Demokrat Zafer

TEDÜ, WanTED Kariyer Günleri’nde öğrencileri profesyonellerle buluşturdu

İş dünyasının dinamikleri her gün değişirken, meslek hayatına atılacak gençler kariyerlerini planlamak için harekete geçiyor. Son olarak TED Üniversitesi, 7. WanTED Kariyer Günlerinde iş dünyasından 100den fazla profesyoneli öğrencileriyle buluşturdu. 3 gün süren etkinlikte 2000’e yakın iş dünyası / öğrenci teması gerçekleştirildi.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun (GENÇ KONFED) ülkemizdeki 1700 genç ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre katılımcıların %64’ü mezun olduktan sonra kolay bir şekilde iş bulduklarını belirtirken, neredeyse üçte biri (%31) 10’dan fazla mülakata girdiğini aktardı. Gençlerin %48’i okudukları bölümün mesleğini yaptıklarını söylerken, %22’si bu bölümlere bağlı işleri dolaylı olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

TED Üniversitesi (TEDÜ), öğrencilerinin sektörle olan ilk temasını henüz üniversitedeyken gerçekleştirmesi amacıyla son 7 yıldır çeşitli kariyer etkinlikleri düzenliyor. TEDÜ kariyer etkinlikleri adaylara birden fazla iş ve staj seçeneğini bir arada sunarken, aynı zamanda deneyimli profesyonellerin tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor. 7. WanTED Kariyer Günleri’nde 1000’e yakın öğrenci, kendi kariyer yolculuğu için farklı yuvarlak masa toplantılarında çeşitli sektörlerin önemli oyuncularıyla tanışma ve mülakat deneyimi yaşama fırsatı yakaladı.

TED Üniversitesi, üniversite kariyer etkinliklerinde bir ilki gerçekleştirdi

WanTED Kariyer Günleri, dünyanın en eski ve en etkili öğrenme yöntemi olan Usta – Çırak ilişkisinin temellerini atan Yuvarlak Masa Deneyim Paylaşımı etkinlikleri sayesinde üniversite kariyer etkinliklerinde bir ilki gerçekleştirerek, öğrenciler ve profesyoneller arasında bir networking etkinliğine dönüştü.

Farklı kariyer yolculuklarının farklı günlerde yer aldığı Yuvarlak Masa Deneyim Paylaşımı toplantılarında, akademik kariyer ile girişimcilik; STK kariyeri ile öğretmenlik kariyeri; üretim ve arge gibi departmanlar ile pazarlama ve insan kaynakları gibi departmanlar için farklı günlerde ve farklı masalarda deneyimler paylaşıldı.

Etkinlik Süresince 2000e yakın temas

TEDÜ Kampüsü’nde düzenlenen WanTED Kariyer Günleri’ne 100’den fazla yakın ulusal ve uluslararası şirket katıldı. 3 gün süren etkinlikte toplam 6 oturum ve 600’den fazla yuvarlak masa buluşması gerçekleşti. 2000’e yakın TEDÜ öğrencisi sektör temsilcisiyle birebir temas etme şansı yakaladı. WanTED Kariyer Günleri’nde 1000’in üzerinde öğrencinin katılımıyla, yüz yüze ya da online mülakat simülasyonu yapıldı. Öğrenciler bu sayede farklı sektörler hakkında bilgi edinirken, aynı zamanda şirketlerin beklenti ve taleplerini anlayıp, uzun mülakat süreçlerine gerek kalmadan kendilerini hangi konularda geliştirebileceklerine dair yol haritası çıkarma fırsatı buldu. Etkinlik sırasında ayrıca 9 seminer gerçekleştirildi.

“İş dünyası ile üniversitede ilk temas”

TEDÜ öğrencilerinin henüz okurken iş dünyasıyla temas etmesini önemsediklerini ve üniversite içi kariyer etkinlikleri ile bunu desteklemeye çalıştıklarına dikkat çeken TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu konuya dair şu açıklamada bulundu: “Öğrencilerimizin iş dünyası ile ilk temasını mezun olduktan sonra değil, henüz öğrenimleri sırasında deneyimlemelerini çok önemsiyoruz. WanTED Kariyer Günleri’nde merak ettiği alan ya da sektörü tanıma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, eşleştirme yapılan şirket ve kurum masalarında profesyonellerle buluştu ve mülakat simülasyonlarına katıldı. TEDÜ olarak öğrencilerimizi kariyer planlama süreçlerinde çeşitli etkinlik ve çalışmalarımızla desteklemeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ