Demokrat Zafer

Sparkle Küresel Optik Taşıma Ağını Daha da Güçlendirecek

İnovatif teknolojiler, 800G’ye varan hızlarla Sparkle’ın karasal ve denizaltı ağlarının toplam kapasitesini artıracak

İtalya’nın ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı ve dünyanın önde gelen operatörlerinden biri olan Sparkle, sunduğu hizmetleri daha da geliştirmek ve dünya çapında artan pazar talebini karşılamak için küresel optik karasal ve deniz altı ağlarında Infinera ve Nokia tarafından sağlanan en son teknolojilerin kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Sparkle; Avrupa, Orta Doğu ve Güney Amerika’daki karasal bağlantılarda C bandı + L bandı (“C+L”) fotonik düğümlerin kullanımıyla iletim kapasitesini fiber çifti başına 38,4 Tb/sn’ye kadar artırarak kilit konumlar arasında dalga boyu başına 800 G’ye kadar yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve garantili bağlantı hizmetleri sağlıyor.

Bu yeni teknoloji, başlangıçta Avrupa’daki 23 ana Varlık Noktası (Point of Presence – PoP) arasında 12.465 km boyunca kullanılacak ve ilk bağlantı Milano ile Frankfurt arasında kurulacak.

C+L teknolojisi, gelecek BlueMed fiber çiftleri de dahil olmak üzere Sparkle’ın tüm tescilli optik deniz altı bağlantılarına da fayda sağlayacak. Akdeniz Havzası’ndaki MedNautilus, Pasifik Okyanusu’ndaki Curie, Atlantik’teki Seabras ve Monet’in yanı sıra geri kalan deniz altı altyapılarına uygulanacak olan tüm yeni kapasite takviyeleri, söz konusu teknolojiler kullanılarak dağıtılacak ve hem bant genişliği hem de spektrum hizmetlerinin yönetiminde daha da fazla esneklik sağlayarak başlangıç tasarımı kapasitelerini artıracak.

Sparkle CEO’su Enrico Maria Bagnasco konuyla ilgili olarak; “Sparkle, en iyi optik teknolojilerin güvenilir ve sürdürülebilir olduklarını kanıtlar kanıtlamaz, en yüksek kalite ve verimlilik standartlarını sağlayarak bu teknolojileri şebekesinin taşıdığı kapasiteyi artırmak için kullanma kararlılığını koruyor. C+L teknolojisinin ağında bu kadar kapsamlı bir şekilde kullanılması ile, Sparkle rekabet gücünü ve küresel telekomünikasyon pazarındaki liderliğini pekiştiriyor.” dedi.

Sparkle Hakkında

TIM Group’un global operatörü olan Sparkle; İtalya’daki ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı ve dünya çapındaki en büyük hizmet sağlayıcıları arasında yer alan, ulusal ve uluslararası taşıyıcılara, OTT’lere, İSP’lere, medya/içerik sağlayıcılarına ve çokuluslu şirketlere kapasite, IP, SD-WAN, ortak yerleşim, IoT bağlantısı, dolaşım ve ses gibi çok çeşitli altyapı ve küresel bağlantı hizmetleri sunan bir şirkettir.  Deniz altı kablo endüstrisinin önemli bir aktörü olan Sparkle, Avrupa’dan Afrika ve Orta Doğu’ya, Amerika ve Asya’ya uzanan 600.000 km’den fazla fiber ağın sahibi ve yöneticisidir. 32’den fazla ülkede faaliyet gösteren Sparkle’ın satış ağı, tüm dünyaya yayılmıştır.

Sparkle hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Twitter ve LinkedIn profillerini takip edebilir veya tisparkle.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ