Demokrat Zafer

Vatandaşın ekmeği ile oynamak var mı siyasetin kitabında ?

Böyle isyan görülmedi! Bir işletme yıllar sonra Büyükşehir Belediyesi’nin radarına girdi! İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin yapılan moblinge;

“Yaklaşık 9 yıldır İpek Han içerisinde bulunan bir çay ocağı son dönemde bazı kimselerin ilgili odağı olmuş.
Tarihi Hanlar Bölgesi’nin gün yüzüne çıkartılması projesin kapsamında hanların önleri açıldı ve açılmayada devam ediyor.
Bu konuda bizlerde İYİ Parti olarak projeye destek verdik ve tarihi dokunun korunarak hanların önünün açılması gerekliliğini defaten dile getirdik. Ancak daha yolun başında yan çizildi ve Torunlar İnşaata sırf gönülleri olsun diye bir çelik yapı yaptırıldı. Bir taraftan önü açılan hanların bir taraftanda önü kapatıldı. O süreçte de bu konuyu gündeme getirerek mücadele verdik ancak bir sonuca ulaşamadık. Kazanan yine yandaş ve gözlerini kapatmayı huy edinmiş kollayacıları oldu.
Neyse konumuz bu değil elbette…
Mevzu yıllardır hanların arkasında otoparkın kenarında duran ve oradan geçenlerin uğradığı, herkesin pekte bilmediği ufacık bir çay ocağı.
İpek Han ve Pirinç Han’ın arkasına yapılan meydan ile bu çay ocağıda gün yüzüne çıkmış ve birilerinin iştahını artırmış. “Burası şimdi ne çok kazanır” düşüncesiyle çay ocağının işletmecisine baskılar başlamış. Resmen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri sabah 8- akşam 8 çay ocağında mesaideler adeta. Masa koydurmuyorlar, çay ocağına müşteri oturtmuyorlar. Yetmezmiş gibi bugün bir kaç masa ve sandalyeye el koymaya onlarca personellerin gitmiş. Masa konulan sokaklar Osmangazi Belediyesi sınırları içerisindeyken Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması neyi hedeflemekte? Yıllardır masalarıyla müşterilerine hizmet sunan bu yer ne oldu da şimdi kıymete bindi (!)
Şimdi size soruyoruz Sn.Alinur Aktaş; Buradaki kiracıyı çıkartıp eşinize dostunuza mı kiraya verme planı içindesiniz?”
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Nurcan Esen dedi ki:

    Tüh yazıklar olsun Büyüksehir Belediyesi rantta adam kayırmada sınır tanımıyor bide oy verdik bunlara biz ya

BİR YORUM YAZ