Demokrat Zafer

TUNA KİREMİTÇİ VE BURCU TATLISES YENİDEN BİR ARAYA GELDİ

BEHÇET AYSAN ŞİİRLERİNDEN ŞARKILAR “YANIK AĞIT” ALBÜMÜNDE TUNA KİREMİTÇİ VE BURCU TATLISES 

YENİDEN BİR ARAYA GELDİ

Sivas Katliamının otuzuncu yılında Ada Müzik’ten  Behçet Aysan Şiirlerinden Şarkılar “Yanık Ağıt” albümü çıktı!

2 Temmuz 1993’te Sivas katliamında öldürülen şair – doktor Behçet Aysan anısına, şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan “Yanık Ağıt” albümü “Ada Müzik” etiketiyle çıktı.

Müzik Direktörlüğünü Çiğdem Erken’in üstlendiği, “Yanık Ağıt”ta Behçet Aysan şiirlerinden bestelenen 16 şarkı yer alıyor. Albüme adını veren “Yanık Ağıt” şiirinin bestesi de yine Çiğdem Erken’e ait.

Daha önce Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları III albümünde Ne Uğruna şarkısında bir araya gelen ikili, şimdi de Behçet Aysan  anısına hazırlana Yanık Ağıt albümünde Bir Eflatun Ölüm şarkısını birlikte seslendirdiler.

Albümde çok sayıda farklı müzik tarzlarından sanatçı Behçet Aysan şiirlerini yorumluyor: Zuhal Olcay, Güvenç Dağüstün- Ece Dağistan, Tuna Kiremitçi- Burcu Tatlıses, Doğan Duru, Vedat Sakman, Umut Özensoy, Dilek Türkan, Deniz Çakır, Selva Erdener, Selçuk Sami Cingi, Mirady, Zeynep Karababa- Erdal Erzincan, Mazlum Çimen ve Bajar…

“Yanık Ağıt” aynı zamanda, Sivas katliamının 30. yılında, yitirdiklerimize bir saygı duruşu niteliğini taşıyor. Ayrıca ülkemizde yapılan az sayıdaki şiiri onurlandıran çalışmalardan biri.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ