Demokrat Zafer

29 EKİM KADINLARI BURSA; LAiK EĞİTİME DOKUNMAYIN

Laik eğitimden ayrıldıklarını belirten 29 Ekim Kadın Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ece Aktan; “Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’ (ÇEDES) üç okulda pilot olarak uygulanıyor. Okullarda değerler eğitimi vermek amacıyla yaşama geçirilen ve din görevlileri ile müftülerin belirleyeceği lise ve üniversitelilerin ‘rehber öğrenciler’ olarak yer alacağı bu proje ile öğrencilere, ‘Değerler Kulübü’ çatısı altında ‘değerler eğitimi’ verilecek. Proje kapsamında müftüler tarafından üniversite öğrencilerin eğitimi için manevi danışmanlar görevlendirilecek. Projenin diğerlerinden farkı ise süresiz olması…

2024 yılında bazı okulların ‘cami merkezli’ çalışmaya başlayacak olması ise Laikliğe tamamen aykırıdır. Eğitimin bilimsel ve laik olması, teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği çağımızda, tüm dünya da olduğu gibi, sorgulayan ve sorunlara çözüm üretmeye çalışan bireylerin yetiştirilmesi, en büyük değerdir. Bu proje, Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak yerine bilimden vazgeçme, bireyi kul yapma politikasıdır. Bu nedenle kabul edilemez. Okullar, bilim yuvalarıdır. İmam değil, öğretmen atanır! 1 MİLYON ÖĞRETMEN atama beklerken okullarda imam ve müezzinler ‘manevi danışman’ olarak atanamaz!

Gençlik, tarikat- Şeyh- Mürit üçgenine sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bu ülkemizin karanlığa gömülmesi girişimidir. Yönetenlerin yönetilenleri, yönetilenlerin de yönetenleri denetlediği sistemin adı demokrasidir. Demokratik bir sistemin yaşaması ve uygulanabilir olması için, bireylerin inançlarına müdahale edilemez. Laiklik, işte bu anlayış ve yöntemin normatif güvencesidir.
‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’ (ÇEDES) ;Anayasa’nın 2, 14 ve 42. maddelerine ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2, 10, 12 ve 13. maddelerine açıkça aykırıdır. Bu sorunun çözülmesi için mücadele eden eğitim kuruluşlarımızın yanında olacağız. Anayasa’ya, bilime, çağdaşlığa açıkça aykırı olan bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ