Demokrat Zafer

DOHADERN; Sokak Canlarından Kurtulmaya Çalışan Zihniyet İnsanlıktan Nasibini Alamamıştır!

İstanbul Eyüp’te yaklaşık 50 kedi kezzapla yakılmış halde bulundu. Gönüllü destekleriyle tedavi edilmeye çalışan kediler için adalet isteyenlere bir destekte Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği’nden! DOHADERN Başkan Yardımcısı Erten Kayan; kezzapla kedilere zarar veren ve öldürenlerin en ağır cezayı almasını talep eden ve adaletin yerini bulması için yüksek volümle seslerine duyurmaya çalışan vatandaşlara hisleriyle tercüman oldu.

Başkan Yardımcısı Erten Kayan; ” Eyüp’te bir ayı aşkın süredir yaklaşık 50 kedi kezzap ile yakılmış halde bulundu ve gönüllü destekleriyle tedavi edilmeye çalışıyor. Kezzap sebebiyle iç organları adeta parçalanarak işkence edilerek öldürülüyor. Gönüllüler, veterinerlikten edindiği bilgiyle bunun bir kezzap olduğunu öğrendi. Bu nasıl korkunç bir olaydır?! Okurken bile içiniz titremiyor mu?!

Sadece hayvanlar için değil bunu yapan cani herkes için bir tehdit oluşturuyor. Bugün sokakta kedi görmek istemez kezzap atar; yarın sokaklarda kadınları, çocukları görmek istemezse ne olacak söyleyin kim koruyacak insanları? Daha sokakta gezen masum canlarımıza sahip çıkamamışız.. Hayvana şiddetin cezası ve yaptırımları artırılmadığı sürece, bu katiller en kolay zarar verebilecekleri canlılara, sokak hayvanlarına işkence etmeye devam edecek.

İstanbul Valiliği’nden gelen yazılı açıklamaya göre, kedilere yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Bu suçu işlediği düşünülen diğer şahısların tespiti ve yakalanması konusunda çalışmalar devam edecekmiş. Peki Türkiye de hayvana şiddet için verilen cezalar yeterli mi? Ne kadar caydırıcı?

Bu işkenceyi yapan ve bu suça ortak olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını DOHADERN olarak talep ediyoruz. Her türlü şiddete hayır diyoruz, unutmayalım şiddet ilk izlerini en masum olan canlılar yani özellikle sahipsiz sokak hayvanlarında gösteriyor.

Onları korumak hepimizin görevi. Bursa’da derneğimiz aracılığı ile hergün sokak canlarının beslemesini gönüllü guruplarında desteği olarak yapıyoruz. Havalar giderek ısınıyor. Onların dili yok. Gözlerine baktığınızda sıcaklardan ne kadar çok bunaldığını görebilirsiniz. DOHADERN olarak canlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ