Demokrat Zafer

İYİ GEMLİK; KURŞUNLU’DA NELER OLUYOR ?

Betonlaşmaya tam anlamıyla teslim olmamış. Bursa’nın arka bahçesi olarak deniz kıyıları yazlık sitelerle dolmuş Gemlik ilçesinin Kurşunlu mahalle dosyasını İYİ Parti İlçe Başkanlığı basınla paylaştı. İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz; ” Bursa’mızın ve Gemlik’imizin güzide sahil yerleşimi olan Kurşunlu 10 kilometrelik geniş bir sahil şeridine sahiptir. Maramara’nın en güzel tatil beldelerinden biridir. Sırtını doğaya yaslayan yeşilin her tonunu bulabileceğiniz Kurşunlu masmavi deniziyle de ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebildiği özellikle yaz turizminin olduğu önemli bir yerleşim yeridir. Tüm bunların yanı sıra yerli vatandaşlar balıkçılık yaparak da geçimini sürdürmektedir. Yeşil ve mavinin ahenk ile dans ettiği bu güzide beldemizde ne yazık ki son zamanlarda rant ve çıkar uğruna yerel halkın da çok tepkili olduğu bir takım akla ve mantığa sığmayacak işler yapılıyor. Gemlik İYİ Parti olarak bölgeye intikal ederek hem Kurşunlu muhtarı ile hem de yerel halk ile iletişime geçip dertlerini dinledik. Peki halkın bu kadar tepkili olduğu Kurşunlu’da neler oluyor ?

 Öncelikle Kurşunlu’ya ihanet olarak gördüğümüz ,  Kurşunlu Muhtarlığının ve Çevrecilerin Yargıya Taşıdığı “Midye Çiftliklerinin” ivedilikle belediye tarafından durdurulması gerekmektedir. On kilometrelik sahil şeridine sahip olan Kurşunlu’ya 2-3 KM lik alana yayılacak şekilde midye çiftlikleri kurulmaktadır. Plajları hem yerel halkın hem turistlerin beğenisine sahip olan Kurşunlu bu yapılar ile adeta ihanete uğramıştır. Gidip yerinde keşif yaptığımız çiftlikleri görünce hayrete düştük. Çiftliklerden bir kısmı özellikle kadın vatandaşlarımızın mahremiyeti için alan ayrılan kadınlar plajına çok yakın mesafededir. Bir kısmı sahil sitelerinden görülecek şekilde plajların yakınına kurulmuştur. Bir kısmı voli balıkçılarının avlanma alanlarını yok etmektedir. Ayrıca midye çiftlikleri denizdeki doğal yaşamın altüst olması demektir. Midye çiftlikleri denizdeki oksijen miktarını düşürerek, balık, bitki ve diğer tüm canlı türlerinin yaşam alanlarının yok olmasına ve bu türlerin azalmasına sebep olmaktadır. Hem turizmi hem balıkçılığı baltalayan bu proje akla ve mantığa sığmamaktadır. Biz İYİ Parti teşkilatı olarak sormaktayız.

 BU RANTIN ARKASINDA KİMLER VE HANGİ SİYASİLER VAR?

 SANDALIYLA BALIK TUTMA ALANLARI ISTİLA EDİLMİŞTİR. DENİZE SIFIR SİTELER VERGİ ÖDERKEN BU ISTİLACI ZİHNİYET NE ÖDEMEKTEDİR ? TURİZMİNE, KURŞUNLU HALKINA, FAYDASI OLMAYAN TAM AKSİ ZARARI OLANLAR KİME HİZMET ETMEKTEDİR ?

 KURŞUNLUYA VE YEREL HALKA İHANET EDEN BU PROJE DURUDURULMASI İÇİN KİMLER HANGİ ADIMLARI ATACAK ?

YEREL HALK BU KADAR TEPKİLİYKEN VE YİNE HALKLA GÖRÜŞÜLMEDEN YAPILAN BU PROJEDE NEDEN HALA ISRAR EDİLMEKTEDİR ?

 EŞSİZ BİR HAVA AKIMINA SAHİP OLAN KURŞUNLU BU ÖZELLİĞİ İLE DAHİ ÖN PLANA ÇIKARILIP CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEKKEN NEDEN HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMEMEKTEDİR ?

BURSA VE GEMLİK HALKININ SAHİLLERİNDEN FAYDALANDIĞI, YEŞİL VE ORMANIN HAKİM OLDUĞU SAĞLIK TURİZİMİ TESİSLERİYLE PROJELENDİRİLMESİ GEREKİRKEN, RANT VE ÇIKAR UĞRUNA KURULAN HALKIN İSTEMEDİĞİ MİDYE ÇİFTLİKLERİNİN KALDIRILMASI İÇİN ÇEVRE BAKANLIĞINI, SAHİLLERDEN SORUMLU OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ VE TÜM YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ