Demokrat Zafer

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in Atatürk alerjisi.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in Atatürk alerjisi.  18 Mart Çanakkale Zaferi Törenleri ve Tarihi Seddülbahir Kalesi açılışı için yapılacak olan görkemli açılış törenleri kapsamında ÇATAB Başkanı İsmail Kaşdemir’in talimatı ile Çanakkale Şehitler Abide’sinin bulunduğu Seddülbahir köy meydanı düzenlemesinde yerinden sökülen Atatürk büstü yenileme çalışmaları sonrasında yerine konulmadığı görüldü. Halk tarafından Atatürk’ün büstünün olmaması sebebiyle vatandaşlar İsmail Kaşdemir’e tepki gösterdiler. Köy sakinlerinden “Atatürk kırmızı çizgimizdir” diye tepki gösteren halka İsmail Kaşdemir konuyla ilgileneceği söyledi.


Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşlarına ‘yarbay’ olarak başlamıştır, fakat beş hafta sonra 1 Haziran 1915’te ‘albay’ oldu. Çanakkale Savaşı öncesinde, Osmanlı ordusunun başındaki Alman General Liman von Sanders Paşa, Çanakkale’ye İngiliz çıkarmasının, Saroz Körfezi ve Anadolu kıyılarından, özellikle Bolayır’dan yapılacağını düşünürken, Yedek Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, Çanakkale’ye İngiliz çıkarmasının Anafartalar bölgesinden; Alçıtepe ve Kocaçimen’den yapılacağını söyledi. Gelişmeler, Mustafa Kemal’i haklı çıkardı.
Atatürk’ün komutanlara verdiği tarihe kazınan emirde şu ifadeleri kullandı: “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!”

Atatürk’ün 18 Mart Çanakkale Zaferinde ki payını göz ardı eden ve bölgede Atatürk’süz bir 18 Mart Zaferi algısı yaratmaya çalışan ÇATAB başkanı İsmail Kaşdemir ve ekibi hakkında 17.03.2023 tarihinde bölgedeki usulsüz imar konuları hakkında görevi kötüye kullanma ve ihmalden savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ