Demokrat Zafer

HÜRRİYETLİLER; “Cumhurbaşkanımıza Yapılan Fiziki Saldırılara Geçit Vermeyeceğiz!”

Kıbrıs sorunuyla ilgili İngiltere’nin başkenti Londra’ya konferans vermeye giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ellerinde Yunan bayrağı olan bir grup saldırı girişiminde bulundu. Kings College’da konferansa giden Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi. Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm” ve “Türkiye Kıbrıs’tan dışarı” sloganları attı. İngiliz polisi, protestocu gruba müdahale ederken, olay yerinde bulunan Türkler de alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, “Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. ‘Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm’ sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağı. Kıbrıs’ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı’nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi.” dedi.

Bursa’nın Karacabey Hürriyet köylüleri ise; Tatar’a sahip çıktı. Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanlığı “Cumhurbaşkanına yapılan saldırı kabul edilemez!” ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Bayram Efe; “Kıbrıs sorunuyla ilgili İngiltere’nin başkenti Londra’ya konferans vermeye giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’a ellerinde Yunan bayrağı olan bir grup saldırı girişiminde bulundu. Biz Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Ersin Tatar’a yapılan her fiziki ve sözlü saldırı egemen bir devletin özlük haklarına yapılmış bir hakarettir ve bu bir savaş sebebidir. Kıbrıs Türkü yalnız değildir!” dedi. Dernek üyeleri daha sonra Türkiye’nin yeni KKTC Büyükelçiliğine giderek eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu makamında ziyaret ederek saldırıdan duydukları üzüntüyü yüz yüze görüşerek aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Şaban Semerci dedi ki:

    İngiltere’de Rumların ptotestolarıyla karşılaşan Kıbrıs Cumhurbaşkanımıza geçmiş olsun diyoruz.

  2. Nihal Yurtseven dedi ki:

    Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

BİR YORUM YAZ