Demokrat Zafer

MÜZİKSEVERLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ ALTI EŞSİZ KONSERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN AYVALIK 7. AIMA MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ!

Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından 10-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali sona erdi! Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen ve müzikseverlerin büyük bir özlemle beklediği festivalde, tümü ücretsiz olarak gerçekleşen konserler dinleyicilerden yoğun ilgi gördü. Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Anadolu Nefesli Beşlisi, A Capella Boğaziçi, Cello Paradiso, Genç Yetenekler ve Flapper Swing Jazz Band’ın birbirinden renkli konserlerine ev sahipliği yaptı. Sabancı Vakfı’nın ana destekçi olduğu, her konser için farklı destekçilerin katkı sağladığı Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali, Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi.

Piyanist ve müzikbilimci Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde, bugüne dek yüzlerce genç müzisyene destek olan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali, bu yıl da klasik müzik severleri farklı gruplarla buluşturdu. Festival, 10-19 Ağustos 2021 tarihleri arasında birbirinden önemli altı ekibin Ayvalık’ın farklı mekânlarında verdiği konserlerine ev sahipliği yaptı. 10 gün boyunca 6 konserde sekseni aşkın sanatçıyı ağırlayan festival, binlerce müzikseveri misafir etti.

Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) konserle açılan festivalde Anadolu Nefesli Beşlisi, A Capella Boğaziçi, Cello Paradiso, Genç Yetenekler Naz İrem Türkmen (keman) ve Duru Aydın (piyano) ile Flapper Swing Jazz Band dinleyicilerle buluştu.  Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali’nin konserleri Ayvalık Amfi Tiyatro, Sabancı Üniversitesi Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Sahnesi, Cunda Taksiyarhis Kilisesi Rahmi M. Koç Müzesi Bahçesi, Alibey Adası Kültür Merkezi, AIMA Haluk Barutçuoğlu Evi ve Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Sabancı Vakfı’nın ana destekçiliğinde, Ayvalık Belediyesi’nin önemli katkılarıyla düzenlenen festivalin konserleri Zeynep Ceritoğlu, Boyner Grup, Ergun Melin, Allianz Türkiye ve Pınar sponsorluğunda gerçekleşti. Sabancı Üniversitesi ve Rahmi M. Koç Müzesi’nin mekân sponsorluklarıyla destek verdiği festivalin basın danışmanlığını gönüllü olarak bkz. İletişim üstlendi.

AIMA HAKKINDA

1998 Eylül’ünde Ayvalık Cunda (Alibey) Adası’nda Boyner Ailesi tarafından kullanıma sunulan ve zeytinliklerle deniz arasında yer alan iki taş evde başlanılan “Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu” aradan geçen süre içinde büyüdü “Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi”, yani AIMA’ya dönüştü. Geçen yıllar içinde yaz aylarına yayılarak, müzik uzmanlık sınıfları ve atölyelere yeni disiplinler eklendi. Keman, viyola, viyolonsel, arp, flüt, klarnet, piyano gibi çalgı sınıfları yanı sıra, edebiyat ve bestecilik atölyeleri de düzenlendi. Sonunda da 2011 yılı Ocak ayında AYVALIK KÜLTÜR VE SANAT VAKFI “AKSV” kuruldu. 23 yıl önce, Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde, çok küçük bir vizyon ile yola koyulan AIMA, başından beri hiçbir kuruluşa bağlı olmadan, tümüyle bireysel destekler ve dayanışma ile bugünlere geldi. AIMA serüvenini bugüne kadar yüzlerce genç̧ müzisyen yaşadı. AIMA deneyiminden geçen gençlerin çoğu kazandıkları burslarla yurt dışındaki en gözde müzik okullarından sanatçı diplomaları aldılar, yarışmalar kazandılar, dünya kariyeri yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Bugüne dek sayısız konser ve etkinlik düzenleyen AIMA, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıyı, eşsiz bir güzelliğe ve özgün bir kültüre sahip olan Ayvalık’la ve sanatseverlerle buluşturdu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ