Demokrat Zafer

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında kamu vicdanını rahatlatmadığı gibi alım gücünü de geliştirmemiştir.

Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa Şubeleri memur zamları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Bursa'da basın açıklaması

Şehreküstü Meydanı‘nda gerçekleştirilen basın açıklamasını Hürriyetçi Tarım Orman Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şube’si yaptı.


Hürriyetçi Tarım Orman Sen Genel Başkanı Muzaffer Genç’
in konuşmasından satır başları şöyle;

2023 Temmuz ayı maaş zammı açıklanmış açıklanmasına ancak Türk-İs verilerine göre, yoksulluk sının 33.789 TL iken Temmuz 2023 memur maaşları yoksulluk sınırı altında kalmış, memur yoksulluğa mahkum edilmiştir. Bu nedenle, HÜRRİYETÇI Sendikalar Konfederasyonu (HOR-SEN) olarak yapılan zammı eksik ve yetersiz olarak buluyoruz ve kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim öncesi “En düşük memur maaşını, en şük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz” sözüne rağmen bu yapılan zam Temmuz ayı itibari ile işçi maaşlarının yine altında kalmıştır. Ne yazık ki bu durumu memurun yetkili ve etkisiz sendikaları seyretmekle kalmış, söz dahi söyleyememiştir. Yine ne yazık ki memura yapılan bu artış MTV, ÖTV, KDV ve eski ifade ile iğneden ipliğe yapılan zamlar ile memur eskiden olduğu gibi yeniden kamuoyuna günah keçisi olarak gösterilmiştir. Bu maaşlar Türkiye Yüzyılına ve özellikle Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında kamu vicdanını rahatlatmadığı gibi alım gücünü de geliştirmemiştir.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Kamuoyunda memur olmanın bir suç olmadığı gibi küçültülmesini de asla ve asla kabul etmiyor. Memuru 65 yaşına kadar değil ölene kadar çalışmaya yönlendirilen bu durumu kabul etmiyoruz.

HÜRRİYETÇİ SENDİKALAR KONFEDERASYONU OLARAK;

En düşük memur maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını, Memur maaşlarına yapılan SEYYANEN ARTIŞIN memur emeklilerine yansıtılmasını, Vergi Dilimi aralıklarının yeniden güncellenmesini, ve emekli keseneğine

– Kamuda bozulan ücret adaletsizliğinin giderilmesi için Kamu Mühendisleri, diğer Teknik Personel, Kamuda görevli Veteriner Hekim ve diğer Sağlık Personelin ve İdari Personelin, öğretmenlerin 2017 yılı öncesinde olduğu gibi benzer meslek gruplanı ile denk gelirin sağlanmasını, 3600 ek gösterge mağdurlarının ek gösterge sorunları ile 4/C statüsünden kadroya atananlarının unvan sorunlarının çözülmesini,

HÜRRİYETÇİ SENDIKALAR KONFEDERASYONU OLARAK:

Kamu görevlisi memur ve emeklilerinin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ve güvence altına alınması için yapılan her türlü düzenlemenin destekçisi, kamu görevlisi memur ve emeklisini zarara ve kayba uğratacak her türlü uygulamanın karşısında olacağımızı belirtiyoruz. Mücadelemiz; kamu görevlilerinin hak ettiği saygın bir yaşam, refah ve güven ortamı sağlanana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Sedat Gençler de basın açıklamasını hazırlanmasına rağmen sabah yaşanan gelişmelerin ardından düzenlenen metnin bir anlamı kalmadığını ifade etti.

Gençler, “Dün gece hazırladığımız metin bu sabah gördüğümüz zamlarla birlikte geçerliliğini yitirmiştir. Hazırladığımız metin gündemin gerisinde kalmıştır. Biz ülkenin gündemine metin ile bile yetişemiyoruz. Maalesef basın açıklamamızı yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ