Demokrat Zafer

CEHENNEM SICAKLARINDA CENNET’İN SERİN SULARINA GİRİYORUZ.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ve kaynaklarda “Cennet kanyonu” olarak bahsedilen kanyona dağcılık faaliyetleri düzenleyen Doğa Rehberi Ercan Özel bir tur düzenliyor. Özel; ” Bu hafta sonu ( 16 Temmuz Pazar günü ) kavurucu sıcakların etkisinden biraz olsun kurtulmak ve hayatınızda bir kez olsun yaşamanız gereken heyecan dolu bir etkinlik için sizlere CENNET KANYONU’nda efsane bir program hazırladık.

Yenişehir ilçemizin Günece ve Yarhisar mahalleleri arasında kalan ve muhteşem doğa güzelliklerini içerisinde barındıran muazzam bir yolculuğa birlikte çıkarak o bölgenin gizli kalmış güzelliklerini sizlerin beğenisine sunacağız.
Yıllardır yaptığımız tanıtım çalışmaları sonrası turizmciler tarafından Türkiye’de görülmesi gereken ilk 20 yer arasına giren bu doğa harikası kanyon, yıllardır doğaseverlerin akınına uğruyor. Türkiye’nin dört bir tarafından ilçemizde ki bu doğa güzelliğini görmeye gelen ve bunu sosyal medyadan paylaşan kişileri gören birçok Yenişehirli hemşehrilerim; “Yıllardır konuşuluyor, ülkenin her tarafından insanlar ziyarete geliyor. Birçok kişi güzelliklerinden bahsediyor. Yanıbaşımızda ki Cennet’i maalesef ben hala görmedim” diyordu.
Cennet Kanyonuna organizasyon yapılması hususunda gelen yoğun talep ve isteklere duyarsız kalmadık ve doğaseverlerin yanında Yenişehirli hemşehrilerimizin bu isteğini yerine getirebilmek için bu hafta sonu Cennet kanyonuna girmeye karar verdik.
Rehberliğimizde hayatınızın en büyük deneyimlerinden birine imza atacaksınız. Katılımcılara elimizden geldiğince seyir zevki yaşatmaya çalışacağız. Bizlerle bu etkinliğe katılacaklar için belki de hayatları boyunca ilk kez yaşayacakları doyumsuz bir deneyim olacak.
Katılım için elbette bazı şartlar gerekiyor. Kanyonun giriş kapısı yani başlangıcına sadece yüzerek giriş yapılabiliyor. Öncelikle az da olsa yüzme bilmemiz gerekiyor. Katılımcılardan yüzme bilmeyenlerin can yeleği giymeleri uygun olacaktır. Can yeleği tedariği tarafımızdan sağlanacaktır. Saatlerce çelik gibi bir suyun yanında zorlu bir doğa ile mücadele edeceğiz. Zaman zaman derinliği 5 metreyi bulan su geçişlerinin yapılacağı, kaya tırmanışlarının gerçekleştirileceği oldukça heyecanlı bir parkur bizleri bekliyor. Öncelikle kendimize kesinlikle güvenmemiz gerekiyor, takım çalışmasına yatkın olmamız ise olmazsa olmazlarımızdan. Kanyonda yaşayacaklarınız ve birbiriniz ile dayanışmanız sonucunda emin olun, ömür boyu birbirinizi hiç unutmayacaksınız. Yıllar sonra güzel bir anı olarak hem parkuru hem de birbirinizi anacaksınız.
CENNET KANYONUNU “HERKES GÖRDÜ, BİR BEN GÖRMEDİM” DİYENLERE AÇIK ÇAĞRIMDIR…
Birbirinden ilginç ve farklı anıların yaşanacağı bu harikulade parkurda sizlerin de olması bizim en büyük arzumuzdur. Bu tür zenginliklerimizi ortaya çıkarmak ve değerini bilerek korumak, bunun yanında yaşatmak en önemli konularımızın başında gelmelidir diye düşünüyor tüm doğaseverleri etkinliğimize bekliyorum.
İlk kez girecekler için zorluk derecesi orta olan ve yaklaşık 6 saat sürecek olan bu parkurda adrenalin had safhada olacak. Eğer kendinize güveniyorsanız, takım çalışmasına da yatkınsanız. “Bende bu ekibin içinde yer almalıyım. O heyecanı bende yaşamalıyım” diyorsanız.
Hadi! Hiç durmayın, en yakın arkadaşınızla birlikte önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Cennet Kanyonu programına katılın ve yaşadığınız bölgenin güzelliklerini keşfedin.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ