Demokrat Zafer

TÜRK GİRİŞİMCİYE ULUSLARARASI ÖDÜL

Türkiye’de e-ticaret markalarına yatırım yapan ve global markalara dönüştüren RubiBrands’in kurucularından İrtek Uraz, “CEO Insights ASIA” dergisinin “Asya’nın En İyi 10 Yatırım Başkanı” ödülünü kazandı. Bölgedeki yatırım ekosistemine değerli katkılar sunan yatırım başkanlarını onurlandıran bu prestijli ödülü almaya hak kazanan ilk Türk olan Uraz, “Türk girişim ve yatırım dünyasına global ölçekteki bu ödülü kazandırmış olmaktan dolayı gururluyum” ifadesini kullandı.

E-ticaret markaları yatırım şirketi RubiBrands’in kurucu ortaklarından İrtek Uraz, birleşmeler, risk sermayesi yatırımları ve yönetim danışmanlığı alanlarında 18 yılı aşkın küresel deneyimi ve RubiBrands’deki başarıları sebebiyle, Asya’daki iş liderleri ve üst düzey yöneticileri buluşturarak bir bilgi paylaşım ekosistemi yaratmayı amaçlayan “CEO Insights ASIA” dergisi tarafından “Asya’nın En İyi 10 Yatırım Başkanı” ödülüne layık görüldü.

ODTÜ, Stanford ve Columbia Üniversitelerindeki başarılı eğitim hayatından sonra profesyonel kariyerine Booz&Co.’da yönetim danışmanlığı alanında başlayan İrtek Uraz, yatırım stratejileri, risk sermayesi yatırımları ve portföy şirketlerini yönetmeye odaklandı. Bu kapsamda önce Dubai Merkezli NBK Capital Partners’a, ardından da Türkiye’nin başlıca yatırım bankalarından Unlu&Co’da üst düzey yöneticilik yaptı. 2021 yılında ortakları ile RubiBrands’i kurdu ve 2022 yılı ikinci çeyreğinde perakende ve teknoloji alanlarında dünyanın en yüksek tohum yatırımını aldı.

Yeni bir rekora imza atmayı planlıyoruz

RubiBrands’de Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan İrtek Uraz, “Türkiye ve yakın coğrafyada hızlı ve karlı büyüyen, özgün ürünlere sahip markaları seçip ortak olarak e-ticaret ve e-ihracatlarını teknolojik alt yapımız ile kurguluyor ve katlanarak büyümelerini sağlıyoruz. Yatırım kapasitemiz, güçlü ekibimiz ve operasyonları merkezileştirme yeteneğimiz markalar için önemli verimlilik ve büyüme oranları sağlıyor. 2022 yılında e-ticaret ve perakende sektöründe bir girişime yapılmış en yüksek tohum yatırımını aldık. Bu yerli ve yabancı yatırımcıların hem iş modelimize hem de pazarımıza olan güveninin bir göstergesi. 2023’ün son çeyreğinde gerçekleşecek olan Seri A yatırım turunda da yüksek beklentilerimiz bulunuyor. Bu turda geçtiğimiz yıl kırmış olduğumuz rekoru egale edip yeni bir rekora imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


RubiBrands Hakkında

2021 yılında İstanbul’da kurulan RubiBrands, özellikle Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’de başarılı e-ticaret markalarını satın alıyor, operasyonlarını merkezileştirerek ve verimlileştirerek, personel, pazarlama ve alt yapı yatırımları yaparak ve kendi geliştirdiği teknolojileri kullanarak markaları yeni ülke ve pazaryerlerine açıyor ve onları katlanarak büyüyen küresel e-ihracat markaları haline getiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ