Demokrat Zafer

Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından düzenlenen Bitlis 2. Kitap Fuarı’nda gerçekleşen söyleşiye Avukat Rezan Epözdemir konuk oldu. Epözdemir, gelen bir soru üzerine Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin birleşmesi için vicdani kanaatini ortaya koyacağını söyledi.

Avukat Rezan Epözdemir: Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım

BETAV Bitlis 2. Kitap Fuarı’nda, Avukat Rezan Epözdemir’in konuşmacı olarak yer aldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye, katledilen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de katıldı. Gültekin, kızının dava süreci boyunca Avukat Epözdemir’in desteğine teşekkür ederek “Siz olmasaydınız baş edemezdik” dedi.

“ACILARDA ORTAKLAŞABİLEN BİR GELENEKTEN GELİYORUZ”

BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin birleşmesi hakkındaki sorusunu yanıtlayan Epözdemir, şunları söyledi:

Diyarbakır Anneleri de bizim Cumartesi Anneleri de bizim için kıymetlidir. Acılarda ortaklaşabilen bir gelenekten geliyoruz. Burada yakışıksız olan, bu iki grubun feryadını ve hak arama mücadelesini ideolojik perspektife oturtmaya çalışan bakış açısı. Bu bir demokratik hak arama mücadelesidir. İnsan hakları meselesidir. Ben iki tarafın birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım.

“DEMOKRATİKLEŞMEYİ SAVUNMAK GEREKİYOR”

Söyleşinin moderatörü tiyatrocu Hasan Özgün ise konuşmasında “Bir hukuk tartışması yürütürken meselenin dönüp dolaşıp kadınlara gitmesi, daha cürretkar tartışmalarda ise meselenin dönüp dolaşıp Kürtlere, Alevilere, işçilere, yoksullara dönmesi tesadüf olmasa gerek. Tek başına bu davalarla tek tek mücadele etmek yetmiyor. Demokratikleşmeyi de savunmak gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

FUAR BUGÜN SONA ERİYOR

  1. BETAV Bitlis Kitap Fuarı Işıl Işık, Perihan Yücel, Hasan Dalkıran, Servet Zülfikar Cengiz Şağban, Vehbi Vakkasoğlu söyleşileri ve Grup Arafane konseriyle bugün sona erecek.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ