Demokrat Zafer

ÇATSANDER; Kritik Eşikteyiz! Neden 3 Bin Mağdur Esnafı Görmezden Geliyorsunuz!

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) önceki dönem başkanı Arif Tak’ın zamanında “Türkiye’nin en büyük esnaf sanayi sitesi olacağı” iddiasıyla yüzlerce esnaftan para toplanarak yola çıkılan Kestel Çataltepe Projesi aradan geçen 14 yılda büyük fiyaskoya dönüşmüştü. 3 bin esnafın sesini duyurabilmek için kurdukları ÇATSANDER ise üst makamlara dertlerini arayabilmek için çabalıyor. 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde vekil olarak Bursa’yı temsile hak kazanan AK Parti Milletvekili Mustafa Varank’ın mağdurların sesini duyarak “Sahip çıkacağız” sözü umut olmuş esnafı heyecanlandırmıştı.

Varank’ın; “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda milletimize hizmet bayrağını taşıyacağız. Şahsımı komisyon başkanlığı görevine seçen komisyonumuzun kıymetli üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için dünden daha büyük azim ve şevkle çalışacağız.” paylaşımı umutları katmerlemişti.

Bu paylaşımın altına ÇATSANDER Dernek Başkanı Zekai Akdoğan; “Saygıdeğer Bakanım öncelikle yeni göreviniz ve Bursa Vekilliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Bakanım bizler Bursa esnafları ve sanayiciler olarak 3000 kişilik Çataltepe mağduru ve aynı zamanda ÇATSANDER Ailesi olarak sizlerden, yaşamış olduğumuz mağduriyeti çözüm noktasında çaba göstereceğinizi umut ediyoruz. Bakanım bir vekilin öncelikli görevi, vekili olduğu ilin, vatandaşının, esnafının yani o şehrin iyisiyle kötüsüyle sorunu problemi, o şehrin yöneticilerinin öncelikli görevlerindendir. Bunları burada yazıyorum sebebi bugüne kadar hiçbir yönetici şehrimizdeki bu adaletsizlik için masaya yumruğunu vurmadı. Buda bizleri (Bursa sanayicilerini ve esnaflarını) çok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bakanım sizin Bursa’ya gelmeniz bizlere bir umut ışığı vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Bursa sanayicisi ve esnafı nasıl ki; devletinin ve vekillerinin yanında olmuş ise, aynı özveriyi sizlerden beklemektedir ve inanmaktadırlar.” yazdı.

ÇATSANDER Başkanvekili Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil’de AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı makamına bir dilekçeyi kaleme alarak; “15 yıl önce ileriyi gören kudretle sizin yapmış olduğunuz protokol ile TOKİ ve BESOB eliyle ÇATALTEPE SANAYİ SİTESİ projesi başlatıldı. Dönemin Bursa Milletvekili Bülent Arınç ’ın önderliğinde yapılan temel atma töreni ile bizzat hepimiz şahit olduk. Fakat gelinen noktada Bursa esnafı ve halkı haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kalmıştır. 21 ayrı meslek grubunun iştiraki ile kamulaştırılan katılım payları ile alt yapısının %80 ‘ni tamamlanan ÇATALTEPE sanayisi TOKİ ve BESOB tarafından 2018 yılında kurdurulan BESKOOP adındaki 7 kişinin 1000’ er lira sermaye vererek kurdurttuğu tüzel kişiliğe 3.000.000 metre kare olan tapuları hak sahiplerinin bilgileri olmadan sermayesi ve tecrübesi olmayan bu tüzel yapıya BESOB ve TOKİ tarafından bedelsiz olarak devredilmiştir. Bu sebep ile Proje hüsrana uğratılmıştır. Zaman içerisinde çıkar odaklarının yuvası haline gelmiştir. Tüm itirazlarımıza ve adalet çağrılarılarımıza kulak tıkayan makamlar mağduriyetimizi gidermemiştir. Hiçbir hakkı maddi katkısı olmadan 3.000.000 metre kare sanayi arazisi ile sahiplendirilen bu tüzel kişilik BESKOOP feshedilip tekrar DEVLET – TOKİ – ESNAF elele olmak koşuluyla tesis edilip planlanmalıdır. Bu proje kamu vicdanını yaralamıştır. Sizin adaletinizle güvenimiz sonsuzdur. 2500 kişiyi ilgilendiren ve Bursa’nın kanayan bu yarasına adaletli çözüm için gereğini bilgilerinize ARZ EDERİZ.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ