Demokrat Zafer

PARS: “EMEKLİNİN CELLADI TÜİK’DİR”

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, emeklilerin 2023 yılı ilk 6 ayı için alacağı artış oranının belli olmasının ardından basın açıklası yaptı.

TÜİK eliyle emeklilerin açlığa, sefalete mahkum edildiğini ifade eden Pars: “ Emekli kaderine terk edilmiş, yaşamasın ölsün denmiştir. TÜİK de emeklinin celladıdır…”

EMEKLİ YAŞAMASIN, ÖLSÜN DEMEKTİR BU

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte emeklilere ve memurlara verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz açıklaması bizleri umutlandırmıştı. Emeklilerin umutlarıyla oynanmıştır. Resmen aklımızla dalga geçilmiştir. Asgari ücretliye Temmuz ayı için ilave yüzde 34, memurlara enflasyona ek 8 Bin 77 lira seyyanen zam. Çalışan kesim enflasyona karşı korunurken emeklileri TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarına mahkum etmek, emeklileri yok saymak ya da cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Memurlara ve asgari ücretliye verilen artışlarda gözümüz yok. Fakat biz emekliler de çalışan kesimle aynı marketten alış veriş yapıyoruz, aynı pazara gidiyoruz, aynı faturaları ödüyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bunun izahı yok. Emekli yaşamasın, ölsün demektir bu.

BİZ EMEKLİLERDE HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ

Çalıştığı dönemlerde ülke ekonomisine katkı sağlamış, prim ödemiş, emekliliği hak etmiş olan biz emekliler belli ki yük olarak görülüyoruz. Bize sadaka vermiyorsunuz, bize hakkımız olanı ödediğimiz primleri karşılığını veriyorsunuz. Biz emeklilerde hakkımız olanı istiyoruz.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Bağımsız enflasyon araştırma grubu ENAG, 6 aylık enflasyonu yüzde 50,53 olarak açıkladı. TÜİK yüzde 19,77. Soframızdan çalınan ekmeğin kanıtıdır bu. Hakkımızı helal etmiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız; talimat verdim, önümüzdeki haftalarda emeklilere iyileştirme yapılacak diye açıkladı. Meclis 27 Temmuz’a kadar çalışacakmış. Meclis tatile girmeden emekli aylıkları ile ilgili bir iyileştirme yapılmazsa şayet; emekli yok sayılmış, açlığa, sefalete terk edilmiş diye anlayacağız. Bu artışla emeklilerin yaşama hakkı kalmamıştır. Ev kirasına bile yetmeyen emekli aylığı ile sadece ekmek ve su ile beslensen bile ay sonunu getiremezsiniz. Gerekli düzenlemelerin biran evvel hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ