Demokrat Zafer

Yükselirken Düştüler!

Saadet Partisi 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP listelerinden Bursa’da 1 milletvekili çıkarmayı başardı ve Türkiye genelinde toplamda 10 Milletvekili ile mecliste yer almayı elde etti. Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan ise  Bursada Bugün’e değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı: Yükselme trendinde olan AK Parti'nin bu seçimde düşme trendi var

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Bursa CHP listelerinden 6 Milletvekili meclise girmeye hak kazandı. CHP listelerinden, Saadet Partisi Bursa’dan ise Mehmet Atmaca meclise girmiş oldu. 2018 seçimlerinde bir milletvekiliyle TBMM‘de yer alan Saadet Partisi, 2023 seçimlerinde Türkiye genelinde 10 Milletvekili ile meclise girecek. Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan ise Bursada Bugün‘e seçim gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BURSA MİLLETVEKİLİMİZ YERELDEKİ SORUNLARI MECLİSE AKTARACAK”

2018 seçimlerinde bir milletvekili ile mecliste yer aldıklarını belirten Karahan, 2023 seçimlerinde 10 milletvekili çıkardıklarını ve bir sonraki seçimler de 100 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Karahan, Saadet Partisi olarak Meclis’te hangi konuları gündeme getireceklerini ve önceliklerinin ne olduğunu ise, “Saadet Partisi olarak önceliklerimiz, Bursa Milletvekilimiz yereldeki sorunlarla ve seçildikleri bölgelerdeki sorunları TBMM’ye aktaracak. Temel hak ve özgürlüklerin, insan haklarının yaşanılabilir bir Türkiye olabilmesi için Meclis’te gündeme getirilmesi, yine Türkiye’de insanların ekonomik anlamda daha müreffeh bir noktaya ulaşabilmesi ve gelir seviyelerinin artması, üretimin artması için neler yapılabilirliği ile ilgili kanunun düzenlenmesi ve TBMM’de mutlaka söz alacaklar. Milli görüş düşüncelerini meclise aktaracaklar. Ama bunun fiilen uygulamaya geçirilip geçirilmemesi 28’inde yapılacak olan seçimlerde inşallah biz Millet İttifakı olarak alırsak bu söylemlerimizi de uygulamaya geçireceğiz. Alamazsak da tavsiye kararı vermiş olacağız ve eleştiri hakkımızı kullanacağız” diyerek ifade etti.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANMAMASI İÇİN BİR SEBEP YOK, ARTIK İNSANLAR CUMHURBAŞKANI’NI BİR UMUT OLARAK GÜRMÜYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. Turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını vurgulayan Karahan, 28 Mayıs’a kadar canla başla çalışacaklarını ve ellerinden ne geliyorsa yapıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazandıracaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun kazanmaması için bir sebep olmadığını belirten Karahan, “Türkiye şu anda baktığımız zaman bir Cumhur İttifakı bir de onun karşısında muhalefette yer alan Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin bir takım oyları var. Bunları topladığınız zaman zaten yüzde 50’den fazla olmuş oluyor. Muhalefetin yüzde 50 buçuk civarında bir oyu var. Biz bunların içerisinde biraz daha çalıştığımız zaman Cumhur İttifakı’na verilen oyların bir kısmını da alma imkanımız olur. Çünkü 20 senedir yükselme trendi olan bir AK Parti ve Cumhurbaşkanı’nın oyları bu seçimde düşme trendine girmiştir. Artık insanlar umut olarak Cumhurbaşkanı’nı görmüyor” dedi.

“OĞAN, BİR BUÇUK – 2 BANDINDA BİR TARAFI KANALİZE EDEBİLİR GERİSİNE ÇOK ETKİ EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan‘ın 2. turda nasıl bir yol izleyeceği hakkında düşüncelerini aktaran Karahan, “Hiçbir lider tabanıyla bir iletişim bağı kuramadıysa toplumun tabanını bir tarafa yönlendirmesi çok mümkün değil. Ama seçmen tabanında ‘Beni seven kitleye ben şurayı destekliyorum’ diyebilir. Ama Sinan Oğan’a hangi gerekçeyle desteklediklerini analiz edip aynı söylemler üzerinden o tabanı Millet İttifakı lehine, Kemal Kılıçdaroğlu lehine değiştirebilecek söylemler geliştirmek gerekiyor. Sinan Oğan’ın taraf olması 1 buçuk-2 bandında bir tarafını kanalize edebilir gerisine çok etkisi olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ