Demokrat Zafer

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL, SOL/SOSYAL DEMOKRATLARIN, ÖRGÜTÜN, BURSA’NIN VE ÜLKENİN VAZ GEÇİLMEZİDİR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday kaleme aldığı yazıda; “Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, yıllar sonra iktidar olacağı anlaşılan CHP’de milletvekili olmak isteyenlerin yoğunluğu memnuniyet veriyor.
Ancak sol sosyal demokratlara yakışmayan yöntemler yüzünden hiç hoş olmayan pazarlıklar, haksızlıklar ve yakışıksız karalamalar, yol kesmeler can sıkıp üzüntü yaratıyor.
Yaşam biçimleri, sosyal demokrasiyle uyumlu olmayan tavırları ve ülkede Tek Adam faşizmi canları yakarken, mağdurlar yaratırken, aç susuz bırakırken ortalarda olmayan, sesleri çıkmayanlar ve birde kadrolu adaylar süreci tıkıyorlar.
Kendilerini geliştirmeyenlerin, hatta okumayan, araştırmayan ve sorunları çözecek yeterliliği olmayanların “Ben vekil olmalıyım” diye ortalara dökülmeleri gerçek hak edenlere ve ihtiyaç duyulanlara haksızlık yapılmasına sebep oluyor.
Tanıma olanağımız olmayan ve bu yakışmayan yöntemde kendilerini tanıtıp anlatma olanağı bulamayan değerli aday adayları da vardır:
Ancak sadece basın açıklamalarında okudukları veya anlattıkları ile kendilerini tanımak ve ilçelerde resim çektirmeleri ile desteklemek mümkün değildir!!!!!
Ayrıca Millet ittifakındaki beş partinin CHP listelerinden seçimlere girmeleri de sıkıntı yaratacak ve haksızlıklara sebep olacaktır.
Bu kaos ve kargaşada CHP’nin başarılı olması ülkenin karanlıktan çıkıp demokrasiyi yeniden inşası ile mümkün olacağından dolayı duygusallığı, kişisel beklentileri, ahbap çavuş ilişkilerini ve yandaşlığı bırakıp objektif ve adil olmayı mecbur kılmaktadır.
Bu nedenle seçildiği günden bu yana gerçekten insanüstü gayret gösterip, kendisinden fedakârlık yaparak, ülkemizi defalarca karış karış dolaşan, tüm sorunlara koşup mağdurlara el uzatan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın mutlaka çekici güç olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar bu önerinin yakınlık ve dostlukla ilgisi yoktur.
Çünkü Toprak Adam Orhan Sarıbal, denenmiş, sol kimliğinden şüphe edilmeyecek yiğit bir Anadolu evladımızdır.
Şımarmayan, örgütlere ve insanlara saygılı davranan, hiç kimseye tepeden bakmayan, mütevazı ve kendini çok iyi yetiştiren, emek veren bir insandır.
Tüm yaşamını halkların sorunlarını çözmeye, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik için yaşatmaya harcamaktadır.
Ülkemizin bağımsızlığının temel taşlarından olan ve Tek Adam Saray Rejiminin yok ettiği “tarımı, çiftçiyi, üreticiyi, besiciyi ve tüm toprakla uğraşanları yerinde yeniden var etmek, başarılı kılmak ve haksızlıklara çare olmak için mücadele etmektedir.
Kendisini yakından tanıyan bir insan olarak diyorum ki; Toprak Adam Orhan Sarıbal tüm iftira ve karalamalara, haksızlık ve atılan iftiralara, yol kesmelere karşın insanlarla uğraşmaz ve kimseye kötülük yapmaz.
Kendisini tanımadıkları için yanlış anlamış olanalar veya kendilerine yanlış tanıtanlardan rica ediyorum:
Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın sosyal medya hesaplarına zaman ayırarak bakıp inceleyin.
Lütfen ön koşulsuz ve samimiyetle empati yapın.
Elinize bir kâğıt kalem alın ve yılar boyunca en zor koşullarda kimsenin ayak basmadığı, görmezden geldiği süreci izleyin.
Paylaşımlarını okuyun, videoları dinleyin ve düşünün:
Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın, “ben bu zor ve problemli bölgelere gider ve oradaki halklara yapılan haksızlıkları dile getirirsem bana farklı suçlamalarla haksızlık yaparlar” diye dert etmeden çaresiz insanların yardımına koştuğuna tanık olursunuz.
Kendisi şahsen geçmişini, yoksul yıllarını, verdiği mücadeleyi ve yetiştiği aile yapısını hiç unutmaz.
Kendisi bireysel olarak gösterişten, şatafattan ve halklardan uzak yaşam biçimini benimsemez ve duyarsız olmaz ve gerçeklerden asla uzaklaşmaz.
Kendisi, pandemi döneminde daha etkin olarak, ülke tarımının ve çiftçisinin ne kadar önemli olduğunu ve köyden kente göçün, işsizlik, yoksulluk ve dışa bağımlılığı daha çok artıracağını herkese öğreten olmuştur.
TBMM’deki yürekli ve gerçekleri ortaya koyan konuşmaları ile Tek Adam faşizmine biat edenlere hadlerini bildiren ve meclisi inleten konuşmalar yapmıştır.
Gerek gittiği bölgelerden, gerekse mecliste her hafta en az bir kere yaptığı basın toplantıları ile yapılan tüm haksızlıkları, ihmalleri, kötülükleri, usulsüzlükleri dile getirerek tehlikenin farkına varılmasını sağlamıştır.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, seçildiği günden bu yana halklardan yana, emeğe saygılı, fanatizme bulaşmamış, örgüt elemanlarından yana dost, abi kardeş ve yoldaş ve can olmuştur.
Tüm güzel ve saygın özelliklerine ve özverisine karşın kıymet ve iyilikbilmezler, kendisinin sayesinde yer kapmış, makam kapmış ve etkili olmuş vefasız insanların ihanetine uğramış ancak kendisi bu hataya ortak olmamıştır.
Bu yazdıklarımla yol kesmek için Anakaraya karargah kuran ve ihtiraslı yetersiz muhterislerin nasırına basacağımı biliyorum!!!
Bunun için Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı yakından tanıyın ve değerini bilin istiyorum.
partimiz kadar ülkemizin kendisine ihtiyacı oluğunun bilinciyle kendisine destek olun isterim.
Bu arada hiç mi hatası yok derseniz tabiki vardır, hatta bana da iletilen şikâyetlerden biliyorum ki var…
Annelerin yiğit oğlu Toprak Adam Orhan Sarıbal hiç durmadan koşturduğu ve gece gündüz okuyup araştırıp çözümler ürettiği için çok yorgun bir insan.
Çok yer gezdi, çok insan tanıdı ve çok insana dokundu bu nedenle sürekli aranan olunca kendisini arayanlara yanıt veremediği veya dönemediği konusunda çok eleştiri aldığını biliyorum.
Mutlaka bu tavrını değiştirecektir ve Millete mal olmuş bir vekilin her koşulda önceliğinin dostları, yoldaşları ve canları olduğunun kıymetini anlayarak bu eksikliğini telafi edecektir.
Yetişmiş insanlarımızı en verimli zamanlarında ülkenin en ihtiyacı olduğu günlerde kenara itemeyiz.
Yok sayamayız.
Haksızlık yapmamalıyız.
Ayrıca türküleri olan insanlar kötü ve hayırsız olamazlar. Toprak Adam Orhan Sarıbal, çok güzel türkü söyler!!!
Tecrübe, birikim, bilgi, özveri ve çalışkanlığı ile örnek olan tüm vekillerimizin yerlerini korumaları ve daha etkin görevlerde olmaları Sol/sosyal demokratların, demokrasi güçlerinin, Tek Adam faşizmine karşı olan tüm yurtseverlerin görevi olmalıdır.
SON NOT:
Haksızlık yapmamak için kadın aday adaylarını yazamadım. Çünkü tanımadığım adaylarda var…
Ben eline aldığı kâğıttan en güzel sözleri yazıp okusalar da tanımadan, bu güne dek ne yapmışlar, hangi mücadeleyi vermişler, sorunlara karşı nasıl duyarlılık göstermişler bilmeden ve sürekli “Ben diyen” ve görselliğini ve fiziki özelliğini öne çıkaran kimseyi tercih edemem.
Tüm sorunlara ve eksikliklere karşın yine de istedim ki bu sefer ülkeyi, demokrasiyi yeniden inşa edeceğimiz bu seçimlerde kadınlar tüm listeyi baştan sona doldursa ve mutlaka seçilecek yerlerden konabilseler.
En azından siyasete edep, adap, kalite ve saygınlık gelir…
Şafak sayıyoruz. Heyecanla bekliyoruz. Karanlığın aydınlığa ve demokrasiye evrileceği, halkların sorunlarının biteceği günlerin özlemini yaşıyoruz.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ