Demokrat Zafer

İnegöl Mobilya Fuarı Tamamlandı! MOSDER üyeleri İnegöl Fuarı’nda Ziyaretçilerini Ağırladı

Mobilyanın Başkenti İnegöl’de bu yıl 48.’si düzenlenen Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı sona erdi. Fuarda MOSDER üyelerinden Lenova, Roll Mobilya, İdol, Çelmo, Lidya, Luxe Life, İnci Design ve BytezzHome markaları boy gösterdi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan markalar, katılımdan memnun olduklarını dile getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla açılan fuarda yılın mobilya trendleri belirlendi.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “İnegöl, Türkiye mobilya sanayisinin lokomotif ilçesi. Bu yıl 48.’si düzenlenen fuarla birlikte bunun daha net bir şekilde ortaya çıktığını düşünüyorum. Mobilya sektörü olarak 2023 yılında 10 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyoruz. Bunu yapabilmenin yolu elbette kendimizi farklı ülkelere tanıtmaktan ve var olduğumuz ülkelerde pazar payımızı artırmaktan geçiyor. Geçtiğimiz yıl %90’lık bir artışla mobilya ihracatında en yüksek artışa imza atan ülke Katar oldu. Katar’a 150,6 milyonluk mobilya ihracatı gerçekleşti. 2023 yılında da bu ivmeyi artırarak Katar’la ilişkilerimizi sürdürmek tüm mobilya sektörü için çok önemli. İhracatta diğer öne çıkan ülkeler ise Suudi Arabistan ve Rusya oldu. Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerin artması ve Rusya’nın Avrupa ülkeleri ile yaşadığı sıkıntılar Türk mobilyası için çok verimli bir pazar oluşturdu. İnegöl Mobilya Fuarı sayesinde bu ülkelerle hem ticaret hem de sosyal ilişkilerimizi pekiştirdik. 2023 hedefimize ulaşma yolunda bu ülkelerin önemli bir yeri olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanarak İnegöl Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşan başta MOSDER üyeleri olmak üzere tüm mobilya firmalarını Türk mobilyasına katkılarından dolayı kutladı.

Türk Mobilyasının Dünyaya Açılan Kapısı: İnegöl

Türkiye ekonomisinin gücü olan mobilya sektörünü zirveye taşımak, dünya çapında bir marka haline getirmek ve sesimizi uluslararası arenada duyurmak amacıyla yola çıktıklarını bir kez daha vurgulayan Mustafa Balcı, “Mobilya sektörünün önemli ve değerli oyuncularını şemsiyesi altında bulunduran MOSDER, 15 yıldır çok sayıda başarılı projeye imza attı. Önümüzdeki dönemde Ticaret Bakanlığı’mızın desteklediği ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’ MOSDER üyeleri açısından önem arz ediyor. Bu uzak ülkeler arasında, ABD, Hindistan, Çin, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Avustralya, Nijerya ve Brezilya gibi 18 ülke bulunuyor. Bu ülkelerden özellikle ABD hedeflediğimiz ve payımızı artırmak istediğimiz bir pazar. İnegöl Mobilya Fuarı gibi dış pazarlardan ziyaretçi kabul eden, uluslararası arenanın ilgiyle takip ettiği bir fuarı 2023 yılında da başarıyla tamamlamak çok değerli bir adımı oluşturuyor. Bu fuarın oluşturduğu iş hacmini ve ticari ilişkileri genişletip, yeni pazarlarda adımızı duyurarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya ve Türk mobilyasının ihracattaki payını yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

MOSDER üyelerinden; Lenova, Roll Mobilya, İdol, Çelmo, Lidya, Luxe Life, İnci Design ve BytezzHome markaları da fuar alanında stantlarıyla göz doldurdu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ