteriyor. Bursa’nın yaşam kalitesi yükselmelidir. Buda eğitimi yükselmekle mümkün.” ifadelerini kullandı. Tatlıoğlu’nun bu sözleri yurtdışı temasları da eklenince Bursa’ya yeni üniversitelerin açılması için başlatılan bir planın parçası olduğu düşünülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ