Demokrat Zafer

EYT’lilerin parası Suriyelilere yardım olarak harcanıyor!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’de Suriyelilere her yıl 9 milyar dolar harcandığını belirterek, “Hastaneye gittiğinizde hem kendi paranızı hem Suriyeli’nin parasını ödüyorsunuz, eczanede de öyle. Doğalgaz ve elektrik faturalarında da öyle. Bir rejimin kendi halkına böyle bir zulüm yaptığı görülmemiştir.” dedi.

 

Zafer Partisi’nin EYT Çalıştayı’nda konuşan Genel Başkan Ümit Özdağ, özetle şunları söyledi:

’20 YILDA 72 MİLYAR DOLAR DÜNYAYA DAĞITILDI’

“EYT’liler verdikleri onurlu mücadeleyle bütün baskılara rağmen bu hak arayışını toplumun gündeminde tutmayı başarmışlardır.

Konu çözüldükten sonra EYT mücadelesinin akademik araştırmalara bir sivil toplum mücadelesinin nasıl başarıyla sürdürülebileceğine dair bir örnek olarak inceleneceğinden eminim.

EYT’lilerin taleplerine ekonomik gerekçelerle karşı çıkan iktidarın dünyaya en fazla insani yardımı yapan iktidar olduğunu hatırlatırım.

2002-2022 yılları arasında dünyanın çeşitli bölgelerine harcanan para 72 milyar 242 milyon dolar. Bu para Türkiye’de harcansa EYT diye bir sorun olmaz.  Ama bu ülkenin gerçek sahiplerine verilmeyen haklar Türk vatandaşlarının cebinden alınan parayla dünyaya dağıtılıyor. Almanya’dan Fransa’dan İtalya’dan, G20’den daha fazla yardım yapıyoruz. Borç alıp yardım yapıyoruz.

EYT’liye para yok, neden? Uganda’ya harcadık, Yemen’e harcadık, Suriyelilere harcadık.

‘SURİYELİ’YE PARA VAR EYT’LİYE YOK’

Her yıl Suriyelilere harcanan paranın 9 milyar dolar olduğunu biliyoruz. Ülkemizde ve Suriye’nin kuzeyinde yaşayan 11 milyon insana bakıyoruz, ama EYT’lilere para yok.

Hastaneye gittiğinizde hem kendi paranızı hem Suriyeli’nin parasını ödüyorsunuz, eczanede de öyle. Doğalgaz ve elektrik faturalarında da öyle. Bir rejimin kendi halkına böyle bir zulüm yaptığı görülmemiştir.

Erdoğan, ‘Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık bir 40 milyar daha harcarız’ dedi. Bunu kendi vatandaşı EYT’liler için söyleyemiyor.

’64 YAŞINDA GELEN SURİYELİ’YE 65 YAŞINDA AYLIK VERİLİYOR’

Emekliye para verilmiyor ama 64 yaşında Türk vatandaşı olmuş, Kilis’te bir Suriyeli 65 yaşında yaşlılık aylığı almaya başlıyor. Ama size para yok.

Diyanet Suriyelilere çeyiz yardımı yapıyor. İnsanın Cuma namazına gidesi gelmiyor bazen. Bu yaptıkları bu ülkenin insanına düşmanlıktır. Bu ülkenin insanlarının da insani yardımdan yararlanması gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ