Demokrat Zafer

Bursa ERA Koleji eTwinning Kulübü: ”Okumanın Yeri Zamanı Yoktur.’

Bursa ERA lise eTwinning kulübünün liderliğinde yürütülen “No Time or Place to Read” Avrupa projesi; okumanın yeri zamanı olmadığını göstermek, kitap okumayı yaygınlaştırmak, sosyal farkındalık yaratıp öğrenciler arasında dil paylaşımını geliştirmek ve Web 2.0 araçlarının da kullanımını yaygınlaştırmak için 4 Türk 1 Yunan okulunun ortaklığıyla İngilizce olarak yürütülmekte.

eTwinning Bursa Nilüfer ilçe koordinatorlerinin de ERA Koleji eTwinning kulübünü hem bizzat ziyaret ederek hem de kulübün düzenlediği webinarlarda verdikleri eğitimlerle destek oluyorlar.
Proje kapsaminda öğrenciler; kütüphanede, metroda, otobüste, durakta, alışverişte, yürürken vb yer zaman gözetmeksizin okuma etkinlikleri yaparak sosyal farkındalık yaratıyorlar. Ayrıca diğer ortak okullarla birlikte eğitimde yenilikçi yaklaşımların ve teknolojinin önemine de vurgu yaparak okunan kitaplarla ilgili Web 2.0 araçlarıyla çeşitli ortak ürünler hazırlıyorlar. Final ürünü olarak bir metaverse uygulaması olan Spatial’de hazırlanmakta olan sanal sergi ile projenin bitirilmesi planlanıyor. eTwining ile farklı ülkelerdeki okullar çalışmalarını etkin bir şekilde bir arada gerçekleştirebiliyor. Böylece kültürel kaynaşma ortamı içinde kültürel gelişime zemin hazırlanıyor.

ERA Lise eTwinning proje sorumlusu edebiyat öğretmeni Ayşe Sever; “eTwining paylaşmaktır, eTwining öğrenmektir, öğrendiklerini öğretmektir. eTwining iletişim demektir. eTwinning teknoloji demektir. eTwining iş birliği demektir. En güzel yanı dünyada ve Türkiye’de hiç karşılaşmayacağın insanlarla bir araya gelebiliyorsun bu proje sayesinde. Bu sayede onların bilgi ve tecrübesinden faydalanabiliyorsun. Öğrencilerin yaratıcılıkları artıyor, eleştirel düşünmeye başlıyor, kendi fikirlerini ortaya koyabiliyorlar ve yeni bir şeyler tasarlayıp üretebiliyorlar. Aynı zamanda derslere entegre ettiğimiz için bu projeyi, derslerinde de olumlu gelişmeler sağlıyor. Dersleri daha keyifli, olumlu, mutluluk içerisinde öğrenebiliyorlar.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ