Demokrat Zafer

Siirt Kitap Fuarı’nda Yayınevlerine Ayrımcılık İddiası

Bölgenin En Büyük Yayınevi Organizasyon Tarafından Fuardan Men Edildi

Siirt Kitap Fuarı’nda, bölgenin en büyük ve tek yayınevi olan Mütercim Yayın Grubu, fuar organizasyonunun keyfi tercihleri nedeniyle katılım sağlayamıyor. Fuar, 75 yayınevinin katıldığına dair yetkililer tarafından belirtilmiş olsa da, bölgenin önde gelen yayınevinin bu etkinlikte yer almasına izin verilmemesi tepki çekiyor.

Organizasyonun kapalı devre olarak düzenlenmesi ve siirte Arapça ve medreseler alanında hitap edecek tek firma olmasına rağmen bölgenin en büyük yayınevinin fuara dahil edilmemesi hemşehriler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Bu durum, bölge halkı tarafından “çirkin tercih” olarak nitelendirilirken, yayınevi yetkilileri ve okurları bu ayrımcılığa karşı çıkıyor.

Yayınevi temsilcileri, batıdan gelen ve batıl fikirleriyle bilinen organizasyon firmalarının bölgeye bir daha alınmaması için valiliğin inceleme başlatmasını talep ediyor. Bölgenin kültürel zenginliğini ve yayıncılık sektöründeki çeşitliliği vurgulayan Mütercim Yayın Grubu, adil bir fuar düzenlenmesi ve tüm yayınevlerine eşit fırsat tanınması çağrısında bulunuyor.
Valiliğin bir an önce fuara katılan yayinevlerinin bölgenin hangi hassasiyetlerini karşıladığını incelemesi gerekti ifade edildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ