Demokrat Zafer

Din Görevlileri Orantısız Şiddetle Burun Buruna! “Bizi Kim Koruyacak!”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı; Osmangazi Yeşilova Canlılar Cami İmam-Hatibi Halil Okumuş’a yapılan bıçaklı saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Hilmi Şanlı; “Gün geçmiyor ki, bir din görevlisine sözlü ve ya fiili saldırı olmasın. Gözü dönmüş, ahlak ve edepten yoksun, dini ve milli değerleri hiçe sayan insanlar savunmasız din görevlilerini hedef almaktadırlar.

Bu saldırılara bir yenisi daha eklenerek, Bursa ili Osmangazi İlçesi Yeşilova Canlılar Camii İmam –Hatibi Halil Okumuş cami müştemilatında bulunan Kur’an Kursuna kötü amaçla girmeye çalışan zanlı tarafından 3 yerinden bıçakla ağır yaralayarak kaçmış ve mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve ambülans gelerek hocamıza orada müdahale ettikten sonra Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi olarak yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Yeşilova Canlılar Camii İmam-Hatibi Sayın Halil Okumuş hocamıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bildiğiniz gibi özellikle camilerimizde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzinlerimiz, sabahın ilk saatlerinde hiç kimsenin sokaklarda bulunmadığı saatlerde, görevlerinin başına giderler ve yine gecenin geç saatlerinde ıssız yerlerden geçerek evlerine dönerler. Şehirlerin bir kısım yerlerini mesken tutan tiner, uyuşturucu, alkol vb madde kullananlarda karşı karşıya gelir. Güvenlik güçlerinin olmadığı yerlerde bu din görevlileri bazen kendini bilmezlerin sözlü veya fiili saldırısına uğrar. Yolları kesilerek para isteyip, vermedikleri takdirde de darp edilen din görevlileri bile olmuştur.

Kendilerini hiçbir şekilde savunamayan din görevlilerimiz seslerini duyuramadan dertlerini içlerine atarak korka korka görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar.

Kendilerini bu sebepten dolayı güvende hissetmeyen din görevlileri için devletimizin mutlaka din görevlilerini koruma protokolünü işletmesini istiyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ