Demokrat Zafer

Kılıçdaroğlu değişim isteyenlere yanıt verdi

Değişim rüzgarlarının hızla estiği CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, iki haftalık aranın ardından partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasından satır başları şöyle:

(TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın hâlâ tahliye edilmemesi)

– 50 günü geçti. Nasıl bir dünyada, nasıl bir ülkede yaşadığımızı daha güzel bir örnek göstermez herhalde. Yüksek Seçim Kurulu, “Vekil adayı olabilirsin” diyor. Vekil seçiliyor. Tutuklusunuz, mahkum değilsiniz ve dışarı çıkarılmıyorsunuz.

SARAYDAN İRADE ALMAMALI

– Numan Kurtulmuş’a seslenmek isterim. Bir TBMM Başkanı, yasalara aykırı şekilde hapiste tutuluyorsa ve kendisi girişimde bulunmuyorsa TBMM’nin itibarını ayaklarının altına alıyor demektir. Kurtulmuş’a çağrı yapıyorum. Artık TBMM Başkanı, karar alırken, saraydan irade almamalı.

TROLLER DEVREYE GİRİYOR

(Merdan Yanardağ’ın tutuklanması)

– Bir gazeteci, televizyoncu, yazar. Neden içeride? Hangi gerekçeyle içeride? Yedi gündür tutuklu. Bir komisyon ve avukatlardan oluşan komisyon oluşturduk. Ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir? Önce bekliyorlar, sonra troller devreye giriyor, suçlamalar yapılıyor. Savcılar harekete geçiyor. Bunları Türkiye’de yaşıyoruz, akıl alır gibi değil.

KARARLARI TAKAN KİM!

(AİHM kararı gereğine rağmen Osman Kavala’nın serbest bırakılmaması)

– Osman Kavala tam 2 bin 72 gündür özgürlüğünden mahkum edildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı var, suçsuzdur diye. Türkiye’de iki ayrı mahkeme tahliye ve beraat için karar verdi. Ama kararları takan kim! Neden içeride?

(Hapiste sağlık sorunlarıyla boğuşan emekli generaller)

– 75, 80, 85 yaşında eski komutanlar içerideler. Genelgeyi takan yok. İnsanda biraz adalet duygusu kırıntısı olur.

DÖVİZ KURUNDAKİ ARTIŞIN MALİYETİ

(Hükümetin ekonomi politikaları)

– Bugün Türkiye Cumhuriyeti bankalarında dolar cinsinden tutulan paranın oranı yüzde 65,9. Türk Lirası geçmiyor, sadece çarşıda-pazarda geçiyor.

– Döviz kurundaki 1 liralık artışın maliyeti 145 milyar TL! Bu yükü 85 milyon insan ödüyor. Doları olanlar, 5’li çeteler değil. Onlara şimdilik kimse dokunmuyor. Çünkü onlar siyasetin de şeklini belirliyorlar.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

ERDOĞAN ARTIK KONTROL EDİLEN KİŞİ

– Bu ülkeyi borç batağına sürükleyenler, Batı’nın tefecileri tarafından teslim alındı. Onlar Hazine Bakanı’nı, Merkez Bankası Başkanı’nı tayin eder hale geldiler. Bu kabul edilemez bir tablo. Uluslararası tefeciler bakan atıyorsa, Merkez Bankası’na başkan atıyorsa ciddi bir beka sorunu vardır.

– Erdoğan kontrol eden değil artık kontrol edilen kişidir. Uluslararası tefecilerin kontrol ettiği ve yönlendirdiği kişidir. Düne kadar ‘Faizi artırmayacağım’ diyen kişiye tükürdüğünü yalatmak da bu uluslararası tefecilerin görevleri arasında olmuştur.

BÜYÜK DEĞİŞİMİ ZATEN BAŞLATMIŞIZ DEMEKTİR

(CHP’deki değişim talepleri)

– Değişim ve liderlik meselesine gelelim şimdi. Bir kere bizler 25 milyon insanla birlikte, çıkarsız, parasız sadece ama sadece hakkın yanında olmak için bir araya gelen bir koalisyon kurduysak, başörtülüsü, başı açığı, seküleri, Atatürkçüsü, milliyetçisi bir araya gelebildiysek büyük bir değişimi zaten başlatmışız demektir.

– Ama biz toplum olarak neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20’lerden yüzde 48’lere ulaşan kitlelerdir. Değişen şeyler asla görüşülemez denen cenahlarla görüşmek, ittifak yapmaktır.

– Bugün bu değişimi yaparak 25 milyonu davamıza kattık, yarın 25 milyonu davamıza katacağız. 25 milyonu bir araya getirme başarısı sadece bana, lidere ait değil.

HİÇBİR ZAMAN BİR LİDERİN GÜDÜMÜNDE OLMAYACAK

– Gelecekte bu partinin elbette başka liderleri olacaktır. O zaman da bugün de ben aynı kalacağım. Bugün CHP lideri olmam ya da olmamam hiçbir şey değiştirmez. Çünkü biliyorum ki Saray saltanatı karşısında halk olarak hep beraber durup, mücadelemizi sürdüreceğiz.

– Tüm yoldaşlarımın şunu akıllarından çıkarmamalarını isterim. Ben CHP’nin başında olsam da olmasam da birleştirdiğimiz bu 25 milyonluk demokrasi kitlesi hakkın yanında duranların kitlesi olacak ama hiçbir zaman bir liderin güdümünde olmayacaktır.

KILIÇDAROĞLU’NA İKİ YENİ DANIŞMAN

Zafer Partisi’nin gençlik yapılanması Ayyıldız Hareketi’nin eski kurucu Genel Başkanı Gökşen Anıl Ulukuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu. Ulukuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Spor Kurulu Başkanlığı görevine ise Demirhan Şerefhan atandı. CHP’den yapılan yazılı açıklamada, Kenan Nuhutun 19 Haziranda vefat etmesiyle boşalan CHP Spor Kurulu Başkanlığı görevine Demirhan Şerefhan’ın getirildiği belirtilerek, “Önceki dönem CHP Spor Kurulu Başkan Vekili olan Şerefhan, spor camiasının yakından tanıdığı bir isim” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ