Demokrat Zafer

EN ‘ÖZEL’ ŞENLİK

YILMAZ: “ENGELSİZ YAŞAM OKULU’NDA, GİTAR, PİYANO, BAĞLAMA, KEMAN, RİTİM BATERİ, HALK OYUNLARI, EL SANATLARI VE ENGELSİZ MUTFAK GİBİ FARKLI BRANŞLARDA VERDİĞİMİZ DERSLER İLE ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE, SOSYALLEŞMESİNE VE KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMESİNE İMKÂN SAĞLIYORUZ.”

BURSA- Yıldırım Belediyesi, Engelsiz Yaşam Okulu’nda sene boyunca eğitim gören öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla Cazibe Kültür Merkezi’nde ‘Engelsiz Yaşam Okulu Yıl Sonu Şenliği’ düzenledi.

Yıldırım Belediyesi, Engelsiz Yaşam Okulu’nda eğitim gören özel bireylerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması ve ihtiyaçlarına çözüm odaklı yaklaşılarak toplumsal entegrasyonun eğitim ve sanatsal etkinlikler ile desteklenmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.  Yıldırım Belediyesi, Engelsiz Yaşam Okulu’nda sene boyunca eğitim gören özel gereksinimli bireyler, mülteci, roman ve kaynaştırma öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla Cazibe Kültür Merkezi’nde ‘Engelsiz Yaşam Okulu Yıl Sonu Şenliği’ düzenledi. Öğrencilerin hünerlerini sergilemesiyle başlayan program sertifika töreni ile sona erdi.  Programda, engellilere yönelik eğitim veren okullar, rehabilitasyon merkezleri ve sivil toplum kuruluşları stant açarak hizmetlerinin tanıtımını yaptı.

7 BİN 559 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Yapılan her işin, üretilen her hizmetin ancak insanla buluşunca değer kazanacağını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İnsana dokunan projeler içinde bizim için en değerli olanlar; ‘özel çocuklarımız ve kardeşlerimiz’ için yaptığımız çalışmalardır. Yıldırım Belediyesi olarak dezavantajlı ve özel durumu bulunan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ve onları sosyal yaşamın içinde tutmak için ‘Engelsiz Yaşam Okulumuzda’ gitar, piyano, bağlama, keman, ritim bateri, halk oyunları, el sanatları ve engelsiz mutfak gibi farklı branşlarda verdiğimiz dersler ile özel çocuklarımızın eğitimine, sosyalleşmesine ve keyifli zaman geçirmesine imkân sağlıyoruz. ‘Engelsiz Yaşam Okulu’muzda; 2019’dan bu yana 7 bin 559 öğrenciye eğitim verdik. Engelsiz Yıldırım olma yolunda üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir ‘Yıldırım’ inşa etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ