Demokrat Zafer

Erbakan; Türk siyasetinin anahtar partisiyiz

Yeniden Refah Partisi Bursa milletvekili aday tanıtım toplantısı Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleştirildi.

enbursa.com

YRF lideri Erbakan Bursa’da konuştu: Bu ittifaka yanlışları elbirliğiyle düzeltelim diye girdik

Haber: İbrahim Sarıkaya

2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala partilerin seçim hazırlıkları hız kazandı.

Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi Bursa, milletvekili aday tanıtım toplantısını Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla Merinos AKKM’de iftar programı ile gerçekleştirdi.

Programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan başta olmak üzere, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı ile partinin Bursa milletvekili adayları, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılışını Yeniden Refah Partisi Bursa il Başkanı Murat Kolancı yaptı. Murat Kolancı, “Muhterem liderim. Yine sizlerle. Bugün burada buluşmanın keyfi ve mutluluğuyla aynı zamanda mübarek Ramazan ayının bu son günlerinde bütün Bursa teşkilatlarımızla birlikte sizleri Bursa’mızda misafir etmekten son derece onur ve gurur duyduğumuzu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Çok kıymetli Bursalı hemşehrilerimiz, aynı zamanda il başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetimlerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve Allah’ın izniyle Yeniden Refah Partisi’nin ikinci kırk yılına damga vuracak Bursamızın her iki bölgesinden on adet olmak üzere çok kıymetli milletvekili adaylarımız inşallah bu akşam yapacağımız hem iftar programımız hem aday tanıtım programımız hayırlara vesile olsun diliyorum. Bursa’mızın güzide basın mensuplarına da tekrar hgeldiniz diyorum Allah’a emanet olun.” dedi.

Kürsüye Bursa il Başkanı Murat Kolancı’dan sonra Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve Yeniden Refah Partisi Bursa 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Naim Öztürk çıktı.

Naim Öztürk’ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Her şeyden önce Allah ramazanımızı mübarek kılsın. Bir gün önce idrak ettiğimiz Kadir Gecemiz mübarek olsun kabul eylesin. Inşallah önümüzde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımızı da tüm Müslüman alemine ağız tadıyla bayram yapmamızı da Allah bizlere nasip eylesin. Çok değerli kardeşlerim. Çok değerli Bursalılar, kıymetli öncelikle muhterem genel başkanımıza, sonra teşkilatlarımıza bizleri Bursa’dan, milletvekili adaylığına layık görmeleri neticesiyle hakikaten en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

“İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adaletin hakim olması için inşallah mücadele edeceğiz.”

Tabii şunu ifade etmek isterim ki özellikle. Emir Sultan hazretlerinin Bursa’sında, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin, Murat Hüdavendigarı’nın Bursa’sında milletvekili adayı olmak hakikaten çok büyük bir bahtiyarlık. Şunu da ifade etmemiz lazım gelir ki milli görüş tam 2002 yılından itibaren 21 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yoktur. 21 yıldır mecliste temsil edilemiyor. Inşallah eğer Allah nasip ederse milletimiz de teveccüh gösterirse inşallah 14 Mayıs’tan itibaren Milli Görüş çok kalabalık bir kadroyla inşallah meclise gelecek. Omuz omuza yapacağımız bir mücadeleyle iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adaletin hakim olması için inşallah mücadele edeceğiz, ve 2002’de nerede kalmışsak oradan da başlamak suretiyle inşallah hizmete devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken Allah hepinizden razı olsun.

“Emir Sultan hazretlerinin şehri Osmanlı payitahtı Bursa’mız”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu mübarek ramazan ayını bu mübarek günleri milletimizin, İslam aleminin ve bütün ezilenlerin, mazlumların kurtuluşuna inşallah vesile eylesin. Bu mübarek günler.de tuttuğumuz oruçlarımızı, ibadetlerimizi, dualarımızı Cenabı Allah inşallah kabul eylesin. Bir kez daha hepinizi hoş geldiniz diyorum. Bizleri böyle güzel bir şekilde karşılamanızdan. en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Merhum Erbakan Hoca’mıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Emir Sultan hazretlerinin şehri Osmanlı payitahtı Bursa’mız diye her ziyaretinde, hem konuşmasında bu nitelendirmeyi yapar. Cenabı Allah bizlere de inşallah Erbakan Hoca’mızın yürüdüğü yolda yürümeyi nasip eylesin. Onun gösterdiği hedeflere yeniden Refah Partisi olarak en kısa zamanda ulaşmayı inşallah bizlere nasip eylesin. Yine Erbakan hocamızın ortaya koymuş olduğu temel hedeflerimiz yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve inşallah adil bir dünya, yeni bir dünya hedefine, Yeniden Refah Partisi’nin öncülüğü. ulaşmayı Cenabı Allah inşallah bizlere nasip eylesin.

“Yeniden Refah Partimiz Türk siyasetinin belirleyici gücü olacaktır.”

Yeniden Refah Partisi diğer yeni kurulan partilerin hepsinden açık ara önde bir şekilde yürüdü ve son aylarda da oransal olarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduğu Yargıtay’ın açıkladığı rakamlar var. Biz dört yıl, dört buçuk yıl boyunca partimizi kurduğumuz günden itibaren dedik ki Yeniden Refah Partimiz Türk siyasetinin belirleyici gücü olacaktır. Yapılacak olan ilk seçimlerde anahtar parti rolünü üstlenecektir. Sözünü çok sık bir şekilde ifade ettik.

Yeniden Refah Partimizin ortaya koymuş olduğu siyaset, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen siyaset, sadece eleştirel değil, çözüm ortaya koyan siyaset, şahıslar üzerinden siyaset değil. Hiç kimseye kin güdülmemesi, sadece ve sadece milletin derdine derman olma maksadıyla, amacıyla yapılan bir siyaset.

Yeniden Refah Partisi muhalefet, bu iktidar gitsin de ne olursa olsun diye yapılan değil. Bu milletin derdine derman olunsun da kim olursa olsun, nasıl olursa olsun yeter ki bir an evvel mağduriyet giderilsin, aziz milletimizin maddi ve manevi sıkıntıları giderilsin. Bu samimiyetle, bu ruhla, bu içtenlikle yapılan bir siyaset karşılığını buldu ve Yeniden Refah Partimiz bütün anketlerde de siyasi rakiplerimizin de gördüğü gibi Türk siyasetinin anahtar partisi haline geldi.

Kendi adaylarımızla, kendi logomuzla, bütün seçim bölgelerinde kendi hükmü, şahsiyetimizi muhafaza ederek seçimlere giriyoruz, ancak yedili karanlık odaklara yedili masaya, yedili maşaya bu ülkeyi teslim etmemek için de Cumhur İttifakı’nın çatısı altında seçimlere girmeye karar verdik.

Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki biz ittifaka, yanlışa ortak olalım diye girmedik. Biz ittifaka yanlışları el birliğiyle düzeltelim diye, eksiklikleri tamamlayalım. Yanlışları düzeltelim. Bunların düzeltilmesine biz de vesile olalım, bunun takipçisi olalım. Mecliste yapıcı ve etkili bir muhalefetle milletimizin hayrına. Bizim ittifak kararımız tamamen ilkelerimiz ve prensiplerimiz üzerine inşa edilmiş bir karar. Milletvekili pazarlığına, bakanlık pazarlığına dayalı bir karar değil.

“Yirmi sekiz Şubat’ın o baskıcı ve karanlık zihniyetini ve günlerini hatırlatıyor.”

CHP’nin milletvekili adaylarından biri diyor ki milletvekili olursam, mecliste ilk gündeme getireceğim konu şu camilerde, minareden, hoparlörden ezan okunmasının önüne geçmek olacaktır. Hastalar rahatsız rahatsız oluyor gece uykumuz kaçıyor onun için toplumun bu durumuna saygı duymak adına camilerden hoparlörden ezan okunmasının önüne geçeceğiz ve bunda da başarılı olacağımı düşünüyorum.
Biz ne dedik? Bu CHP ne kadar makyaj yaparsa yapsın, ne kadar kıyafetini değiştirirse değiştirsin, ne kadar mücevher takı takıp takıştırırsa, takıştırsın genetik özelliği, değişmiyor. Işte bunlar bunun en açık örneği.
Yine bir diğer örnek. Mecliste başörtüsüne, anayasal güvence getirmek istiyor iktidar kanadı. İYİ Parti ve CHP yedili masanın mecliste grubu olan bileşenleri hayır getirmeyin bize, biz bunu kabul etmeyiz. Neden getirmeyecek? Çünkü bak. içine koyduğunuz ifadeler laikliğe aykırı ifadeler. Başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. Bu bize neyi hatırlatıyor? Yirmi sekiz Şubat’ı hatırlatıyor. Yirmi sekiz Şubat’ın o baskıcı ve karanlık zihniyetini ve günlerini hatırlatıyor. Yine masanın altından çıkıp desteğini açıklayan yedinci ortağın yedek partisi. Seçim beyannamesine ne diyor. Din dersini tamamıyla kaldıracağım. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, inanç işleri başkanlığı yapacak. Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hepsini geri çekeceğim. Yani ne demek bu? Orayı PYD’ye ve YPG’ye teslim edeceğim. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün terör operasyonlarını durduracak bütün bunları gördükten sonra biz dedik ki yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi böyle bir. kaosa böyle yedili bir karanlık masaya teslim edemeyiz, bizde Cumhur İttifakı’na katıldık. Cenabı Allah bu kararımızı hayırlı eylesin. Partimiz için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı eylesin.

Ailenin korunması gerektiğini her fırsatta ifade ettik. Yeni nesillerin ve ailenin korunması için şimdi mecliste çok daha güçlü ve etkili bir muhalefeti ortaya koyacağız. Atanamayan öğretmenlerimizin, atanamayan din kültürü öğretmenlerinin meclisteki sesi olacağız. Kahraman uzman çavuşlarımızın sözleşmeli uzman çavuşlarımızın haklı taleplerini mecliste biz dile getireceğiz. Kamuda yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, genel idare hizmetleri sınıfına alınmaları, bunun mecliste takipçisi biz olacağız.

“Milli Görüş” meclise

Bununla birlikte engellilerimizin istihdam oranının yüzde üçten yüzde altıya çıkartılması, engelli maaşımın en azından asgari ücret seviyesine getirilmesi engelli vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için mecliste onların sesi ve soluğu olacağız. Doktorlarımızın sorunlarını en güçlü şekilde dile getireceğiz. Dış politikada gereken adımları atacağız. Tek bütçenin kamuda israfın önlenmesinin mecliste biz takipçisi olacağız. AK Parti’yle yapmış olduğumuz mutabakattaki maddelerimizi bir an olsun unutmayacağız. Bu maddelerin uygulanması için mecliste bunun takipçisi olacağız. Yapıcı muhalefetimize devam edeceğiz. Cenabı Allah inşallah yirmi bir yıl aradan sonra Milli Görüş’ü yeniden hep birlikte meclise taşımayı bu aziz milletin maddi ve manevi sıkıntılarından kurtulmasına vesile olmayı bizlere nasip eylesin.

1.BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ