Demokrat Zafer

Sürdürülebilirliği destekleyen denizcilik sektörü çözümleri

Dünyanın temiz su ihtiyacını karşılamada yaratıcı çözümler üreten küresel bir su teknolojisi şirketi olan Xylem, denizcilik sektörüne suyun daha verimli kullanılmasını sağlayan, çevre düzenleme yasalarına uygun, alan ve maliyet tasarrufu oluşturan, ihtiyaca göre özelleştirilebilip ölçeklenebilen yüksek performanslı su yönetimi çözümleri sunuyor. Su teknolojilerinde 100 yılı aşkın uzmanlığa ve denizcilik sektörüne dair kapsamlı bilgi birikimine sahip olan şirketin sunduğu hizmetler arasında; balast suyu arıtma sistemleri, atık su arıtma sistemleri ve su kalitesi izleme sistemleri gibi ürünler bulunuyor. Xylem’in denizcilik sektörüne yönelik tüm hizmetleri, sürdürülebilirlik ve çevreye karşı sorumluluk noktasında buluşuyor.

Su ile ilgili zorlu sorunlara karşı yenilikçi çözümler geliştiren lider su teknolojisi şirketi Xylem, inşaat, tarım, endüstri, yiyecek ve içecek, enerji, petrol ve gaz gibi birçok sektöre olduğu gibi denizcilik sektörüne de yüksek katma değer sağlıyor. Çevre performansı, yasalara uyum ve maliyet tasarrufu gibi konularda suyun daha verimli kullanımını sağlayan çözümlere ihtiyaç duyan denizcilik sektörünün, büyük miktarlarda su ve enerji tüketmesinden dolayı çevre üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten Xylem Türkiye Terfi Satış Müdürü Metin Avcı,Xylem olarak, sundukları sürdürülebilir su yönetimleri sayesinde, denizcilik sektörünün de daha verimli ve çevreye karşı sorumlu olmasına katkıda bulunduklarını dile getiriyor.

Xylem, küresel ağı ve suyun daha verimli kullanımını sağlayan çözümleriyle denizcilik sektörüne katma değer sağlıyor

“Seçilen ekipmanların dayanıklı ve güvenilir olması şart”

Denizcilik sektörünün doğası gereği verimli, çevre düzenlemelerine uyumlu, kompakt, özelleştirilebilir, sürdürülebilir ve güvenli sistemlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Metin Avcı, “Deniz, oldukça zorlu koşullara sahip bir ortam. İster bir ticaret gemisi, isterse seyir gemisi veya açık deniz platformu olsun, alan son derece kıymetli olup, proses veya ekipman yedekleri için oldukça kısıtlıdır. Ekipmanların kapatılması bir seçenek olmadığından, seçilen ekipmanların dayanıklı ve güvenilir olması şart. Denizcilik sektörü tuzdan arındırma, balast suyu arıtma ve atık su yönetimi gibi çeşitli alanlarda su teknolojilerine ihtiyaç duyuyor. Bu teknolojilerin uygulanmasının yüksek maliyeti ve standardizasyon eksikliği, sektörün mevcut sorunları arasında yer alıyor. Xylem, denizcilik sektörünün balast suyu arıtma sistemleri, atık su arıtma sistemleri ve su kalitesi izleme sistemleri gibi hayati önem taşıyan ihtiyaçlarına gemilerde daha az yer kaplayan, enerji tüketimi ve işletme maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olan, uzaktan yönetilebilme özelliği ile karar verme süreçlerini daha etkin kılan çözümler sunuyor.” şeklinde konuştu.

İhtiyaca göre özelleştirilebilip ölçeklenebilen su yönetimi çözümleri

Xylem’in su teknolojileri geliştirme ve hizmete alma konusunda 100 yılı aşkın deneyimi sayesinde, denizcilik sektörünün ihtiyaçları ve sorunları hakkında derin bilgi birikimine sahip olduğunu ifade eden Metin Avcı, “Xylem olarak su teknolojilerinde sahip olduğumuz uzmanlık, güvenilirlik ve küresel ağ, denizcilik sektörüne sunduğumuz katma değeri daha da artırıyor. Su yönetimi sistemlerimiz uluslararası yönetmelik ve standartları karşılıyor. Farklı gemi türlerine uyumlu tasarlanan, ihtiyaca göre özelleştirilebilip ölçeklenebilen sürdürülebilirlik esaslı su yönetimi çözümlerine sahibiz. Bu sayede enerji tüketimi ve atıkların azaltılması ile çevre performansının artırılmasına odaklanıyoruz.” dedi.

Birbirinden farklı sektörlerde de uyarlanarak uygulanabilen çözümler

Xylem’in denizcilik sektöründe yüksek performans gösteren balast suyu arıtma sistemleri, atık su arıtma sistemleri ve su kalitesi izleme sistemleri gibi ürünlerinin evsel atık su arıtma, endüstriyel su arıtma, tarım ve madencilik gibi birbirinden farklı sektörlerde de uyarlanarak uygulandığını ifade eden Metin Avcı, “Xylem’in denizcilik sektörüne yönelik çözümlerinin, su kaynaklarının daha verimli ve sürdürülebilir şekilde yönetilebilmesi için tasarlandığını söyleyebiliriz. Örneğin, Xylem balast suyu arıtma sistemleri, balast suyunun daha etkili bir şekilde yönetilmesine yardımcı olarak, istilacı türlerin yayılmasını önlerken, deniz ekosisteminin korunmasına destek oluyor. Xylem atık su arıtma sistemleri, atık suların çevre yönetmeliklerine uygun şekilde arıtılarak, deşarj edilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede denizcilik faaliyetlerinin su kalitesi üzerindeki etkisinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Xylem olarak diğer sektörlerde olduğu gibi denizcilik sektörüne yönelik çözümlerimizi de verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, sektörün farklılaşan ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlamaya devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ