Demokrat Zafer

BUDEP 7. KIŞ BULUŞMASI YAPILDI

3 Şubat 2022, Perşembe akşamı, üç dergi, Bursalı yazarları, şairleri, edebiyatseverleri 7. Kış Buluşmasında bir araya getirdi. Nilüfer İlçesi, İhsaniye Mahallesinde bulunan Agora alanındaki “Nefes Restorant” salonunda yapılan etkinliğe şairler, yazarlar ve edebiyatseverler katıldı.

Bursa’da yayımlanan Cini Kitap, Eliz Edebiyat, SarmalÇevrim dergilerinin oluşturduğu Bursa Dergiler Platformu (BUDEP)  tarafından düzenlenen buluşma sıcak, içten bir ortamda gerçekleşti.

Birçok edebiyatçının, edebiyat/sanat tutkununun bir araya geldiği gecenin açılış konuşmalarını, Çini Kitap adına Fehmi Enginalp, Eliz Edebiyat adına Hilmi Haşal ve Sarmal Çevrim adına Bülent Elitok yaptılar. Fehmi Enginalp konuklara “hoş geldiniz!” dedikten sonra, pandemi koşullarına rağmen buluşmanın ve örgütlü olmanın önemini anlattı. Edebiyat, sanat ortamının kişisel ve toplumsal özgürlük atmosferi gerektirdiğini vurguladı. Kurumların ve insanların demokrasiyi savunması, aydın sorumluluğunun gereğidir dedi. Bu toplantıda Bursa’dan Edebiyata Katkı Ödüllerinin 7. kez verileceğini belirtti. Hilmi Haşal, yapıt üretmenin ve paylaşmanın edebiyat için yaşamakla eş anlamlı olduğunu ancak yüz yüze buluşmalarla entelektüel birikimin/ paylaşımın da şairler, yazarlar nezdinde değer kazandığını söyledi. Buluşmaların, böylesi toplantıların, yeni çalışmaları ve verimliliği özendirici, tetikleyici etkisi olduğuna dikkat çekti. Katılım için konuklara teşekkür etti… Bülent Elitok, SarmalÇevrim adına ve Başkanı olduğu BUYAZ adına, buluşmaların gerekçesini ve gerçekleşebilmesinin önemini dile getirdi. Gelecekteki etkinlik tasarılarını ve BUYAZ BÜLTEN yayınını tanıttı. Dergiler ve derneklerin dayanışma ve paylaşma olanaklarının başında geldiğine dikkat çekti… Birlikte olmanın önemini anımsatarak konukları selamladı… Etkinliğin sunumunu yapan şair-yazar Halime Yıldız da, kısa açıklamayla, Bursa’da böyle nitelikli topluluğun bir araya gelmesinden, kendisinin ve konukların sevinç duyduğunu belirtti. Düzenleyicilere teşekkür etti. Açılışı, Edip Cansever’in sevilen şiiri “Mendilimde Kan Sesleri”ni okuyarak taçlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından, 2021 yılı Bursa’dan Edebiyata Katkı Ödüllerine layık görülen şair ve yazarlara plaketleri sunuldu. 2021 yılı ödülleri yedi dalda verildi. 2021 yılı ödüle değer görülen şair ve yazarlarımız şöyle:

1/ 2021 Yılı Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü: Esra DÖKMEN ve  Elif Burcu ÖZKAN

2/ 2021 Yılı Bursa’dan Öykü / Romana Katkı Ödülü: Nursel ARAS

3/ 2021 Yılı Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü: Oğuz TÜMBAŞ

4/ 2021 Yılı Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü: Halil ŞAHAN

5/ 2021 Yılı Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü: İsmail DEMİR

6/ 2021 Yılı Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü: Neşe YAŞIN

7/ 2021 Yılı Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü: Güney ÖZKILINÇ

Ayrıca, 2021 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü: Bursa Barosu Okuma Grubu adına, ödül plaketi, baronun edebiyat komisyonu başkanı, yazar Pelin YILMAZ’a sunuldu.  

Etkinlik gecesinin son bölümü, “Nefes Restorant” müzisyenlerinin şarkı-türkü programıyla  şenlendi.

Fehmi Enginalp   –    Hilmi Haşal    –    Bülent Elitok

 DEĞERLİ EDEBİYATÇILAR, SEVGİLİ OKURLAR..

Bursa’da çıkmakta olan, Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin oluşturduğu, BUDEP (Bursa Dergiler Platformu) çatısı altında düzenlenen, Bursalı edebiyatçıların “Yaz / Kış Buluşması” etkinliğinde, ortak inisiyatif ile belirlenen, yılın “Bursa’dan Edebiyata Katkı” Ödülleri (7. kez) verilmektedir.

2021 Yılı “Bursa’dan Edebiyata Katkı” ödülleri:

  • Şiir
  • Öykü-Roman
  • Deneme-İnceleme
  • Eleştiri
  • Çocuk Edebiyatı
  • Çeviri
  • Araştırma dallarında verilmektedir

Bursa’da çıkan Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin yanı sıra, ülkemizde, yayınını sürdüren diğer edebiyat dergileri ve yayımlanmış kitaplar da dikkate alınarak, ödüllendirmeyi hak eden şair ve yazarlar, ortak kararla belirlenmektedir. Bu ilke ve kararlılık ışığında sürdürülen değerlendirme sonucunda, edebiyata zamanını, birikimini, emeğini ve düşüncesini adamış, özgün yapıtlar üretmiş kişilere, BUDEP olarak “Bursa’dan Edebiyata Katkı”  ödülleri verilmektedir.

Sanat ve Edebiyat Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

25 Aralık 2021

2021 YILI “BURSA’DAN EDEBİYATA KATKI ÖDÜLÜ”

Yedi dalda, yedi kişiye, yaratıcılığın ve emeğin manevi onurunu simgeleyen “Bursa’dan Edebiyata Katkı Ödülü”nün verilmesi kararlaştırılmıştır. Ödül plâketleri, “Bursalı Edebiyatçıların Kış Buluşması” etkinliğinde sunulacaktır. İki yıldan beri devam eden salgın (pandemi) koşulları nedeniyle tören-toplantı tarihi ayrıca duyurulacaktır. Yedi dalda, ödüle değer görülen şair ve yazarların adları ve ödül gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır:

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü: Sayın Esra DÖKMEN ile Sayın Elif Burcu ÖZKAN’a verilmiştir.

Gerekçe:

Bursa’da çıkan dergilerde ve ulusal edebiyat sanat dergilerinde yayımlanan şiirlerinin yanı sıra, ortak kitapları Koza şiirleri dolayısıyla Esra DÖKMEN ve Elif Burcu ÖZKAN2021 Yılı Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” ile onurlandırılmışlardır

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Öykü / Romana Katkı Ödülü:

Sayın Nursel ARAS’a verilmiştir.

Gerekçe:

Kadının, insan hayatındaki değerini, önemini, yaratıcı yerini, koruyucu gücünü anlatan öykü ve romanları dikkat alınarak, Nursel ARAS “2021 Bursa’dan Öykü ve Romana Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü:

Sayın Oğuz TÜMBAŞ’a verilmiştir.

Gerekçe

Yıllardır kaleme aldığı deneme, inceleme, kitap tanıtma yazıları ve dergilerde çıkan, kitaplara giren çalışmaları göz önünde bulundurulmuş ve şair-yazar Oğuz TÜMBAŞ, “2021 Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü:

Sayın Halil ŞAHAN’a verilmiştir.

Gerekçe:

Edebiyat eleştirisine verdiği yoğun emek, yıllara dayalı verimliliği, yayımlanan eleştiri metinleri, yapıtları için, yazar-eleştirmen Halil ŞAHAN “2021 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”  ile onurlandırılmıştır.

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü:

Sayın  İsmail DEMİR’e verilmiştir.

Gerekçe:

Doğadaki bitkiler ve sevimli hayvanlar konuşturulup küçük zihinleri zinde tutmaya yarayan masal kitapları dolayısıyla öğretmen-yazar İsmail DEMİR “2021 Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü”  ile onurlandırılmıştır.

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü:

Sayın Neşe YAŞIN’a verilmiştir.

Gerekçe:

Ülkemizde ve dünyada çıkan birçok dergiye, şiirleri, yazıları yanında çevirileriyle sürdürdüğü dayanışma / destek çalışmaları, üretkenliği ve titiz çevirmen verimliliği göz önünde bulundurulmuş ve şair-yazar Neşe YAŞIN “2021 Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

  1. 2021 Yılı Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü

Sayın Güney ÖZKILINÇ’a verilmiştir.

Gerekçe:

Bursa’da, yakın geçmişe damga vurmuş sanat olayları, Nâzım Hikmet, Orhan Kemal, İbrahim Balaban vd. sanat insanlarının kimlikleri ve eserleri bağlamında incelemeleri… Emekçi ve entelektüel bireyi odağa alan çalışmaları; şiir, hikâye, roman, resim, sinema konularını derinine irdelemesi ve belgelemesi dolayısıyla şair-yazar Güney ÖZKILINÇ, “2021 Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

Ayrıca, 2020 yılında başlatılan, okur(lar) için de ödül verilmesine devam edilmiş ve “2021 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü” verilmiştir.

Bu kapsamda, düzenli okuma etkinliklerini sürdüren “Bursa Barosu Okuma Grubu”, “2021 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır

BURSA DERGİLER PLATFORMU ADINA:

  Çinikitap Dergisi                Eliz Edebiyat Dergisi                   Sarmal Çevrim Dergisi

  Fehmi Enginalp                       Hilmi Haşal                                Bülent ELİTOK

 Çinikitap Dergisi                 Eliz Edebiyat Dergisi                   Sarmal Çevrim Dergisi

Sahibi ve Sorumlusu             Sahibi ve Sorumlusu                      Sahibi ve Sorumlusu

BURSA’DAN EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ TARİHÇESİ

BURSA’da 2015 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

Bursa’da Çıkmakta Olan, Çinikitap ve Eliz Edebiyat Dergileri, Her Yıl düzenlenecek “Güz/ Kış Buluşması” Etkinliğinde, Ortak İnisiyatif  ile “Bursa’dan Edebiyata Katkı” Ödülleri verilmesine karar almıştır.

2015 yılının Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Nuri Demirci’ye verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü” Sayın Şükrü Bilgiç’e verilmiştir.

3/ “Bursa’dan Denemeye Katkı Ödülü” Sayın Halûk Cengiz’e verilmiştir.

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” Sayın Mehmet Akif Ertaş’a verilmiştir.

30 Ekim 2015, Cuma günü, Bursa Baro Lokali salonunda yapılan Güz Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

BURSA’da 2016 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

2016 Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Gülsüm IŞILDAR’a verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü” Sayın Pelin YILMAZ’a verilmiştir.

3/ “Bursa’dan Denemeye Katkı Ödülü” Sayın Ezgi Fatma AÇIKGÖZ’e…

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” Sayın Hülya SOYŞEKERCİ’ye verilmiştir.

5/ “Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” Sayın Şaban AKBABA’ya verilmiştir.

6/ “Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” Sayın Ergin ALTAY’ya verilmiştir.

30 Ekim 2016, Pazar günü, Bursa Baro Lokali’nde yapılan Güz Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

BURSA’da 2017 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

2017 Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Muharrrem SÖNMEZ’e verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü” Sayın Şafak PALA’ya verilmiştir.

3/ “Bursa’dan Denemeye Katkı Ödülü” Sayın Sayın Ahmet GÜNBAŞ’a …

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”: “2017 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” verilememiştir.

5/ “Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” Sayın Aymen AKÇAY YAZAR ile Sayın Nihal AKSOY‘a verilmiştir.

6/ “Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” Sayın Ahmet Emin ATASOY’a verilmiştir.

7 Aralık 2017, Perşembe günü, Bursa ÇGD Lokali (Kültür Park Doğu Kapı Girişi) salonunda yapılan Güz Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

BURSA’da 2018 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

2018 Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Yusuf YAĞDIRAN’a verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü”:  “2018 Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü”  verilememiştir.

3/ “Bursa’dan Denemeye Katkı Ödülü” Sayın Nevzat ÇALIKUŞU’na verilmiştir.

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”: “2018 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” verilememiştir.

5/ “Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” Sayın Tuba DELİ ‘ye verilmiştir.

6/ “Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” Sayın Baki YİĞİT’e verilmiştir.

20 Aralık 2018, Perşembe günü, Bursa, Osmangazi, Kültür Park altı – İzmir yolu üzeri –           İnan Kardeşler Restoran,  (Gaziakdemir Mah. Mudanya Cad. No:18),   salonunda yapılan Kış Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

BURSA’da 2019 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

2019 Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Süreyya AKÇAY’a verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü”:  Kemal SELÇUK’a verilmiştir.

3/ “Bursa’dan Deneme/ İncelemeye Katkı Ödülü” Sayın Emel KOŞAR’a verilmiştir.

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”: “2019 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” verilememiştir.

5/ “Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” Sayın Halime YILDIZ ‘a verilmiştir.

6/ “Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” Sayın Volkan HACIOĞLU’na verilmiştir.

7/  “Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü” Sayın Zeynel ÖZTÜRK’e verilmiştir.

23 Ocak 2020, Perşembe günü, Bursa, Osmangazi, Kültür Park altı – İzmir yolu üzeri –               İnan Kardeşler Restoran,  (Gaziakdemir Mah. Mudanya Cad. No:18),

salonunda yapılan Kış Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

BURSA’da 2020 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

2020 Bursa’dan edebiyata katkı ödülleri, ödül gerekçesi okunarak, değer görülen aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ “Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Sayın Mehmet Sadık KIRIMLI’ya verilmiştir.

2/ “Bursa’dan Öyküye Katkı Ödülü”:  Muhsine ARDA’a verilmiştir.

3/ “Bursa’dan Deneme/ İncelemeye Katkı Ödülü” Sayın Hasan AKARSU’ya verilmiştir.

4/ “Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”: İbrahim OLUKLU’ya  verilmiştir.

5/ “Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” Sayın Ümit SELÇİK ‘e verilmiştir.

6/ “Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” Sayın Aytekin KARAÇOBAN’a verilmiştir

7/ “Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü” Sayın Ekrem Hayri PEKER’e verilmiştir.

Pandemi (Salgın – covid-19) nedeniyle ödül töreni düzenlenememiştir.  Plaketleri elden ve/ya kargo ile teslim edilmiştir.

BURSA’da 2021 YILI EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR

BURSA’da BUDEP (Bursa Dergiler Platformu – eliz edebiyat-çinikitap-sarmalçevrim dergileri –) tarafından 2015’ten beri verilmekte olan “BURSA’DAN EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ” sürdürülmüştür.

“2021 BURSA’DAN EDEBİYATA KATKI ÖDÜLLERİ”

Aşağıdaki şair ve yazarlara sunulmuştur:

1/ 2021 Yılı Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü: Esra DÖKMEN  ve  Elif Burcu ÖZKAN

2/ 2021 Yılı Bursa’dan Öykü / Romana Katkı Ödülü: Nursel ARAS

3/ 2021 Yılı Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü: Oğuz TÜMBAŞ

4/ 2021 Yılı Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü: Halil ŞAHAN

5/ 2021 Yılı Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü: İsmail DEMİR

6/ 2021 Yılı Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü: Neşe YAŞIN

7/ 2021 Yılı Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü: Güney ÖZKILINÇ

 2021 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü: Bursa Barosu Okuma Grubu

3 Şubat 2022 Perşembe günü, Bursa Nilüfer, İhsaniye Mah. Agora Çarşı, Nefes Restoran salonunda yapılan Kış Buluşması etkinliği kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ